şükür girişim eski olduğundan 52 yasında emekli olucam hoş o yaşı görebilirmiyim bilmiyorum![]()
biz yaşındaki insanlar için konuşuyorum 2008 den önce 15 günde olsa prim yatırdıysanız 58 yaşında yoksa 64 yada 65 yaşında emekli olabiliyorlar bayanlarda 60 yaşında emekli olabilecekler 2008 mart ayından sonra sigortalı olanlar direk 65 yaş sınır
43 yaşında filan prim ödemem biticek yaklaşık bana denilen 17 sene emekliliğimi bekliycem.. yemişim öyle emekliliği... işte faydası sağlık olur olsa olsa..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
darkmoon abi bekleyeceğin sürelerde de çalışacaksın muhtemelen.bunun sana maaş yönünden faydası olur daha yüksek bağlanır.
yok öyle birşey abi üstelik emeklilik için yeterli günü doldurduktan sonra her çalıştığın yıl +1 puan getirir ve misal; emeklilik bağlanma derecen 70 üzerinden ise 5 yıl da fazladan çalıştın diyelim yaşı doldurana kadar bu durumda otomatikman 75 üzerinden bağlanır bu da daha yüksek maaş alacağın anlamına gelir o bahsettiğin olay bir ara memurlarda emekliliği doldurup emekliye ayrılmayanlarda alacakları emeklilik tazminatının azalması ile alakalı diye biliyorum.
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-za...kli-olabilirim
bu linkten net tarihi öğrenebilirsiniz.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
4a ssk'lı
4b Bağkur
4c Emekli sandığı
Hangisine tabi isen onu seçeceksin.
Yani esnaf 4b
sigortalı çalışan 4a olacak.
"Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."
2048 Emekliyim oleyEmekli maaşıda 1300 TL olur o zamana kadar
![]()
En sağlıklı hesaplamayı sgk uygulaması üzerinden yapabilirsiniz,
https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/
2008 yılından önce sigorta girişi olanlarda 18 yaş zorunluluğu yok, 2008 yılından sonra çıkan kanunla 18 yaş doldurma zorunluluğu getirildi. Hatta kemal kılıçdaroğlu bu yasadan yırtmak için yeni doğan torununa sigorta girişi yaptırınca tartışma konusu oldu yapılan giriş ve ödenen prim iptal edildi.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)