Hahaha abi harika özet ya
Printable View
Hahaha abi harika özet ya
savunmak yok en azından benim için babam mı üretti savunayım :)
Isınıyor :) Isınıyordan kasıt, olması gerekenden fazla sıcaklık değerlerine ulaşıyor demek olmalı ki bilinen gerçekte bunun olmadığı.
130 derece gören varmış :) Vaaayyyy bu sınıfta hiç görmemiştim 100'ü geçmez vag grubu arabalar :)
Şöyle denebilse sorun zaten yok :
"Araç 100-110 derece üstünde (piste, çamura, yağmura gerek yok) bilinmeyen sebeple arada kendini kısmaya başlıyor. Ve yazılım yapıldıktan sonra problem olmadığı için ilk akla gelen sorun yazılım." (Tabi Cem'in söylediği gibi sadece oktan artırıcı ve dp ile çözülüyorda olabilir denemedim.)
Neyse, ben stock kullanan ayrıca yazılım yaptırıpta kullanan biri olarak son kez yazayım. Bu arada aracım kısmıyor yazan arkadaşlarda olduğu ana denk gelmemişlerdir. Ya da 100-200 12 iken 13 olmuştur fark edemiyorlardır.
Jordan - konuda hiç tecrübem yok ama renk olsun yazayım bari :)
Pistte biz 134 dereceyi gördükte bıraktık. Daha doğrusu bıraktırdım. Gayet kötü kullanımla 2.5 turda 134 derece. Stg 1 yazılımlı sadece hava filtreli downpipelı fabia RS 1.4 TSI ile 5 tur gazladıktan sonra 138 i gördüm. Type R ın radyatörü yeterli değil. İntercooler dışında pist için radyatör tavsiye ederim. Arabada zaten oil cooler var. leon zaten ateşli araba normal trafikte 110 derece ile gezio. Isındığı zamanda avans vurup kısmıyor basmaya devam ediyor. Type R ın farkı o.
methanol + yakıt bir nebze de olsa rahatlatır aracı. Bakalım Ekim'de nasıl bir sonuç alacak @997TT Cupra ile, ben epey ümitliyim.
ne cupra ymıs bı bıtmedı hamınaaa
Konular nerelere gelmis! Haha...
Ya birakin Allah askina. İsinmis,eee? Kullanan memnunsa birakmaz memnun degilse satar.
Olani konusmakda rahatsiz etmemeli.
Haydi ;Megane rs cup yada cupra takasa alicak type R sahibi arkadasim varsa yapabilirim.
Megan'i uzerindekilerle cupra'yi stok veririm.
Yapmayin,germeyin ortaligi.
Bakin Serres'deyiz,2 type R 2 S3 var,11 de Mini. Kac kisiyle cizgi,teknik konusuyorum,kimseye sen hondacisin gostermem cizgi mizgi demiyorum...! Burada resmen kutuplasma oldu be...
Haydi satmak isteyen bana lutfen bilgi versin,guzel guzel alayim,nerde istiyorsaniz kullanayim.
Benim mesajımı yanlış anlayanlar,farklı yere çekenler olmuş açıkça yazmıştım ama anlamaylar için tekrar yazayım..
Burdaki kimseye hiçbirşey bilmiyorsunuz yada yalan söylüyorsunuz diyen yok herkesin kendine göre tecrübesi elbet vardır.
Ben typerların hiçbiri ısınmıyorda demedim.
Arkadaşımın aracıyla rodaj bittikten sonra uzun yol yaptık Osmangazi,Bursa otobanı,İzmir-aydın otobanı arabayı hep sıkıştırarak kullandık performans boxta bağlıydı hiçbirinde öyle hissedilir derecede performans kaybı hissetmedik,görmedikte.Bu benim tecrübem.. ama ben kendi tecrübemden yola çıkarak hiçbir typer ısınmıyorda diyemem.
Anlatmak istediğim bikaç araç üzerinden yola çıkarak GENELLEME yapmanın yanlış olduğu..Konunun başından beri yapılan yanlışta bu.
Aracın ısınıp kendini kıstığını idda edenler zaten azınlıkta.
Burdaki araç sahipleri defalarca ben öyle bişey hissetmedim dediği halde hala konuya girip iki mesajda bir "Typerların ısınma sorunu" var diye kullanıcıların yorumunu hiçe sayıp başkalarına kendi doğrusunu sürekli empoze etmeye çalışılması kabak tadı verdi.
Kimse tecrübe ettiğini,kendi bildiğini saklamasın ama papağan gibide sürekli aynı şeyler tekrarlanmasın.Paylaşmak amacıyla birkere iki kere yazılır ama her typer lafı geçtiğinde aynı şeyleri yazılırsa bunun adı fesatlık olur.
sunroof yok alınmaz bence
ayrıca piste girmeden uçamıyorum mk sende benim gibiysen alma
honda alma
179 bin delimisin alma
ben yandım sen yanma alma
310 hp gibi gitmiyor alma
ısınıyor demişmiydim? alma
he dünya şeyimde değil zaten haftasonu kullanıcam farklı bir araba olsun diyorsan al
ama senin yinede alma :)
Parayı bulduğum gün alıp motor kapağında yumurta kırıcam :) pişerse ısınmıştır pişmezse hiç ısınmamıştır .. :D işin esprisi bir yana ısınma problemini yazan abiler arkadaşlar son derece bilgili ve ve objektif yorum yapan kişiler. Örnek vermek gerekire Kelalper abinin ben ilk defa bu araç sayesinde honda hakkında olumlu yorumlar yazdığını okuyorum (fren ve yol performansı hakkında), Murat abi nin zaten yaklaşımından yazdıklarından bir art niyet olmadığı ortada. Aracı kullandım ısınsın yansın kendini kısmasın stop etsin 10 dakika çalışmasın yine param olsa hemen alırım. Honda seven bizler yıllarca freni tutmayan viraj dönemeyen araçlara sevdalıydık. Fk2 nin ısınmasını mı dert ederiz :) sadece 400 sayfadır ciddi bir eleştiri sözkonusu olduğu için sahipleri ve hayalini kuranlar biyerden sonra sıkılmaya başlıyor. E bu da yadırganmamalı...
At sahibine göre kişner
Benim aracım sorunsuz sıfır sıkıntı ve ısınmıyor aksini kimse idda edemez.
Bu marka fanatikliği değil kullanım yada kullanıcı yorumu
Benim tarzım bu oyüzden yazılan çizilen beni çok etkilemiyor.
Piste çıkacaksam da zaten stok çıkmam 2-3 ekleme illaki olur e bunlar eklenince de ısınma sorunu ortadan kalıyor
Bu sebeple 1g de dönmeler çeyrek depo benzinler yada pistler benim için bağlayıcı değil
hondadan yana sıkıntı yok vti civic accordu hepsine sahip oldum çok şükür eski vti cilerdeniz çok şükür ama evlenip çocuk olunca insan mecbur bazen zevklerinden vazgeçmek zorunda kalıyor ama eski alışkanlıklarda akıldan silinmiyor, günlük kullanım içinde aracım var ve şimdi diyorum alayım bi type r dizginlediğim duygularımı saliyim gitsin :) markaya yabancı değiliz sonuçta
her türlü sıkıntıyı çözeriz
ben sadece kullanan arkadaşlardan tecrübelerini gündelikteki kullanımlarından memnunmu arka koltukta oturan rahat ediyomu bagaj iyimi, yazın ailecek tatile gidilirmi uzun yol konforu nasıl vs gibi ve gaza yüklenince keyif nasıl :) en önemlisi
zaten allah nasip ederse alırsam güzel bi egsoz sistemi yazılım birde iyibi coiloverla biraz basarım diye hayal ediyorum birde arka lastiklere spacer şart gibi görünüyo ama nasip :)
kısaca cevap vereyim
daha önce kullandığın araçlara göre gündelik kullanırsın araç normalde sert +R mode da daha sert
daha önceki araçlarına göre basınca keyif verir
ön koltuklar biraz büyük olduğundan uzun yolda arkadaki yolcu sıkılabilir.Genişlik olarak rahatlık olarak sorun çekmez ama sıkılır
uzun yolada gidilir kısa yolada gidilir tatilede gidilir sorunsuz şekilde gider gelirsin
RX8 den sonra yakıtı bende dizel etkisi yarattı sende durum nasıl olur bilmiyorum
yakıt 45 litre uzun yolda fullemek gerekebilir
bunların dışında varsa merak ettiklerin sorabilirsin bilgim dahilinde cevap veririm
teşekkür ederim merak ettiklerim buydu sonuçta keyif alacağım bir araç istiyordum işimi fazlasıyla görür o zaman :)
oğlumun arkada sıkılacağını sanmıyorum bütün yolu ayakta yolu seyrederek geçiriyor egsozlu güzel bi araç geçtiiği zaman uuu baba yarış arabasına bak diyoo :) daha 4 yaşında ama elinde bez jantları siliyo :)) alacağımız renk bile belli adam mavi istiyo :)
depoyuda fulleriz gazada basarız sıkıntı yok hiç bir aracımda yakıt hesabı yapmadım şimdi yeni kasa passat variantım var yazılımlı kullanıyorum ne yakıyor onu bile bilmiyorum :)
turbo araca biniyoruz varsın yaksın beni keyiflendirsin gerisi önemli değil
beyler şimdi bu yazılanlardan dolayı benim aklım karıstı
şimdi bu yeni typer ısınıyor mu yoksa ısınmıyor mu ?
hayır ısınmıyorsa almıcamda o yüzden sormak istedim, bi akrabamda leyon daha iyi gidiyo dedi
neyse galiba internetim bitmiş.
tüketim ne alemde yeni typerda şehirçi şehirdışı karısık kullanımda
benim uzun süre ortalamam 12.5 litre gazlamalı ve genelde kısa mesafe(<10km).
hiç gazlamadan e5, tem vs 8 litreye kadar düşüyor uzun yol aynı şekilde. Aynı güzergah ve kullanım tarzıyla 1.4tsi golf 7 stok 9 litre yakıyordu hani kıyas olarak. araba öyle çok yakmıyor ama depo çok küçük :)
Aracın potansiyelinin olup rekor kırması veya rekor kırmasının hedeflenmesi onu pist aracı yapmaz. Yine söylüyorum Megane RS yol versiyonu olarak çıktı, sonra Trophy versiyonu ve en son pist için Trophy R çıkıyor. Aynı şekilde Golf GTI yol versiyonuyken adamlar pistte rekor kıralım diye Golf GTI Clubsport S çıkarıyor. Megane RS veya Golf GTI'yı sadece pistte kullanıp bu araba ısınıyor diye yargılayamazsın, ama eğer Trophy R veya Clubsport S ısınıyorsa bu büyük bir sorundur. Eğerki Honda da TypeR'ı baz alıp üstüne pist için TypeR bilmemne edition çıkarırsa onu tartışın bence.
Ev iş arası (35-40km) trafikli saatler sakin kullanım. İzmir'de sabah 8-9 akşam 7-8 gibi yoldayım. Üstteki akşam dönerken trafik azdı. Şehir dışına hiç çıkmadım.
[IMG]http://i.hizliresim.com/rENA7z.jpg[/IMG]
Yeni kasa Type-r 2017'de mi gelecek peki?
2017 değilde 2018 de gelir herhalde :)
Abı en cok sevınenlerden olurum eger alırsan insallah alırsın ıcıne sınenı bulup :)
Estg. Bınıcıyız bız sadece :)
Evet guzel bır grup olara serres turu yaptık gayet keyıflıydı dolu dolu eglendık
Murat abı rekoru kırdı onden cekıs yol arabası ıle bundan oncekı sure 1.32.55 galiba Murat abı 1.32.22 sure cıkarmıs olması lazım ( kendısı detaylı yazar zaten )
Burda olur olmaz herkes ısınıyo dıye onca soylenınce kafamda kurarak cıktım pıste ben en yuksek 127 gordum arka arkaya attıgım 4. Turda kı daha oil coolerım yok emınımkı ısınma ıle ılgılı bı sorun yasamıycam oıl coolerda takıldıktan sonra :)
Cıktıgım 2. Seansda 1.33.42 yapabıldım bır sonrakı tur araç basına gıttıgımde lastiğimin patladığını farkettım gun orda benım ıcın bıtmıs oldu :(
Ki o arada sagolsun Murat abı ıle uzun uzun konustuk cızgı ıle alakalı onun ıcınde hem tesekkur hemde tebrık ederım abi
Kısmet bır sonrakıne inşallah, bir kaç foto paylaşıyım :)
http://i1125.photobucket.com/albums/...A43384F188.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/...67B83FC9E1.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/...2B1AE6D91.jpeg
Araba ıle genel yorumum kılıt ınanılmaz basarılı frenler tatmın edıcı ısınma problemı her arabadakı gibi dıyebılırız ama ısınınca elbettekı gaz tepkısı ılk bastakı gibi olmuyor ama pist ıcın eglencelı :)
Gezı ve grup harıkaydı. Herkes bırbırıne saygılı ve yakındı. Burada Mını klubune ve baskanı Onur'a tekrar tesekkur etmek ısterım. 16 arac ve 30 kısıydık,ugrasmak zahmetlı....
Aksamları cok eglendık,zaten grupta Mehmet'ın basını cektıgı eglencelı genvler vardı,sıkılmak elde degıl.
10euro mıllı paramız oldu,bıara arabanın anahtar delıgıne falan sokuyordum :) Cmtesı aksamı 6 klup degıstırdık 3 kısı,pazar gunude mıllet yarın ıse gıder dıye mekanlar bos olur dedık ama metrobus bıle aksam saatınde boyle kalabalık olmaz...!
Ben onden ceker rekoru kırdıgımı bılmıyordum. Orada yunanlı bır adam vardı,39 yasında,ayda 2-3 kez bu pıste cıkıyormus,bu tıp onden cekerde en ıyı zaman bende dedı falan fılan konustuk. Arabası fena yuruyor,motor falan dolu ama ozellıkle yuruyende herseyı degıstırmıs adam. Helal olsun adama,emek vermıs.
Sonra bana kac yaptın dıye sordu,soyledıgım de cıddımısın dedı,box ı gosterdım. En hızlı sensın ozaman dedı ve gıttı. Hatta sasırdım neden seansa cıkmıyor dıye,megerse slıkslerı takıyormus! Haha... Dedım neden taktın? Burada,bızım pıstımızde en ıyı zamanı yapmana ızın veremem,sorry my frıend dedı. 1:31:5 yada oyle bırsey yaptı. Zaten vıdeoda sevınmesınden bellı,hırs yapmıs baya :))
Umarım alırım Mehmet,yarın Ozgur ıle konusacagız,aslında 3 aydır soyluyorum :) Duzgun bır alıs verıs ıle sahıp olurum sanırım.
Murat bey o dayıya son bi güzellik yapmak lazım :)
Murat abi şimdiden hayırlı olsun yeni aracın...
Sürüş izlenimi olarak, RS'in ile kıyaslar mısın yeni Type-R'ı ?
Valla tebrikler herkese, Yekta'nın uploadlardan sonra diğer videolar önerilerde çıktı zaten direk olarak izlemeye devam ettim.
Rekorcu Minici de şu vatandaş sanırım, baya farklı çizgide dönüyor birkaç virajı Murat abiden, dikkatimi çekti.. 1.31.56 yapmış ..
Serres Circuit Mini R56 1.31.56 - YouTube
Baya hırs yapmış belli.
E kolay değil, her hafta oraya çıkan adamın rekorunu gelir gelmez kırıyorsun. Hırs yapmasın da ne yapsın?
Bu arada diğer videolarına baktımda, adam bildiğin pistte yatıp kalkıyor belli.
Loading site please wait...
en pahalıya alıp en ucuza satanım :) takas düşünmüyorum. Takas yazmamın sebebi hemen satabileceğim bir araç olursa diye yazdım. 718 alıcam bi daha al sat uğraşmak istemiyorum.
Dun 718 baktım,bır aracda yaptım,pazarlıkta ettık ama karsrsız kaldım. Cok yuksek cıktı fıyatı,142euro...
2.0 arac ıcın cıddı fazla...
Takassız yapamam cunku hem RS var hem Cupra,ustune Honda olmaz :)
Fıyatlar ıyımıs,yanı en dusuk senınkıyse. Suan hala sıfır var,bu cok ılgınc...
Baya hırsdaha gelır gelmez rekor gıdınce 3.seans pıstten cıktı gıttı,dedım ne oluyor,megerse slıcks lerı takmaya gıdıyormus :) Yaptıgı sureyı cıddıye almadım oyuzden...Sureklı bu pıstteymıs...
YEkta benım henuz hızlı turumu yuklemedı,dort gozle onu beklıyorum.
Sadece ıkı yerde ayrı cunku slıcks oldugu ıcın tutunma avantajıyla ıcerıden donuyor,gerı tum cızgımız aynı. Hatta arkadaslara ne gosterdıysem adam yapıyor. Duzluk hızı benımle aynı yanı aracı cıddı guclu ve hafıf. Ben kullanabılırmıyım dedım,ızın vermedı. Dogal tabı...
RS cokk daha keyıflı yol tutuyor,tek eksıgı guc yoksa sasesı ınanılmaz kabılıyetlı. Mesela dun aksam rs ıle dolastım bıraz,ozlemısım...
Ben guzellıgı gıder gıtmez yaptım zaten,fazlası ıcın hazırlık gerek. Coıl olsa slıcks bıle kurtaramazdı onu :)
Ne tavsıye edersın kardesım? Bana 5-6 aylık ne alabılırız?Yenı TTS e ne dersın yada tavsıye :)