Tsukuba da da Megane önde :)
Printable View
Bu kadar pist kovalayan kişi pistte şiştiğini söylerken (bunu aracıyla çıkan type r sahipleride söylerken) şehir efsanesi demek insanların yalan söylediğini ima etmek gibi geliyor bana. Gps hızlarından bahsedildi inanmamak ilginç. Yolda olmadı top speed gittim kısmadı rolling yaptı aynı gitti demekle olmuyor maalesef şartların farkını bilmemekten kaynaklı söylemler.
Ya ben zaten pistede çıksam bu arabayı şişiricek kadar zorlayamam pistte her alan yarış pilotu sanki sıçtımın arabasını ne pistmiş be :)
Herhalde 50 taneden daha fazla satılmıştır typer kaç tane piste çıkan var 3 belki 5 yani pistte pist demeye gerek var mı sizce bu durumda zaten çıkılıcak pistin abuk subuk fiyatlarınıda değiştirmiyolar bence geçelim o yüzden pist işini :)
Başından beri alanlar bilmediği bir hususta yalancı muamelesi yapıyor bunun şişirememi fiyattan çıkamamı yok yola inen pist aracı sloganıyla satılıyor bu araç. Kimsenin yarış pilotu olmasına gerek yok bunu orda görebilmesi için biraz zorlaman yeterli. Kimsenin arabaya iftira attığı yok hala öyle birşey yok diyorlar onu anlayamıyorum.
He bak yanlış anlaşılmasın bu sıcaklarda hangi turbo arabayı zorlarsan zorla ısınır bir miktar performans kaybeder bunu hassas kalçalılar hisseder zaten. Burda insanların demeye çalıştığı 310 hp gibi giderken hızla yavaşlayarak 250 hp gibi gitmesi. Çok kolay olabilir çözümü bu sebepli çalışan daha olmadı heralde araçla alakalı. Belki yap kalınlığı belki katalitiği belki coolerı belki hepsi ile alakalı olabilir. Test yapanlar bundan bahsetmemiş sabaha kadar dönebilirsiniz demiş falan demesin kimse, o işlerde ben daha kötüleyene denk gelmedim.
Burda zaten pist tecrübesi çok olanları biliyoruz ama konu type r konusu ve sahip olmayan insanların sürekli type r ı kötülemesi antipatik oluyor. Sahip olamayacak demiyorum bak isteseler alırlar ama sürekli type r'ın kendi konusunda type r boklamak sahip olmadığım halde beni rahatsız ediyor.Sonuçta burda o arabayı almış zevkle kullanan çok kişi var. hani sürekli type rı övün millete masturbasyon yapın da demiyorum ama 1 yıldır neredeyse ısıma konusu temcit pilavı gibi sürekli söyleniyor. Mesela ben kelalperi tanımıyorum ama forumu takip ediyorum ve birçok farklı konu hakkında çok bilgili olduğunu farkediyorum keza 977tt üyede öyle zaten burada bilgi birikiminden yararlandığımız belli başlı kişiler var ama mesela ben type r konusunda kelalper nickinin yazdığını görünce yüzde yüz diyorum ki golf r karşılaştırması gelecek veya konforu kötülenecek veya 977 TT nicki bu konuda yazıyorsa ısınma konusuna kesin değinecek veya aracın satmaması ile ilgili( golf r kaç adet sattı bilmiyorum ama 60 type r satılması bence gayet başarılı) kesin yazacak. Ayrıca pist tecrübesi olan jason da ağustosta fark gördüğünü eylülde hissetmediğini söylemiş demekki sıcak hava etkisi var ayrıca pist tecrübesi olan dünyada sadece türkler değil dünyanın her yerinde piste girmiş araba kimse ısınıyor dememiş çoğu pisttede rekor elde etmiş bende eski bir sti sahibi olarak sıcakta benim aracın nasıl gidemediğini biliyorum o yüzden arabanın üzerine pistte gidemiyor diye bir damga vurmak bence yanlış hemde pist odaklı bir hothach olduğunu söylenen bir araba için.
güzelin dedikodusu çok olur hesabı :) 380 sayfa konu olmuş, hayatında piste çıkmayı bırak piste gidip tribünde bile oturmamış insanlar dahi arabanın pist performansı ile ilgili yorum yapıyorlar. Pistte her araba ısınır , herkesin limitleri farklı. X abinin, Y kardeşin pistte çıkıp gazını atma esnasındaki tecrübeleriyle bir arabanın pist performansına yönelik yorum yapılamaz bence.
Performans rakamlardan oluşmasına rağmen göreceli kavram. Çoğu pistte şişmiyor anlaşılan. İstanbul Park hayvani zor bir pist olduğundan şişiyordur.
Konfor kısmı ise ezelden subjektif konu. Ben sağ koltukta gezerken arabayla mı çıktık yoksa masaya binip mi geziyoruz anlamamıştım. R modunda da böbreğim dalağım ağzımdan çıktıydı. Kimine göreyse araç sert ama normal geliyor.
siz etli lastikli rahat süspansiyonlu amerikan araclarına alıstıysanız, dediginiz gibi sert gelebilir.
sertlik mevzusu da memleket meselesi oldu yine. bu araca binecek adam muhtemelen daha önce, ep3, s2k, coilli diğer japon aracları vb tecrübe edinmiştir. zaten bu yola baş koyduysa sertliği dert edecek kişi degildir, keza, defalarca R modu kapalıyken ortalamanın cok üstünde bi konfora sahip oldugunu degerlendirdik. R modu açık iken çok sert oldugu dogrudur ama sadece otobanda acıldıgı takdirde problem kalmayacaktır -ki problem olsa bile BU HEDEF KULLANICI KİTLE SERT ARABALARA EZELDEN ALIŞIK ZATEN o yüzden sorun yok, herkes kendi konforunda mutlu
memleket meselesi değil. Type R alma niyetiyle deneyip, DSG ve daha yumuşak şase özellikleri sebebiyle hiç inat etmeyip gidip Cupra aldım. 3 aşağı 5 yukarı aynı performans, babaanne arabası tipli hot hatchte karar kıldıydım. Type R alacam diye bu yola baş koymamıştım, bu karar ondan olabilir tabi.
amerikana alışkınlık demişken, camaro tuğla modeli yürüre sahip; type-r'ı mumla aratır. capon, alman, amerikan araç sahibiyim. daha önce B8 shocklu, 30 mm drop H&R yaylı Giulietta QV günlük biniyordum. dediğim gibi, göreceli kavramlar bunlar. araçta aslolan mutluluktur.
Subjektif denildiği gibi kıyaslayarak karar ermek lazım, cupradan golften sert, ama klasik yaylı hot hach kullananlara normal gelebilir, bana polo gtida,ıbıza çupra, leon çuprada sert gelmişti mesela, yaşım çok ilerledi belkide sadece yaylı golf 7 18 jantla mutluyum:)
Yeni kasa Golf R , 8V kasa S3 bu iki aracın hem kullanım olarak hemde bana verdiğini hissiyat olarak şirketin verdiği jettadan bir farkı olmadığını söyleyebilirim.Lütfen kimse aksini söylemesin.Type r ise bildiğin sadece h.sonu binilecek 2 saat gazlayıp dönebileceğin bir araç.Hem kullanım hemde hissiyat olarak VW grubundan kat kat daha güzel..Golf r ve s3 (uzun süreli kullandım) kullanmamış olsam typer ile cidden kıyaslarım fakat ne rakibi nede kıyas yapılabilecek araçlar değiller...Hayabusa ile zx10 karşılaştırmak gibi saçma birşey oluyor bu..Uzun zamandır birşey yazmıyorum ama cidden sanayide insanların sorularından bile sıkıldım.Neden s3 almadın bunun yerine ? sanane kardeşim almadım bunu sevdim bunu aldım..Yemek yiyorum yan masa dedikodu yapıyor typer çok ısınıyormuş diyo biri,arkadaşıda he he diyo benim arkadaşım aldı ondada aynı sorun vardı HKS yağ pompası taktı şimdi çok mutlu falan abidik gubidik dialoglar :))Ulan dicektim araba usaya gitmedi ne hks bahsedıyorsun.Herkes aracının keyfine baksın tadını çıkartsın..İlk alanlardan olup yapılabilecek standart turbo ile tüm parçaları taktım..Ben hiçbir zaman rolling için pist için veya hava atmak için araba modifikasyonu yapmadım yapmayacağım da kendim keyif alıyorsam gerisi kim ne konuşuyorsa konuşsun hava gazı hikaye gelir bana..Typer modifikasyonu hakkında kafasına takılan soru sormak isteyen olursa özelden bilgi verebilirim...Herkese selamlar saygılar...
bizim şirket cuprayi şirket arabası olarak verdi. type r alayım dedim, git kendin al haftasonu binersin dediler. cupra dedim hah jetta bu tamam dediler. ulan var ya işi biliyor şirket.
İphone'dan girdigim icin begen tusu cikiyor bende,bundan dolayi yazayim dedim mrbars :) Begen+1
ben samsung s7 edge telefonumdan giriyorum. cupram var, kilo da verdim. burdan forumdaki tüm bağyanlara selam ederim.
http://i.hizliresim.com/5VZZ7q.jpg
http://i.hizliresim.com/OMGGM5.jpg
http://i.hizliresim.com/0DYYy9.jpg
o.z lagerra HLT 19" et den bayağı dışarı çıktı...yaylar takılacak...daha detaylı resim çekip atarım..typer sahipleri düşünür belki burada dursun..:)
bu arada 2 typerımız 9k km oldu çok şükür en ufak bir sorun sıkıntı ısınma vs. yaşamadık...günlük kullanım gazlama roll vs. hertürlü zorluyoruz. PİSTE ÇIKMADIM BİLMEM çıkmayı düşünmüyorum o yüzden birkaç kişinin ısınıyor yazması benim umrumda değil...su sıcaklığı yağ sıcaklığı gayet stabil...yağ en sıcak havada en çok zorlamada 105 max...typer kullananlarlada konuşuyoruz durum aynı ama kullanmayanlardan çok duydum ısınma, motor kırma, sibop yakalama vs. onlar bayağı sıkıntılı yani typerdan...:D konfor olayı göreceli tabi...aracın kullanım keyfi, gücü, agresif dış görüntüsü bana çok keyif veriyor...kıyasladığınız golf cupra vs. gibi sıradan değil...
@APO sönen ateşi harladın :)
geçen seneden beri type R'ın ısınma konusu konuşuluyor ancak konuşulma üslubu bazen araç sahiplerini sinirlendirecek seviyeye gelebiliyor. Araçlar hakkında herşeyin yazılabilmesi gerekiyor, bunda bir sıkıntı yok ancak üslubun gereğinden sivri olması ortamı haliyle gerebiliyor. Daha önce de belirtmiştim, type r yüksek oktan benzin seviyor ve söz konusu sorun da ortadan kalkıyor. Eğer konuşmalar sadece arabanın sorununu herkesin gözüne sokmak olmayıp, ısınmanın neden olabileceğini ve nasıl bertaraf edilebileceğini tartışmak üzerine olsaydı, herkes tatmin olurdu. Hem Cupra 280 hem de yeni Type R sahibi olan sanırım tek benim forumda, iki aracın da artı ve eksilerine haizim. Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit. Aracın sürüş hissiyatı hakkında babaanne arabası, şirket arabası gibi benzetmeler yapılabilir Cupra için, S3 için yadırgamam, olabilir derim geçerim. Type R'ın oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı açısından daha bi agresif olduğunu söyleyebilirim ve şunu altını çizerek belirtmeliyim ki Type R'ın koltuğu şehiriçi 2 saatlik kullanımdan sonra belimi mahvediyordu. Zaten satma sebebimin en başında bu geliyordu, acayip rahatsız ediyordu. Belki bu yaşımın 36 olması, beldeki, boyundaki fıtıklardandır, genç arkadaşları rahatsız etmeyebilir sonuçta bu sübjektif bir konu. Type R'ın ısınma konusuna gelirsek, araca gerçek 98 oktan yakıtı koyun ve o zaman bakın, o ısınma oluyor mu olmuyor mu. Yaklaşık 6 ay gündelik kullandım Type R'ı ve yaklaşık da 4 aydır Cupra'Yı kullanıyorum gündelik. Konfor olarak aralarında dağlar kadar fark var, bu benim tecrübem, zaten Onur'da aracın haftasonu aracı olduğunu belirtmiş. Gündelik diye üretilen bir aracın bu kadar sert olmasını ben yadırgadım şahsen. Cupra'ya dair artı ve eksileri ayrı bir topic'de yazarım.
Bilgiler için teşekkürler. Fazla arayı açmadan cupra ile ilgili tecrübelerinizi de aktarırsanız sevinirim. Hatta konusunun linkini de vereyim.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...pra-280-a.html
Şekil bir a benim araç :) downpipe yok vp racing depoda ohhh misss.
Isınmanın ne olduğunu bilmeyen çok kişi var. Bende tayyardan önce s3 sedan vardı 285hp olanlardan. İkiside aynı hararet ve yağ sıcaklık değerlerine ulaşıyordu. Tayyar stock halinde pompa benzin ile 105 derece yağ sıcaklığında bile bazen yavaşladı hissiyatı veriyordu. Bu ısınma değildir çünkü ben s3'de de tayyarda da 120'li dereceleri gördüm (***** izmir sıcak bölge). 105'de bile bu hissiyatı veren araçta yazılımdan başka bir sorun yoktur. Çünkü 105'lik tdi'larda bile 120-130 giderken 105 ısılarla gidiyorsunuz.
İlk aldığımda piste çıktım hatta çok zıpladığı için korktuğumu söylediğim için muhammed'de aracı kullandı ısındığı veya yavaşladığına dair hiçbirşey söylemedi zıplama olayına da deli gibi yol tutuyor dedi ve ben rahatladım. Şimdi yolda zıplatarak viraj almak inanılmaz keyif veriyor.
Fakat yazılımdan sonra bambaşka araç oluyor. Aracımda kısık yazılım mevcut çünkü egzoz yok buna rağmen stock araç ile denemede sanki 320d ile 105'lik jetta gibi oluyor.
Porsche carrera (pdk olmayan) ile de denedik hatta arkadaş 200 üstü geçerim demişti ama 120 gibi basmaya başladığımızda (telefonla bastım diye söylediği zaman ben basmaya başlıyordum) ben bıraktım hızım 245 dediğimde ben daha 210'a çıkamadım dedi ve 200 üstünde de açmaya devam ettiğimi gördü. Son hız hiç denemedim ama deviri bitireceğime eminim.
Konfor konusunda lütfen kıyas yapmayın bu araç safkan yapılmış gündelik falan hikaye koltuklar iniş biniş bile farklı o yüzden konfor konusunda diğerleri ile kıyas bile yapmam s3'ümle 1.6 tdi gibi gezebiliyordum.(hem görünüm hem gidiş)
Kendi aracimin giderini henuz bilmiyorum. Ama giderli arabalarla denemek gormek bulusmak tanismak isterim
Herkese uyan bir aksam cikip cay corba icelim derim
Bu arada 7 ay işe git gel kullandım konfor problem olmadı ama manuel zorladığı için yeni araç aldım artık ayda 1-2 kullanıyorum.
ben 2 çocuk ile bindim de çok sorun olmadı da, 2 saatten sonra koltuk pozisyonu o kadar kötü hissettiriyor ki anlatamam, belim kilitleniyordu, onun haricinde ben İstanbul içi R modda kullanıyordum, çok fazla sekme olmuyordu, sanırım arabanın süspansiyonları yumuşamıştı hep yüklü binmekten :) . sıfır type r lardan 1.5 cm basıktı son zamanlarında.
bir de benim için önemli değil ama belirtmek lazım, aşırı ekonomikti, ciddi az yakıyordu.
Type R ile deneme bana uyar.
Hiç roll yapmadım, anladığım işler değil ama tanışırız, muhabbet olur (bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım tayyarın içinden geçmek)
Icinden gecilmek istenen typerlar icin muracat mehzent :)
jetta kılıklı babaanne arabası çupram. spoiler verelim:
https://youtu.be/KTR3rjrcztE
Onurun soyledigine baya takildiniz :) jettada fena araba degil ya
Bu arada arabayı tanıma evresindeyim eğer makara konusu olacaksam cidden denemeyelim oturup muhabbet edelim.çünkü benimle yapacağınız deneme kesinlkle ölçü olamaz.hangi devirde vites atılır kaçta kesiciye girer nedir ne değildir hiç bir denemem yok.
çok geçersiniz her tayyarı öyle sanırsınız bilen gelir üzer falan :) yoksa ki boy boy videolarım olmuş makarası dönmüş çok dert değil kendi adıma:icon_tup::icon_tup::icon_tup: