Çocuğun büyük ısrarlarıyla aldığım akvaryumu doğru düzgün kuramadım bi kaç pet shop a gittim adamlar saçma sapan rakamlara kuruyolar bende tanıdık varmı diye bi sorayım dedim varmıdır bu işi yapan yada İYİ bir tanıdığı olan?
Çocuğun büyük ısrarlarıyla aldığım akvaryumu doğru düzgün kuramadım bi kaç pet shop a gittim adamlar saçma sapan rakamlara kuruyolar bende tanıdık varmı diye bi sorayım dedim varmıdır bu işi yapan yada İYİ bir tanıdığı olan?
Böbürlenme Padişahım senden Yüce ALLAH var...
semt farketmez etlik ve civarı olursa iyi olur. bütçede sıkıntı yok ama parada dağıtmıyoruz gittiğim bir kaç petshop öyle sandıda ondan![]()
akvaryum kurmak derken??? aquapark mı kuruyonuz bu kadar sıkıntı olmuş, ya da benim bilmediğim bi tarz akvaryum mu bu?
subi & suzi
şöyle anlatayım suyunu beklettim taşlarını tertemiz yıkadım klor ilacını bakteri ilacını koydum filtresini yıkadım herşeyi çalıştırdım 1 gün sonra da balıkları koydum 1 gün içinde suyun içinde balıkları göremiyodum daha ne sıkıntı olsun su leş gibi oldu filitreye baktım çalışıyo ama su yinede leş gibi oluyo biraz önce yine değiştirdim ama hafiften kirlenme başladı yine.
0537 541 02seksenyedi mehmet benden aldıgınızı soyleyın yardımcı olucakdır. Zaman kavramı yokdur 7-24 çalışır arayabılırsınız sımdı..
sanırım filtren çok büyük hocam , sonrasındada akvaryumu en az 5 gün boşta çalıştır yani içinde canlı olmadan ısıtıcı filtre falan çalışsın ,sonra tek balık ekle daha sonra diğer balıkları ne tür beslemeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama max 4 balık olsun
edit : Ha birde şu yıkama işlerini deterjan veya herhangi bir kimyasal ile yapmadınız değil mi ?
içine bilmediğiniz veya size hoş gelen bir dekor malzemesi yerleştirmediniz değilmi ? O da salınım yapmış olabilir
MEGANE RS
bence sorun yemlemedeçocuğunuz bütün kutuyu boşaltıyorsa yapıcak bişey yok
edit : cinsiyeti hemen kız diye attım![]()
turbocuk istiyoruz
Aslında kendiniz yapabilirsiniz arkadaşların bahsettiği gibi ilk kurulum biraz özveri ister kendi halinde 5 gün çalıştıktan sonra içerisindeki suyun rengine ve döngüye bakarak balıkları tek tek ekleyebilirsiniz 1 balık ekleyin içinde bir gün kadar yaşasın eğer sıkıntı yoksa diğer balıklarıda eklersiniz hangi cins balık besleyeceksiniz bilmiyorum fakat en az ortalama balık başına 10 lt su olmasına dikkat edin. Küçük bir akvaryumu kontrol etmek büyüğe nazaran daha zordur az suda suyun değerleri bozulduğunda bu bütün tanka çabuk etki eder. Sormak istediğiniz bir şey olursa özelden yardım ederim.
koyduğunuz malzemelere ve taşlara dikkat edin,bende akvaryumumu 1 sene boyunca yemyeşil halde kullanmıştım sebebi ufacık bir taşmış.dekor yapayım derken suyun erken kirlenmesine sebep olabilirsiniz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)