yok artık lebrannn ceymss :D
hacı iş sözleşmesi imzaladınız mı ? yada maaş zamlarınız düzenli olarak yapılıyor mu ?
devlet memuru değilsiniz aynı işe aynı para mantığı özel sektörde yok işverenin takdiri var orada belki performansı daha iyi ;)
Printable View
yok artık lebrannn ceymss :D
hacı iş sözleşmesi imzaladınız mı ? yada maaş zamlarınız düzenli olarak yapılıyor mu ?
devlet memuru değilsiniz aynı işe aynı para mantığı özel sektörde yok işverenin takdiri var orada belki performansı daha iyi ;)
ben şimdi bir iş veren olarak kendi tarafımdan bakıyorum:
1- elemanıma 3 tane tutanak yazmışsam ve de bunu çalışma kanunu maddelerine göre tebliğ etmişsem bu ihtar yerine geçer, elemanı çıkartırken tazminatsız çıkış veririm o isterse beni mahkemeye versin herhangi bir şey çıkartamaz...
2- eğer elemanım işten çıkmak istiyorsa, ona tazminatını verip vermemek benim elimdedir, ama ihtar vs verdiğim bir çalışansa zor alır tazminat...
3- maaşını zamanında ödemişsem, bayram-tatil mesailerini vermişsem çekineceğim bir durum olmaz, işveren genelde bunlardan korktuğu için elemanlarına çıkışta para verir...
bir de işin etik kısmı var, askerlik evlilik gibi sebeplerden dolayı işten çıkmıyorsa işveren neden tazminat versin? ayrıca 'kendini attır' vs gibi akıllar vermeyin hakkında 3 tane tutanak var şu anda zaten tazminatsız çıkış hakkını elde etmiş arkadaşımız, işveren bu tutanakları yarın bir gün tazminatsız atabilmek için tutuyor...
abi bende sıkıntı yokta hani yükselirsin ya şirkette yaptığın işler değişi vs
işler değişti sozde yükseldin ama maaşta bi değişklik yok şimdi nası yol gosteriym bilemedim :)
bide bu askerlik durumu için bi çozum varmı çuruk verdiler çocuğa tazminatını alcak temiz paraydı :D
ağzı laf yapmıyo abi ya sıkıntı orda :)
Sonra bir sonraki işine girerken sorsunlar , daha önceki işyerinden neden ayrıldınız diye , cevap "şirketi bilerek zarar ettirdim" derse ne güzel bir sonraki işlerine girerken sıkıntı olmayacak mı ?
Arkadaşım ben 6 sene çalıştığım şirkette parasal olarak tatmin olsam da mutlu olamadığım için beş kuruş almadan çıktım ve şu anda Allah çok şükür mutluyum...
Anlıyorum seni , belki ihtiyacın olabilir ama , düşünme bunları Allah başka bir kapı açar mutlaka...
ıyı ıs yapan bırını calısan bırını ısten kovarmısınız ısveren olarak hayır ama adamı sevmıyorsun ve acık arayıp tutanak yazıyor sırkete kotuluyorsun etık degıl benım tum haklarım var ısım ıyı ama magaza yonetım seklı bozuk sıkıntı kucuk ama mıde bulandırıcı kımse mutlu degılkı ben mutlu olayım arkanı don cık ıstıfa et demıs bazı abılerım arkadaslarım oyle kolay olmuyor ıste tek sıkıntı aslında yonetım ısın aslı baska bır sıkıntı yok
Seni eğer performanstan,geç kalmaymıs , sakalmış onlardan dolayı işten çıkaramazlar.Yüz kızartıcı herhangi bişey yapmamıssan tazminatını verip oyle cıkartmak zorundalar.
Sonuçta performans olayı saçmalık müşteri gelmez , fiyatın pahalıdır vs vs .
Zaten her fiyattan mal satılabilse kimse bi yerde calısmaz 1 e alıp 5 e kendine satar.
Eğer seni yukarda saydıgım sebeplerden dolayı işten çıkarırlarsa .Direk bi avukata gidip dava acabilirsin.İş mahkemesinde bu sebeplerden açılan davaların büyük bi kısmı işçi lehine sonuçlanır.
Kısa bi zaman önce aynı sebeplerden acılan bi davayı arkadasım kazandı.Tazminat gecen sürenin faiziyle birlikte hesabına yatırıldı.
Beyler yeni konu açmak istemedim. Bugün işime son verildiğini öğrendim. yaklaşık 1 bucuk seneden fazla oldu çalışıyodum. Şimdi kıdem tazminatı ihbar tazminatı izin parası vs. alacağım. Sorum şu bizim ssk asgari ücretten yatıyor muhtemelen tazminatımıda asgari ücretten vermeye çalışacaklar sizce ne yapmalıyım hukuk yoluna başvurursam kazanma ihtimalim nedir ? maaşın asgari kısmı şirket hesabından diğer kalanıda firma sahibinin şahsi hesabından yattığından dolayı durumu ispat etme imkanım var. Bordro felanda imzalamadım.
3600 emekliliğin belgesidir kardeşim geri kalan boş .
yanlış yonlendirmek istemiyorum ama
bu konuda nekadar çok dava duyduysam hepsi kazanıldı
tazminatını toplam maaşının burutu uzerinden hesaplamak zorundalar eğer sigortanı düşük yatırdılarsa kesinlikle alırsın hakkını diye duşunuyorum
bu konuda uzman avukatlara danışmak lazım
bu arada iki maaşta banka aracılığı ile mı yatıyordu ?
Bu konudan zamanında bende mağdur oldum.Sonuç ne çıkacak merakla bekliyorum.
2 yıllık tazminat 2 aylık maaşa denk geliyor
2 ay daha sık dişini tazminat kadar paranı maaş olarak al?bu arada iyi bir iş ara, bas istifayı
yoksa direk tazminata hak kazanman zor gözüküyor
bimere güzel bir şikayet yazıyorsunuz, bu iş yerinde maaşlar bordro üzerinden yatmıyor, iş müfettişleri tarafından işin yürütümü açısından teftiş yapılması diye, sonra bir de sgkya şikayet ediyorsunuz bordroda düşük gösteriliyor sigorta primleri eksik yatıyor diye, ama işten ayrıldığınız için bunlar sadece işvereni cezalandırma ve iş mahkemesinde elinizi güçlendirici kanıtlar olsun diye..
sonra çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne gidiyorsunuz, elinizde dekontlarla durum böyle böyle diye, once bir il müdürlüğü inceler, ki büyük ihtimal mahkemeye bırakırlar işi, sonra da iş mahkemesine gidiyorsunuz, hakkınızı alıp dönüyorsunuz