ötv yi ödemiyorsun kdv yide ödüyorsun daha sonra bir belge götürüp tekrar alıyorsun
Printable View
ötv yi ödemiyorsun kdv yide ödüyorsun daha sonra bir belge götürüp tekrar alıyorsun
aleykümselam kardeşim :)
bende sana diyorum ki piyasa fiyatları yukarıda ki postta mevcut. ötv si kaç mtv si kaçsa onların hesabını çıkar ki aracın net fiyatı çıksın meydana. yani konu sahibinin özel durumundan dolayı direk satış fiyatından alamayacağını göz önünde bulundur diyorum
Saygılar
Bold iyi geldi :D anladım
jetta 1.6 tdı uygundur hocam ıyı bır arac
her firmanın fiyatı farklı qashgai düşünülebilir bizde babam için düşünüyoruz araştırmayı daha kapsamlı yaparsan ve kafandaki aracı bulduktan sonra biraz daha pazarlıkla 1 2 milyar daha düşüyor fiyat bilgin olsun
Benden önceki postlarda okuduğum bir kaç şeyi düzeltmek istiyorum;
Uzak yakın akraba farketmez 3 kişinin ismi yazılıyor denmiş yanlış bu, prosedür 3. dereceye kadar olan 3 akrabanın isminin yazılması şeklindedir.
Vergi oranları ile ilgili bilgiler verilmeye çalışılmış ona da açıklık getirmek istiyorum; 1600cc'ye kadar olan araçlarda ötv oranı %37, kdv oranı ise % 18'dir. Prosedürlere uygun olarak alınacak engelli araçlarında ötv muafiyeti uygulanır kdv muafiyeti uygulanmaz, kdv muafiyetine yönelik bir kanun düzenlemesi yoktur. Geçtiğimiz zamanlarda kdv'nin de alınmaması için Adana'da bir dava açılıp kazanılmış ve ödenen kdv geri alınmıştı aracı alan kişiler tarafından yalnız akabinde bir üst mahkeme tarafından bu karar bozulmuş, şahsa geri ödenen kdv tutarı geri alınmıştır devlet tarafından, tabii mahkeme masraflarıyla birlikte.
Ayrıca belirtilen %37'lik vergi oranı aracın liste fiyatından net olarak %37 indirim şeklinde değil, aracın vergisiz çıplak fiyatına sadece %18'lik kdv'nin eklenmesi şeklinde olmaktadır.
Umarım faydalı olabilmişimdir.
toyota corolla olabilir
yeni ford focus olabilir
megane oldukça iyi bir seçim olacaktır ne de olsa yurdum arabası..
japonlar hakkında bunu diyebilirsin ama artık yeni almanlar için zor. dsg nin mağdur ettiği kitapçığında şu kadar yağ yakar diye bilgi olan, marka farketmeksizin şikayet sitelerinde şikayeti artan bir çok alman var..
Sifir araba almak istiyoruz diyorsunuz,bir duyum almistim zamaninda,Almanlar engellilere cok ciddi indirimler yapiyor diye.Ozellikle Mercedes ve VW grubu buyuk kolayliklar sagliyordu diye hatirliyorum.(Liste fiyati haricinde) Bir gorusmekte fayda var.
Ben scenıc aldım 4 seneyı doldurdum daha sıkılmadım
3-5.000 lira daha çıkabilirseniz i30 crdi ve bravo multijet'ler pek piyasası olmayan ama iyi nitelikte araçlardır. ikinci ele zaten pek kafayı takmazsınız, çünkü ilk 5 yıl o aracı satamayacaksınız özürlü aracı olması sebebiyle. 5 yıl sonra da düz plakaya çevirip satacaksınız ki zararı geçip kar dahi edebilirsiniz. :)
donanım dediğiniz şey artık bütün arabalarda var. bunu da korelilere borçluyuz sanırım gırtlağa kadar dolu arabaları boş araba fiyatına piyasaya saldılar güzel oldu.
güvenlik derseniz clio da olan güvenlik donanımları polo da yok bu da aileler için bir eksi olsa gerek.
bu cesurluk değil böyle bir şey olursa servisi meşgul etme demek gibi bir şey herhalde olmasın hocam Almanya da garanti kapsamında olan şeyler Türkiye de değil çünkü..
Mitsubishi ASX.
1.6 benzinli ama yakıt tüketimi gerçekten iyi. Bakmanızı tavsiye ederim. Güvenlik donanım vs olarak gayet tatminkar
Ben araç tawsiyelerimde polo demedim zaten ama clio'da olup poloda olmayan özellği merak ettim doğrusu :)
Vag grubun araçları cok fazla bilinçli bilinçsiz herkesin elinde Trafikte bi ışıkta durduğunda en az bi 2 vw 1 audi kesin oluyor yanında Ve problemlerde cıkıyor :( Marka fanatiği değilim şuana kadar hep vag grup araçlar kullandım tek bi şikayetim olmadı. Ben bunları önerdim tercih arkadaşa kalmış...
güvenlik olarak çok fark var hocam o ikisinde. perde hava yastıklar, ebv, afu, tam otomatik klima - polodaki yarı otomatik- , karartmalı camlar, otomatik yanan farlar, otomatik silecek..
bir kısmı onda da alınabiliyor ama full pakette bunlar standart olarak var clio da.. tabi ne kadar konuşsak boş gidip bir arabayı inceliyip test sürüşüne çıkmak da fayda var..
aklımın hiç ucundan geçmeyecek olan citröen ds serisi ile test sürüşüne çıktım acayip beğendim. o sınıfta o paralara araç bakıyor olsam fazla düşünmezdim sanırım..