Eğer tc noyu sorgulayamazlarsa araçta alet yoksa yada merkeze sormazlar yada üşenirlerse solugu karakolda alırsınız ve ardındında mahkemeye sevk etme hakları var
Printable View
öncelikle geçmiş olsun
5326 sayılı kabahatler kanununa göre işlem yapılmıştır size
Kimliği bildirmeme
MADDE 40.- (1) Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
(2) Açıklamada bulunmaktan kaçınması veya gerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla kimliği belirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal Cumhuriyet savcısı haberdar edilir. Bu kişi, kimliği açık bir şekilde anlaşılıncaya kadar gözaltına alınır ve gerekirse tutuklanır. Gözaltına ve tutuklamaya karar verme yetkisi ve usulü bakımından Ceza Muhakemesi Kanunu hükümleri uygulanır.
(3) Kişinin kimliğinin belirlenmesi durumunda, bu nedenle gözaltına alınma veya tutuklanma haline derhal son verilir.
Afedersinizde size kimlik sorulduğunda kaçmak aptal işi... ışıklarda durdurularsa o zaman kaçılabilir :D
konunun çok ciddi yerlere gitmesi muhtemel olan bir durum. yakın bir zamanda geç saatlerde mahallenin gençleri oturmuşlar hafiften sote yerde kola çekirdek eşliğinde sigara içip muhabbet ediyorlar, o sıralarda da yakın bir yerle ilgili ihbar geliyor. asayiş görevi ekipleri tur atarken bizimkileri görüp kimlik istiyor. aralarından 1inde kimlik olmayınca dur ben evden alıp gelim diye uzaklaşmaya başlarken birden koşturmaya başlıyor. görevli arkadaşlar aranan şahıs diye bunun peşine yardırıyorlar. sonucunu tatlıya bağlansada sabaha kadar altına ettiğini çok iyi biliyoruz. daha önce bir çok kez dur ihtarına uymama yüzünden yaşanan can sıkıcı olaylara şahit olduk, o yüzden kanunların getirdiği yükümleri eksiksiz yapın.
TC ni ezberebiliyorsan o şekilde sorgulayıp cezadan sıyırabılırdın belkı :s
Cezai müeyyide doğal.. Para cezası ya da karakola da götürebilirler..
Bizde bir gün sote bir yerde 3 arkadaş boş araziye moloz atıyoruz çuvallarla üzerimizde beyaz atlet, tuvalet terliği, 5 liralık deniz şortları ile.. Tam atladık arabaya (GAZ marka kamyonet) ekipler önümüze atladı hemen kimlik istedi baktık almamışız, dedik ruhsat verelim baktık o da yok.. Tam eşkaliz yani Allah' tan esprili arkadaşlardı yırttık.. :)
valla keşke ceza yemeden önce böyle bir alışkanlık olsa iyi olurdu.ama ceza kötü olmuş dostum geçmiş olsun...
kimlik şart , karakola bile götürebilirlerdi..
Peki benim bi sorum olucak. 18 olamadım hala :D 2 ay var. Ben kimliksiz dolaşsam ? Sorduğunda tc söylesem durum ne olur acaba ?
bütçede açık var para toplamak lazım
geçmiş olsun..
Hiçbir polis vatandaşı durdurup kimlik yoksa ceza yazmaz
Eğer ceza yediysen ceza makbuzunu burda paylaş bakayım kim sana ceza yazmış?