Neyin ömrünü uzatıyor marka?
Orta amortisör neden kullanılır? Yokuş aşağı inişlerde senin işine yarar özellikle hızlı downhill indiğin yerlerde onun dışında işlevi yoktur söleyen doğru sölemiş. Ona bakarsak şehir içi, bisiklet yolları gibi yerlerde dağ bisikleti kullanmakta bana garip geliyor bunlar tercih meselesi evet.
Evet Btwin çok satabilir, çünkü ucuz Sybol, Albea vs de çok satıyor onları iyi ve kaliteli yapmıyor, istediğin bisiklet gurusu ile gel kimse Btwin kaliteli iyibir bisiklet markasıdır demez, F/P ürünler üreten ihtiyacı karşılayan bir firmadır. ürünlerinin fiyatları gayet mantıklı ve günlük ve hobi amaçlı bisiklet kullananlar için iyi bir alternatiftir.
Kusura bakma da malesef belirler çünkü ben iki kadro arasında neden fark olur, iki kompenent serisi arasında ne fark olur kullanarak çok deneyimledim ve farklarını söleyebiliyorum. O yüzden internetten teknik verilere ve aa bunda Altus var diğerinde Alivio var bu daha iyi demekle olmuyor. Zira Altusla Alivio arasındaki farkı sen anlayabilecek misin ki vites serisine göre bisiklet seçiyorsun a gidiyor iş. Önemli olan ihtiyacın ve ihtiyacı karşılayacak ürünlerin sıralaması.
2-3K çıtasından sonra marka tercih etmek tabiki mantıklı zira otomobildeki gibi 120.000'e Passat alacağıma 320ied alırım diyor insan psikolojik olarak.
Servisten kastım mahalle arası servis değil kendi servisleri ve bilinçli bisikletçiler. Koca istanbulda İzmirdekinden çok daha fazla sayıda olacağı kesin, yoksa zaten bisiklet açısından çok kısırmış İstanbul yazık.. Kaldıki İstanbulda bisiklet sürülecek güzergahlar ve bisikletçiler belli ve bu güzergahlarda Sedonanı götürebileceğin servisler/bisikletçiler mevcut. Btwin'in ne servis ağı yada dışarıda satışı var ki avantajı olsun bu konuda...
Model bazında karşılaştırma yapmışsın, sonra marka genellemesine bağlamışsın. Tabiki Btwein f/p olarak aynı fiyata daha fazla özellik sunabilir ama diğer modellerine rakip olmaz. Bu sefer senin mantığınla hiç markaya yanaşamayız zira ben bnm bisikletimle aynı kompenentlere sahip bir merida seçmeye çalıştığımda cebimden +1000 civarı çıkıyordu.. Bu mantık doğru değil.