recirculation valve ile bov u karıştırıyor olmayasın?
Printable View
Blanking plate kullanmanın sebebi zaten recirculation valve iptal etmek. Aslında BOV un sesine çok düşkünlüğün yoksa basınç hattına eklediğin her ilave boru/malzeme basınç kaybı için potansiyel nokta oluşturur. Eğer stok recirc valve kaçırıyorsa onun da forge olanı mevcut.
Selamlar.
ilanlardaki meganeların hepsi 1 şekilde 1 senedir satılık. Alanlarda koşturamadıkları için satıyorlar. O test eden dürzüde gitsin amerikan kullansın kaç boy yiyecek acaba tayyardan. Haşat stock araba ile tayyar kovalamaya kalkıp çok bilmiş gibi yazı yazıyor.
Recirculation valve i yama ile iptal ettigimiz icin tahliye olarak blow off valve i kullandik.orjinal dv fazladan basinctan yeterli tutamayabilir veya yirtilarak kacirabilir mantigiyla ki aracimin eski sahibi bov sesini sevdiginden hks takmis ve o da bayagi bir kacirmis aracim senelerce dusuk basinc ile gezmis(aldigimda map sensorunun okudugu deger 0.2 bardi ve cikarttigimda orjinal dump valve im sifir gibiydi hala bagajimda geziyor:) ).Haliyle yerine ikame ekledigimiz blow off valve in icinde basinc degerine gore havayi kacirmadan tutabilmesini saglayan sertligi farkli yaylar var.Yazilim ile 0.8 bar civari olan basinci arttirdigimiz icin orjinal kitteki yayin yeterli olamayabilecegini dusunup kitin icinde gelen yayi daha sertiyle degistirterek siparis ettim hata mi ettim sizce?Cunku bov in kitinin icinde gelen yaylarin rengine gore basinci tutabilme degerleri vardi orjinal kitin yayi zayif kalir diye sari olan yayla siparis ettim bende.
Alper agabey zaten o test tam bir facia hani neye dayanarak sanki cok saglikli stock bir megane rs in resmi testi gibi anlatmis ben anlam veremedim.Iddia ediyorum full stock saglikli type r ile full stock saglikli megane rs kosturup megane yavas kaliyorsa ya arabayi tanimadigindandir(stockta 5800den sonrasini cevirmek fantazi) ya da rs saglikli falan degildir bu net.
Zeki recirculation valve varken bov ile macera aramaya gerek yok. O hatayı ben yaptım sonra gereksiz olduğunu anladım. Üzerindeki recirculation valve ve wastegate problemsiz çalışıyor arabayı aldığımdan beri. Forge bazen gereksiz ürün çıkarıyor bu da onlardan biri. Dump valve almaya da gerek yok. Boşuna para tuzağı.
dump valve'mi seviyorum ve çok mutluyum :D
Renault Megane 2.0 RS 2005 Model 25.799 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 101881062
bu araç hakkında bilgisi olan varmıdır.
dv yay ? :) bi ara dv nin içini açın siz en iyisi.
Ozur dilerim kendimi ifade edememisim tabi yazdigim saate bakarsan muhtemelende alkolluysem arkadas forge bov den bahsediyor sanmisim arkadas dv demis bakip duruyorum nerede dv yayi dedim diye simdi yakaladim Gokhan hatami yakalattigin icin sagol.40tane aciklama yapmisim Alper beyede deseymiski dv yayi ne demek diye farkedecekmisim durumu gec kaldim biraz :)
bu araç bize takas yollamıştı , aradık konuştuk herşeyi anlatıyor zaten arkadaş , ararsanız sizde öğrenirsiniz bişey saklamıyo çok takdir etmiştim
pert kaydı 2-3 parça değişeni belden aşşağısıda boyalıymış şase yürüyende bişey yoktu diye hatırladım arkadaşa böyle itelemişler sanırım saflığına denk gelmiş öyle diyodu
evet saklasa ayıp olurdu zaten samet. bi mesaj atıyorsun herşey ortaya dökülüyor.