değer mi düşük görünmesi uğruna yapılan fedakarlıklar ? canınızdan değerli mi ? önce güvenlik.. kesitrmeyin yayları varsın leylek gibi dursun ama güvenli olsun..
Printable View
değer mi düşük görünmesi uğruna yapılan fedakarlıklar ? canınızdan değerli mi ? önce güvenlik.. kesitrmeyin yayları varsın leylek gibi dursun ama güvenli olsun..
eg kasada daha once voglant 6 cm kullandım esnemesı cok cok ıyıydı sımdı kovanlardan bastık cok hos diil
benim araç profil fotomdada gördüğün gibi basık, oem yaylar kesik ve konfor hala var. sadece sekiyor. ve hala böyle geziyorum sıkıntı yok ;)
Seke seke gezersin
Ses olabilir veya takıldıktan bir süre sonra ses yapabilir
Bence oem kesik yay yerine biraz bekleyip üzerine daha fazla para ekleyip kullanılmış spor helezyon kiti alıp takın
aracın normal dursun basarsan konfor olmaz
yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar bi süre basık gezecem deniecem bakalım nası olacak hoşuma gitmesse tekrar eskiye çevircem :)
orjinal yaylarınıza kıymayın yazık 1-2 ay daha bekleyip doğru düzgün spor yay alın ne olur ne olmaz canınızla kumar oynamayın.
40 yay. taktircan 70 hosuna gitmicek 70 :)
sok tak parasi olmasa al derim ama bencede biraz daha bekle 2.el spor yay al :)
bende kesik yay kullanıyorum ama tavsiye etmiyorum konfor kaybım yok ama içim sürekli bi kuşkuda acaba diyorum sürekli...
bekle biraz 3.5 - 5 lik yay al için rahat olsun ...
kardeşim 6 cm ye kadar bas sıkıntı olmaz tabi araç civic 98 kasa mı yeni kasa mı ? eski kasada sıkıntı olmaz spor yay biraz seker orjinal yay ona nazaran daha iyi olur tabi işi bilenine yaptırırsan yani yay 2 bakla kesik halinde yaklaşık olarak 4 cm düşer sende 2.5 bakla kesilmişini tak devam et artı olarak iç takozlarınıda kontrol etmen gerekir parçalanmış ise çukurda kasiste çok ses duyarsın
Al kanka sen kesik yayı.. zaten ağar ağar geziyosun. hızlı kullana birisi olsan bizde deriz kesik alma diye.. al yaylarını takalım.. gezersin aheste aheste.. yani low&slow :D
bak yaylar kesik geziyorum sadece sekme sıkıntısı var, ne konfor kaybı ne ses gelme hiçbşey yok :)
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...79650788_n.jpg
Konfor aramayın özelliklede yaylar kesikse arkalardan çukurlarda lak luk sesler gelicek aldırmayın devam edin hondalarda hastalık o :S
90'ların başında malzeme yokluğundan kaynaklı bir durum idi yay kesmek, fakat günümüzde yay kesenlere bir türlü anlam veremiyorum, kesilmiş yayın metal özelliği kayıp olacağı için çok daha ağır sonuçlara mal olabilir, hiç düşünmeyin bile derim.