İmkan dahilinde olamaya bilir belkide niyetlendi böyle birşeye satamadı. Bence çok ince bir çizgi bu alıp ya da almamak..
Printable View
2004 yılında bende 99 model a6 2.5 tdi aldım türkiyede nadir az olan bir seri a6 nın..
başımızada gelmeyen kalmadı dayım antalya yolunda köpeğe çarptı arabanın önü dağıldı..
ben tarabya sahil yolunda az kalsın denize uçuyordum ağaca vurdum yoksa şimdi yokdum.. benim öyle fazla takıntım yokdur ağlayanın malı gülene yaramaz tarzı ama o arabada korkdum benim kazadan sonra zaten toplayıp garaja koydum hiçde kullanmadım direk satışa çıkardım 2 ay falan garajda yattı..
Ben fikir alışverişi yapmak adına yazdım, ille böyle olsun vs diye değil. Tabiki başına gelen bilir, zordur sıkıntıdır, burada konuyu tartışıyor fikir alışverişi yapıyoruz diye yazdım bunu, oturduğum yerde rahat olduğumdan değil.
Haciz de önce uyarı filan geliyor olması lazım, haber bilgilendirme yapılıyor galiba.
Bu tebligat yapıldığında malın değerinden ucuza gideceğini zaten biliyorsun, hacize girmeden sen kendin satsan en azından biraz daha değerinde gitse olmaz mı demek istiyorum. Yine söylüyorum oturdum yerden rahat rahat yazma durumu yok.
biz demir işi yapıyoruz demir işi çok riskli bir iştir şöyle diyim dolara bağlıyız yani 10 dolar kazanıyorsak 10 doları tekrar demire yatırıyoruz ve dolar çok kötü düştü bizde çok açıkta kaldık sonra birden yükselince allak bullak oldu işler işçilerimize ödeyemedik paralarını ve sigortalarını onlar bizi mahkemeye verdiler ve yine ödeyemedik evimiz gitti.. Range Rover'ı alırkende bankadan kredi çekmiştik 48 aylık 38 ay'ı ödemiştik krizden dolayı 2 ay aksattık ve bankalar üzerimize çullandı.. 10 ay ödeyemedik diye 62.000 tl ye Range Rover satıldı..
Allah kimsenin başına böyle bir bela vermesin.. :(
Ben sadece yaşadıklarımdan dolayı sizlere böyle şeyler söylüyorum "Ağlayanın malı gülene yaramaz.." diye sizin de başınıza gelebilir ama Allah Korusun.. :icon_tup:
bahsettiğin işte çevrem var. ve bi anda çok yükselip bi anda çok düşenide olabiliyor. ama ağlama filan yok bence olayda. bak profilinde bir sürü araba var. demekki toparlamışsınız şimdi. tabiki herkesin işleri kötü gidebilir bu yüzden hacizlenebilir. ki başımıza gelmemiş şey değil. ama ağlayanın malı gülene yar olmaz olayı değil bence bu. alan adamın sizin durumun kötüleşmesinde suçu olsa bi nebze haklısınız. ama işçilerinizinde hakkı sonuçta alacaklı olmuşlar dava açmışlar.
yani bu işte hacizlenende madur. alacağını tahsil edebilmek için dava etmekle uğraşanda madur. allah bidaha bela vermez umarım. bu ülkede bu güne kadar hiç arabası olmadan 70 senesini geçirmiş insanları düşünürsek şükür bu günlerimize.
Herkes ağlayanın malı gülene yaramaz derse o hacizdeki araçlara talep olmaz. Sonrada talep yok zor satılıyo diye 100.000 lik malı 30.000 diyelimde satıp kurtulalım diye icra memurları düşük fiyat verir. Çok ekstrem durumlar olabiliyor tabi ama genelde o icrada satılan araçların paralarıda hak sahiplerine vereliyor.
He ben alırmıyım. Almam. :D
öyle arka sağlamlığına falan fazla gerek yok , en azından her araç için gerek yok..
18 yaşımda 2 araç çıkarttım tek başıma icradan halada 1 tanesine biniyoruz 3 sened,r maşallah hiçbir sorunu yok diğerini sattım , ama şuda gerçekki 2 adet ihaleyede sokulmadım , bitanesi bmw , diğerde c3 vette idi..
ama şunuda ekliğim , icradan çok büyük bi kar elde edilmiyor artık normal bir kullanıcı için , 3-4bin ucuza geliyo orta sınıf bi araba , okadar çok galerici varki artık.. ama arkadaşım sigortadan kazalı araçları alıyor , eğer tanıdık servis usta vs. var ise gerçekten çok uyguna araçlar düşürülebilir sigortadan , yalnız bazı sigortalarda kapalı zarf usulü...
İşler yoluna girdi tabii bizim aabayı alan adam bizi bulmuş bizde otelde kamaya başladık haliyde 1 ay boyunca adam geldi lobiye indik bn sizin arabayı aldım ama hata yaptım araba açık arttırmaya çıkmadı çekicinin üzerindeyken gördüm aldım ama içi pis kokuyordu yakıt hortumu patlamış radyatörler patlamış 62.000TL ye değmez bu araba lan 6 ay orda yatıyor kışı geçirdi ne bekliyosun dedim.. Adam dedi ki anahtarları alıyım o zaman dedi bende arabayı çektikleri gün vermemiştim anahtarı, anahtarı istedi..
Adam durdu durdu halimizi görünce dedi ki ben arabayı 62.000 TL ye aldım anlaşalım size 65.000 TL ye satalım dedim:) La 7 milyarı ödeseydik araba hala bizde olacaktı sen neden bahsediyosun dedim..
Adam dedi ki anahtarları alıyım dedi bende dur bekle getiriyorum dedim getirdim anahtarın tekini bak bunu serviste çıkarsan 500-750 tl arasındadır dedim ama araç otoparta olduğu için çok uğraştırırlar sizi dedim.. Gel anlaşalım sen serviste 500 TL vereceğine ver bana 1500 TL dedim al senin olsun dedim adam salak gibi baktı düşündü düşündü tamam dedi parayı verdi sonra gitti ama 2 anahtar ile dönmedi 1 anahtar ile döndü yeni arabasına:)
Valla içimi döktüm yaa rahatladım:);)