Fakat bu sene p3 den çok bi alım olmaz malesef.
GY-GK dan da bi süpriz olmaz umarım sayısal sözel akıl yürütme diye ALES tarzı soruları iteliycekler, onun dışında Dünya tarihi eklendi.
Printable View
Fakat bu sene p3 den çok bi alım olmaz malesef.
GY-GK dan da bi süpriz olmaz umarım sayısal sözel akıl yürütme diye ALES tarzı soruları iteliycekler, onun dışında Dünya tarihi eklendi.
cagdas dunyaya iyi calistm hyrlisi yorum sormazlar tarihte direk nokta atisi
Geçensene kurtuldum bu dertten, başarılar hepinize:-)
çalışmadan sınava girecem sırf sınava girmiş olmak için.... bakalım ne kadar şanslı olabilecem :D
Sonlara doğru yüklendik biraz bakalım sınavda karıştırmayız inşallah.
Anadolu liselerine de ilk atamalar açılmış 26. tercihten falan bir yerlere gideriz inşallah :)
Çağdaş Türk Tarihinden de http://www.rehberlik.biz.tr/dosyalar...s.sorulari.pps eğer çözmediyseniz şu soruları çözmekte fayda var diye düşünüyorum.
Allah yardımcımız olsun :)
Calisma bakanligindayim is müfettişliği
Matematik öğretmenliği yok mu :)
Pazar 2. oturuma gireceklere Allah sabır versin öyle bi zulüm yok...
kpss 2013 1 nci tercih sonuçları belli olmuş.
Sonuçlar açıklandı,
Nasıl puanlar?
Benim P49 78.03 sıralamam 5000 civarında.
65 almışım öylesine girmiştim 220 binlerdeyim p3
Bir güncel diyelim. Sınav Temmuz ayın da, aramız da sınava hazırlananlar vardır. Nasıl gidiyor çalışmalar? Ben dershaneye yazılmadım bu sefer. Fakat evde motive olmakta zorluk çekiyorum 2 gün çalışıyorum, 3 gün aylaklık ediyorum. Tavsiye edeceğiniz kaynaklar, çalışma metodları nelerdir?
Mezuniyet ne? Alandan mı gireceksin? Ona göre tavsiyede bulunayım.
Mezuniyet işletme. Alandan girmeyi düşünmüyorum. Özellikle ayrıntılı Tarih konu anlatımı arıyorum. Ayrıca ALES'e de katılacağım deneme amaçlı. ALES soru bankası da alayım diyorum. 2013 Sonbahar ALES oldukça zormuş. 2014 ÖSYM sınavlarının oldukça zor olacağını düşünüyorum. MAtematik konusunda sıkıntım yok. Evde yaptığım denemelerde 25-26 net civarındayım. Ancak özellikle Tarih ve Vatandaşlık-Güncel bilgiler konusun da zayıf olduğumu gördüm.
Anladım, tarihte DATA diye bi kitap var konu anlatımı 15 lira civarı ve anlaşılabilirliği gayet yüksek tavsiye ederim. Vatandaşlık için ayrıcada biraz anayasa ve idare hukuku bakarsan soru kaçırmazsın zaten genel hatlarıyla soruyorlar. ALES e ben girmedim ama çok zor olduğunu duydum, KPSS de de sistem ALES e doğru kaydı zaten mantık soruları çıkıyor artık. Özellikle geçen sene ben sürede çok sıkıntı çektim 120 soru 120 dakika matematiği sona bıraktım panik yaptım birazda 10-15 sorusuna bakamadım bile.
Benim de en korktuğum şey zaman sıkıntısı çeker miyim diye. Dershaneye gitseydim bu konuda biraz daha rahat olabilirdim. Ancak Mayıs ve Haziran ayların da paralı sınavlara gireceğim en azından 10-15 adet sınava girmenin faydası olabilir. Bunun yanın da evde de denemeler yapacağım. Sayısal yönüm çok daha kuvvetli. Vatandaşlık da zorluk çekiyorum çok. DATA nın karışık kitabı vardı her ders vardı o fena değildi. DATA aklımın kenarında fakat Özel bir yayın var mıdır bu tarih ile ilgili? Ciddi ayrıntılı ve zor olsun istiyorum. Yoğun anlatsın sorun değil. Bol bol soru çözmek hep söylenir ancak gerçekten de çok gerekli. Farklı soru tipleri görmek, hızlanmak adına. Bu sefer biraz farklı bir yönteme yöneldim. 7 denemelik bir fasikül almıştım. Takıldığım soruları kitaptan bulup öyle çözüyorum. Biraz garip bir yöntem ancak biraz daha denemek istiyorum bunu. :)
Zamanlamanın üstüne gitmelisin kesinlikle, ben sınavdan önce hiç süre sıkıntısı olacağını tahmin etmemiştim sınavda anladım ve şok oldu benim için.
Benim bildiğim özel bi yayın yok datanın direk tarihini alırsan fazlasıyla yeterli olacaktır. Vatandaşlık için de dediğim gibi anayasa yapmak lazım biraz ama genel hatlarıyla. Madem sıkıntı çok büyük 2 farklı tarih soru bankası ve çıkmış sorular da çözülürse tarihten de full e yakın çıkarırsın.
Madem sayısal temel var dersane falan da gereksiz bence sözel dersleri zaten kendin halledersin.
Çalışma olarak da 2 gün çalışıp 3 gün gezmekten ziyade hergün 2-3 saat çalışmak daha verimli olur. Uzak kaldığın her vakit bilgiler eksiliyo, bana öyle geliyo en azından :)
atandım kurtuldum ıyı plan motıve olmak en onemlısı
Darısı bana 30 unda mülakatım var.
Dediklerin de çok haklısın. Paylaştığın düşünceler için de teşekkür ederim. O hissi iyi biliyorum. Ben de en güvendiğim matematikte ilk 4 soruyu boş bırakmam sonucunda ki travma çok etkilemişti. Vatandaşlıktan 1 doğru 5 yanlış yapmıştım o açığı kapatayım derken eksi nete düşmüştüm. :) Tarihi batırmıştım hele ki bazı denemeler de full yaptığım coğrafya da çok yanlış yapmıştım. Kafam matematikte kalmıştı ve hatta hiç unutmuyorum tarihin yarısında birden bırakıp matematiğe dönmüştüm çok kötüydü sınav. :( Anayasa ve tarih aslında ilgi duyduğum alanlar ayrıca. fakat sınavlar da ya da soru çözerken olmuyor yapamıyorum. Ve en çok korktuğum şeylerden biri de ÖSYM nin yanıltma amaçlı yaptığı sorular daki kullandığı dil oyunları. Belki 120 sorudan 10 tanesi böyle geliyordur fakat esas belirleyici sorular onlar zaten. :) Geometri mesela çoğu insan bakmıyor bile Geometriye. Zaten kolayda soruyorlar Geometriyi genelde.:)
Günde 2-3 saat çalışmak yeterlidir dediğin gibi ancak uzun zamandır bu tempoya girmiş biri değilim. Bir türlü konsantre olamıyorum. Masaya oturamıyorum, ders çalıştıktan sonra da kendimi çok huzurlu hissediyorum ancak bunu kırmanın yolu 2 hafta her gün belli saatlerde oturup çalışmak sonrası zaten gelecektir. :)
ezber yapın beyler ben öyle ezberler yaptımkı tarıhtekı dergılerı mecmuaları hepsını gazetelerı adamlar artık bılınmeyenlerı soruyr lozana katılan delegelerı kım bılıyrdukı ben yaptım:D
KPSS-A konusunda ki düşünceleriniz neler? Alan sınavı çok zor oluyor mu? ortalama puanlar (işletme) nedir? vs Bana çok zor gibi geldiği için alana girmeyi düşünmedim. Açıkçası durumum şöyle AÖF İşletme mezunuyum. Daha çok sektör değiştirmek istiyordum. Hazır dedim 2014 de sınav var ona gireyim diye düşündüm. Ancak AÖF den nasıl mezun olunduğu ortada. Belli bir temel olması gereklidir diye düşündüm.
Rica ederim, ne demek. Bende öyle sınavda yarım bırakıp ondan ona atladım stresten :) Ben 1.5 senedir ders çalışıyorum artık alıştım cidden zor gelmiyo, dediğin gibi biraz kendini alılştırmak lazım çalışmaya yoksa zor :) Daha çok vakit var ama halledersin kafaya koy yeterki.
Ben alandan hazırlandım, bi kere dersaneye gitmeden olmaz, konular derya deniz sırf 7 tane hukuk var misal. Çok daha fazla sabır istiyor çok kişi dayanamadı bıraktı, eğer kendine o sabırı görmüyorsan girme derim.
Ayrıca sınavla da bitmiyo kurum sınavları mülakatlar falan çok büyük sıkıntı, tabi olursa da kariyer memurluğu sonucu da daha iyi oluyor.
onmli olanda bu ya bikmicaksin bikmayan ataniyoyaza dgru serpulen kaliyo bnsana ince detay veriyim bn nokta atisi calistmdrek
beyler bu sınav Kendini Parçala Seni Seçelim sınavı oldu artık :)
Planlı ve verimli çalışmak önemli. Bunu yakalamak ise zor olan bence. Yarın kitap almaya gideceğim. Şu anda biraz da gaz geldi. :D Hepsi için soru bankası + konu anlatımlı kitap bakacağım. Yalnız yayın grupları derse görede farklılık gösterebiliyor anladığım kadarıyla. Birinin tarihi iyi iken diğerinin matematiği daha iyi olabiliyor bu dengeyi iyi kurmak gerekli.
Ben biraz da sonradan açılanlardanımdır. Sınav yaklaştıkça daha iyi motive olabiliyorum. Baştan tempo tutturupta sonlara doğru yılan çok oluyor. Belli bir temelim olduğunu görüyorum kendi analizimi yapacak olursam. En azından soru çözerken okuduğum şıkların çoğu hakkında bir bilgi kırıntısı geliyor.
Face den mesaj attım diğer kutusuna düşmüş olabilir, ekleyebilirsiniz :)
Tavsiyem her derste kitapları belirleyip araştırıp onları almak gereksiz kitap alınca hiçbirine çalışası gelmiyo insanın, az olsun öz olsun.
Bende son zamanlarda iyi çalışıyorum genelde, gerçi geçen sene girmeden 1 ay önce abim evlendi 1 hafta sonra babam ameliyat oldu ben sıfır tekrarla girdim sınava büyük eksikliğini hissettim ama sağlık olsun.
Anladım. Ben o stresleri de eklememek adına beni etkilemesinler diye, yeğenim ve ablamı sınavdan sonra gelmeleri için ikna etmeye çalışıyorum. :) Ben o zaman önce bir soru bankası(ALES+KPSS) birde konu anlatımlı tarih ve vatandaşlık alayım. Bunlar çalışma tempoma göre bitince yenilerini farklı kaynaklardan devam ederim.
beyler bende alana hazırlanıyorum. dersaneye gidiyorum fakat baya geriden takip ediyorum.baştan biraz kaçırdım konuları.verimli çalışmakta zorlanıyorum netlerimde çok iç açıcı değil.bana önereceğiniz şeyler nelerdir ?
Alan konusun da tecrübeli değilim ancak dersleri kaçırmak iyi değil. Arayı hemen kapatmalısın bence.
GK GY neyse birde eğitim bilimleri var bizde valla hiç kasamıyorum her senede giriyorum psikolojik )