User Tag List

Sayfa 253/498 İlkİlk ... 153203243251252253254255263303353 ... SonSon
9446 sonuçtan 4.789 ile 4.807 arası

Konu: 2015 Typer

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam zır stok 18 jantlı, çöpten kurtardığım 180 tw tabanı falan bozuk nankangla 2.31 di sıcak bir günde. Benim tecrübem Jason ın 10 da biri etmez maalesef pilotaj da ha keza öyledir.. Pist gününde kendi aracınla bir yere kadar risk alabiliyorsun. Prof bir pilot ve firma aracıyla denenmeli. Geri kalan şartlar başka türlü asla eşitlenemez. Sınırsız lastik balatan olsa bile kendi aracıyla zorlamak içinden gelmez insanın ben tık ses gelmeden dönüyorum eve rekor denemelerinde bu durum en geri planda. Firma prof pilota demez aman ön takım vs sağlam gel he diye
    İlk mesajımda söylemeye çalıştığım risk alma muhabbeti buydu

Allah korusun tabiki kaza yaşanmasın ama Honda olası bir durumda Jason'a ne diyecek ? Başka bir aracı plakalayıp yenisini verecek

Zeki kendi aracı ile boş piste dahi çıkmış olsa Allah korusun tatsız bir sonrasında kimse Zeki'ye yeni bir leon vermeyecek.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek bir şey söyleyeceğim, o da Zeki sadece bir geçiş yaptı o da düzlükte dendiği için. Pist bütün gün sizin mi olsa daha iyi süre çıkarırsınız? Yoksa tek bir hatada bile tüm seansın çöp olmasını düşünerek mi daha iyi süre yaparsınız? Type-R en iyi süre yapan önden çeker stock otomobil şu an ama bu sadece fabrikasyon arabalarda ve boş pistte. Zeki Jason değil, halk günü de boş pist değil. Doğuş Jason'a arabayı verseydi bir gün bu tartışma olmayacaktı. Ama Doğuş ile de görüştüm, bazı sebeplerden dolayı gelmeyeceklerini söylediler. Yani öyle bir şey olmayacak. Honda TR'ye tebrikler.
    Orçun atılan tur temiz tur idi detaylıca kontrol edildi rekor zamanı teyit edebilmek için. Burda Zeki ile Honda fabrikasını kıyaslamayın diye yazdım neresini anlamadın ? Farklı çizgilerde 2 deneme ama netice pistin en hızlı önden çekeri 1 otomobil gerisi boş ...

Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğuş'un o piste çıkmasını emin olun çok isterim, zamanında o piste hiç bir marka sahip çıkmazken Doğuş hiç boş bırakmadı unutmayın bunu da.
    Bazı özel durumlardan dolayı istemiyorlar, Buğra'nın yapmaya çalıştığı şeyi takdir de ediyorum helal olsun. Keşke olsa da markalar savaşsalar istanbul park'ta.
    Belki ileride Bir de ricam var, insanları pistte soğutuyor gergin goy goy'lar, çanak tutmayalım..
    Pist ile ilgili yorumlarda futbol fanatizmi sadece 1-2 markada çıkıyor Porsche ile Emre Levent Ferrarinin zamanını geçerek yeni rekorun sahibi oldu 1 satır yazıldımı forumda ? Hemde yabancı bir pilotun zamnını geçti Emre Levent, G. Piccininin rekorunu egale etti . Yabancı ve aktif yarışan profesyonel bir pilotu geçti sayfalarca yazanı falan görmedim ben burada ?
    Marka fanatikliği kötü bişey kör bakmak dünyaya boşverin bugün böle olur yarın değişir . Zeki gider X bir otomobil alır başka bir zamana koşar yada Y firma aradan çıkar hiç ortada yokken bir bakmışsınız yeni bir zaman gelir bu işlerin doğası bu ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harbiden soğan beyinliler yazmasın buraya. Honda Türkiye ile alakam yok Jason ile alakam yok zekiyi ilk piste zorla çıkaran benim sürekli destek olmaya çalışan hırslandıran adamlardan biri benim ama adilmiş adil değilmiş lafları komik. İstanbul parkın seat ı bedavaya çıkaracak durumu yok. Parasını veripte piste çıkmak isteyen fabrikaya da hop sen çıkamazsın diyecek hali de yok. Honda doğal olarak pist rekorunu profesyonel pilot ile kırmaya çıkacak fabrikanın kapısındaki bekçiye arabayı al rekoru kır diyecek hali yok. Rekor demek reklam demektir. Adam reklam gideri olarak pisti kiralıyorsa rekoru kırıyorsa neden adillik değillik mukayesesi yapıosunuz. Emre levent rekoru aynı şekilde kırdı hatta kaç deneme yaptı pistte yazılım vs deneyerek. Neden rekoru kırmak için mi reklam için mi? Tabii ki reklam için. Adamlar brabüs gibi hartge gibi globalleşme yolunda mücadele edio. Türkiye piyasası yetmio çünkü. Seat a da Türkiye piyasası aile arabasından para kazandırıo adamların satabileceği leon cupra sayısı ne ki bu vergilerle. Şakır şakır talep olsa getirir. Ama Honda bilio ki afedersin b.k da üretse bu ülke de her zaman satar ikinci elde de para yapar. O nedenle getirio ve satıo. Seat ve Renault o yüzden araba getirmio. Renault megane rs getirdi zamanında ki her zaman Ep3 den daha iyi arabadır. Körfezde lansman yaptı. Fiyatı da uçuk değildi. Kaç ep3 satıldı kaç magene rs satıldı. Benim arabama 2005 modeldi 2007 kasımda trafik çıkışlıydı. Çoğu senelerce bekledi showroomlarda. Renault neden getirsin trophy yi şimdi. Seat Fuar zamanı kaç adet getirdi kaç ayda kaç tane sattı. Hala ellerinde duruo. Type R ilk seri 14 araba geldi 1 i fabrikada 13 ü anında satıldı. İkinci parti gelmeden satıldı. Şimdi Seat neden istanbul parkta rekor kırmak için para harcasın.
    IN BOOST WE TRUST

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aracimda sadece lastik var. Fren hala ariyorum. Bulabilirmiyim bilmiyorum. İst park'da fren ve lastik en onemli parca.
    Lastik "mecbur" degisti . Uzerinde Conti5 var,pistte 2.turda ufalanmaya baslar. Aslinda bu aracin pist icin Sub8 paketi var dogus nerdeeee onu getirsin...
    Rekor Honda'da. Bu zamanlar icin rekor icin musait. Ama mecbur kasim sonunu bekliyecegiz. Su pisti bu kadar az kullanabilmek,oda sadece belirlenen zamanda cok zor.3 seansin var,fren problemi yasadin,aracinla pist gunu disisin,ne zaman bir daha cikabilirsin?1 ay sonra
    Yanininsanlar aracindaki eksikleri gorup,mudahele ettiginde en az 1 ay beklemek zorundalar.
    En buyuk dilegim ayda 3-4 kez,open oit mantigi ile,parasini verip piste cikmak. Dusunsenize,1 ay bekledin ama o pist gunu "hava kotu-ailenden biri hastalandi yada isin cikti" hoopp 1 ay daha...
    Daha az gorevliyle(maliyet dusurmek) bu isin yapilabilir oldugu ve ayda en az 2-3 kez cikacagimiz bir 2016 takvimi umuyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat keşke dedin gibi olsa. Pariste carole diye bir pist var motorcular ve pro gokartlar için. Yaz kış sürekli açık ve komik paraya girebiliosun. Yarım saatlik seanslar halinde arka arkaya alıolar. Motor sınıflandırması yok. Çok eski mobylet tarzı motorlarla yaşlı amcalar falan bile girio. İçeride reviri, motor bakım servisi vs herşey var. Köhne ama var. Büfede gene herşey var ve ucuz. Keşke öyle olsa burasıda.
    IN BOOST WE TRUST

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha çok gün olsun ama aman diyim komik para olmasın İstanbul Park.
    Facebook'ta Pist Günleri'nin Intercity sayfasının altına "pahalı", "Almanya Ring 100 EUR ama orda maaşlar EUROyla kardeş", "o paraya benzin alır İzmit İstanbul otobanda gazlarım" yazanların yarısı piste girse; ya kendileri ölürler, ya bizi öldürürler, ya da çıkışta karakolluk olunur.

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hondacıyım baştan belirteyim

cupra ile typer arasında eşit görmedigim 3 temel unsur var

1-typerın fren sistemi daha iyi cupradan

2-biri boş pistte digeri dolu pistte gazlıyo

3-biri egitimli pilot digeri amatör pilot

kendi kafamda kurdugum denklemde fren sistemini bir nebze olsun cupra iyileştirmiş ,honda gibi oldugunu yinede düşünmüyorum,

pist dolu boş mevzuuna gelincede rahat rahat tur atmak ayrı baskı olmadan, birde baskı olarak tur atmak ayrı ama trafige takılmasa bile psikoloji olarak beyinrahat degildir.

pilot pilottur illaki aralarında fark olur jason profesyonel nihayetinde

şu durumda honda kazanmıs görünüyor

bu işin biteri birgün yürekli ciğerli direksiyonu saglam birisi çıkar halk gününde zekinin derecelerini geçer ozaman bu iş biter.ama jasonlu hondaya karsı zeki geride

zeki için bu bile bence başarıdır bjk gibi şerefli 2.likler (1.serefsiz demek istemedim eldekiyle en iyisi bu anlamında)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya neyi tartışıyorsunuz eğer vag grubu pistte çok başarılı olacağını düşünseydi kendi evlerindeki ring'de rekor kırarlardı. İstanbul park yerine ring daha önemli durumda.
    Rekor kırıldığı gün 2:20 altı gelmiştir diye düşünmüştüm. 2:20 altına düşmediği sürece bence tayyar rekor kırmamıştır.

AlpEren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Facebook'ta Pist Günleri'nin Intercity sayfasının altına "pahalı", "Almanya Ring 100 EUR ama orda maaşlar EUROyla kardeş", "o paraya benzin alır İzmit İstanbul otobanda gazlarım" yazanların yarısı piste girse; ya kendileri ölürler, ya bizi öldürürler, ya da çıkışta karakolluk olunur.
    Tek tur 27 euro 10 tur 220 euro ringte

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Daha çok gün olsun ama aman diyim komik para olmasýn Ýstanbul Park.
    Facebook'ta Pist Günleri'nin Intercity sayfasýnýn altýna "pahalý", "Almanya Ring 100 EUR ama orda maaþlar EUROyla kardeþ", "o paraya benzin alýr Ýzmit Ýstanbul otobanda gazlarým" yazanlarýn yarýsý piste girse; ya kendileri ölürler, ya bizi öldürürler, ya da çýkýþta karakolluk olunur.
    O kafadaki bilinçsiz adamlar kýsaca "pist varda bizmi gitmedik, yada çok pahalý yeaa" tayfasý, pist 50TL olsa da girmezler. Girseler bile hem kendilerinin hem araçlarýnýn yetersizliðinden ilk ve son giriþleri olur.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya neyi tartışıyorsunuz eğer vag grubu pistte çok başarılı olacağını düşünseydi kendi evlerindeki ring'de rekor kırarlardı. İstanbul park yerine ring daha önemli durumda.
    Rekor kırıldığı gün 2:20 altı gelmiştir diye düşünmüştüm. 2:20 altına düşmediği sürece bence tayyar rekor kırmamıştır.
    seatla 3-5 günlük olsada rekoru aldılarda geri megane verdi cevabını. ayrıca dibindeki pistlede ne alakası var, ozaman Typer'da amatör kullanıca Zeki'den(tanımıyorm ama k.bakmazsın heralde) rekoru alacağına gitsin memlektinin pisti Suzukanın rekorunu megane'dan alsın
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sporu/hobiyi yukarı taşıyacak kişiler onlar
    Pist imkanlarının iyileştirilmesi ve/veya artırılması yine o kişilerin talepleriyle olacak bir durum. Bugra mevcut durumu nispeten daha elit bir tabakadan halka indirdiği için bu konu burda bu kadar aktif ve biz bunları konuşabiliyoruz. Keşke kurallar ve yaptırımlar dahilinde çok çok daha ucuz olsa da herkes katılabilse. Abi sizi alıntıladığım için yanlış anlamayın lütfen ancak konu içerisinde elitist bir tavır takınan arkadaşlar mevcut. Onlar bu tavrı bu sporu/hobiyi geliştirmek için takındıklarını lanse etseler de, sergiledikleri elitist tavrın bi üstünü sergileyenler çıkarsa, o pistte sadece supersporlar turlar.
    Daha ucuz olsun, daha fazla kişi katılsın ve bu sayede yatırımcının dikkatini çeksin ki özel pistler yavaş yavaş ortaya çıksın

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu spa neyse oyle olsun.
    Ring 24km,yapmayin kiyaslamayi. Ayni anda 100 arac olsada birsekilde hizli gidersin. Videolarimda bir turda 42 arac geciyorum,demekki 150 arac var.
    Pist gunleri hafta icide olsun,musait zamandada.2 yildir soyledigim arac kiralamada....

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bişey sorucam,istanbul parkta ss araç kiralama falan yapan bi yer yada kendi bünyesinde kiralama varmı ??

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seatla 3-5 günlük olsada rekoru aldılarda geri megane verdi cevabını. ayrıca dibindeki pistlede ne alakası var, ozaman Typer'da amatör kullanıca Zeki'den(tanımıyorm ama k.bakmazsın heralde) rekoru alacağına gitsin memlektinin pisti Suzukanın rekorunu megane'dan alsın

Aynen gitsin once Suzakadan Megane Rs'in rekorunu alsin
    Ondan sonrada Ringe seri uretim,gelistirme araci olmayan bir tayyar soksun oyle alalim sureyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin dediğinizede katılıyorum komik paralar olursa dediklerinizin hepsi tek tek çıkar.

Murat abininde dediği gibi ayda en az 2-3 kere olmalıki insanlar kendini geliştirebilmeli ayda 1 kere çok az ve can sıkıcı.

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sporu/hobiyi yukarı taşıyacak kişiler onlar
    Pist imkanlarının iyileştirilmesi ve/veya artırılması yine o kişilerin talepleriyle olacak bir durum. Bugra mevcut durumu nispeten daha elit bir tabakadan halka indirdiği için bu konu burda bu kadar aktif ve biz bunları konuşabiliyoruz. Keşke kurallar ve yaptırımlar dahilinde çok çok daha ucuz olsa da herkes katılabilse. Abi sizi alıntıladığım için yanlış anlamayın lütfen ancak konu içerisinde elitist bir tavır takınan arkadaşlar mevcut. Onlar bu tavrı bu sporu/hobiyi geliştirmek için takındıklarını lanse etseler de, sergiledikleri elitist tavrın bi üstünü sergileyenler çıkarsa, o pistte sadece supersporlar turlar.
    Daha ucuz olsun, daha fazla kişi katılsın ve bu sayede yatırımcının dikkatini çeksin ki özel pistler yavaş yavaş ortaya çıksın
    4-5 sene önce Palmersport'a ilk defa gideceğiz. Türkiye'den ben ve yakın bir arkadaşım, bir de İngiliz bir dostumuz. İngiliz dostumuz Palmer'a 10-15 kere müşterilerini götürmüş, pisti az çok tanıyor. Yolda S4 kullanıyor ama hız yaptığını hiç görmemişiz. Memlekette heryerde radar var tabi. Radarlar ortalama hız alıyor, anlık yakalıyor, utanmasalar uydudan ceza kesecekler; basılmıyor yollarda. Neyse, bizde heyecan; hafif de iddia var. Organizasyonda farklı arabalar ile 4 asfalt, 1 toprak pistte sürelere göre puanlar alınıyor. Yolda sonuncu ilk ikinin parasını ödesin, yok son iki birincinin parasını ödesin falan iddialar havalarda uçuşuyor.

Ben bizim İngiliz'in 10-15 kere gitmesinden kıllanmışım, Türk arkadaşıma "olm herif kaç kere gitmiş, öpecek bak pistte" diyorum. Ulan hayatımızda ilk defa Caterham, Formula 3000, 911, LMP gibin arabalar kullanacağız, bildiğin korkuyorum da ben. Benim arkadaş, "olm herif İngiliz, bunlar burada radar falan, kullanamıyor makas atamıyor. Türküz lam her türlü geçeriz" dedi. "Bak bu işler böyle değil olm" dedik, anlattık ama anlatamadık tabi. Zaman geçti üstünden, ama "Türk'ün bileği", "lan ne anlar bunlar" gibi argümanları hatırlıyorum. Neyse, çıktık piste; İngiliz bizi geçti. Benden 1 sn hızlı, bizim Türk arkadaşı da her pistte her arabada 2-3 sn ezdi geçti.

İşin özü, bu coğrafyadaki çok bilmişlik motorsporlarına da yansımış durumda. Herkes kendini Sebastian Loeb zannediyor. Belli insanların dışında, bu işin tecrübe, yetenek, emek ve kısmen bütçe olduğunu anlayabilecek, genel bir kesim olduğunu ben zannetmiyorum. Yazdıklarına genel teamül olarak katılmakla birlikte, bu coğrafyanın her alanı kapsayan bir problemi var: çok bilmişlik. Bak Facebook'a, hayatında piste çıkmamış kişiler pistin asfaltı hakkında yorum yapıyor, Ring'i geçtim Kapıkule'den dışarısını görmemiş arkadaşlar Almanya'daki maaşlar, İngiliz trackdayleri hakkında yorum yapıyor. Bu çok bilmişlik düzelmeden, pistin önüne geleni alarak kalabalıklaşmasını ben istemiyorum. Gerekirse sadece süpersporlar katılsın biz giremeyelim ama genele yayarken de pistte ölmeyelim.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suzuka Megane'da, Nurburgring Megane'da, ikinci Leon.
    Type-R'da İstanbul Park'ta, çünkü başka firma gelip denemedi. Gelir denerler o zaman konuşuruz işte.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ring sürelerine baktımda Golf R 8.15'le dönebilmiş. Süre çok kötü değil mi?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)