User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Mercedes 4matic hakkında bilgisi olan ?

ankara06
    Misafir

Mercedes 4matic hakkında bilgisi olan ?

mercedes e350 cdi 4matic ya da s serisinde de var 4matic olan nedir bu ? 4x4 anlamında oldugunu biliyorum ama sonuçta arazi aracı değil bu , bu özellik bu araçlara ne gbi bir katkı sağlıyor , normal olana göre baya bir fiyat farkı var arasında diye biliyorum ama baya da satılıyor .

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yol tutus konusunda 4 cekerler her zaman daha avantajlidir, yakit artar fakat kisin veya ani girilen sert virajlarda faydasi cikar ortaya.
    bbm pin :2B244451

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zemin değişikliklerinde güvenlik artırmak...
    Yağmur yağar, kar yağar... 4 çeker herzaman daha fazla emniyet ve kontrol şansı tanır
    Tozlu ve tutunması zayıf zeminler karşısında da emniyet ve kontrol herzaman ön planda olur.

Amaç dediğin gibi bu tarz araçlarda arazi değil.

Viraj vs handling konusunda da 4 çeker avantajdır ama bir yerden sonra fizik limitlerinin üzerinde bir yetenek söz konusu değildir.

Önemli olan sürüş güvenliğini arttırmak. 4 çeker sistemlerde bu konuda çıtayı baya yükseltir.

Lüks otomobillerin yada niteliksiz otomobillerin 4 çeker modeli 2 çeker modeline alternatif olan araçların asıl pazarları soğuk yada kara yolları konusunda zayıf kalmış ülkelerdeki tüketicidir.
    Yılın büyük kısmında karla kaplı olan ülkeler özellikle hedeflenerek sunulurlar.

Spotif ve spor araçlarda durum başka. Orada hem pirestij hem handling düşüncesi ön plandadır.

Tabi 4 çeker sistemlerinde kendi içinde ayılma durumu var
    Haldex, Torsen... vs...
    Bu sistemlerin de karakteristik özellikleri büyük ölçüde farklılıklar gösterir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim aracım e350 4matic, arazide kullanamadığın aracın 4x4 olmasının ne anlamı var diye bende sorgulamıştım alırken ama kullanırken anladımki 4matic almakla mükemmel bir seçim yapmışım.
    öncelikle az önceki mesajlarda handling den bahsedilmiş, kullanımın kolaylaşması virajlarda daha hızlı daha sert ve agresif bir şekilde hareket edebilme imkanı sağlıyor. eğer hızı seven biriysen ışıklarda istediğin herkesle kalkabilirsin çünkü pençeler yola sıkı sıkıya tutunmuş şekilde, diğerleri yerinde sayarken sen yol almış oluyorsun.
    hava şartlarındaki kötü zamanları ankaralı olduğunu görüyorum bilirsin geçen kış nasıl kar yağdı. o karda buzda bir kere yolda kaldığımı hatırlamıyorum, hacettepenin orada milletle dalga geçer gibi durup durup kalkabildim, sanırım bu hava şartları konusunda aydınlatıcı olmuşumdur.
    dezavantajına gelince şehiriçi ortalama yakıt tüketimim 11-14 arası gaza basmama göre değişiyor diğer bir dezavantaj ise aşırı özgüven enjekte ediyor ben burdan uçarak geçerim diyorsun çukurlardan kaçmıyorsun sonra benim gibi almanyadan 13 gün akis bekliyorsun

ulas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aracım e350 4matic, arazide kullanamadığın aracın 4x4 olmasının ne anlamı var diye bende sorgulamıştım alırken ama kullanırken anladımki 4matic almakla mükemmel bir seçim yapmışım.
    öncelikle az önceki mesajlardaki handling den bahsedilmiş, kullanımın kolaylaşması virajlarda daha hızlı daha sert ve agresif bir şekilde hareket edebilme imkanı sağlıyor. eğer hızı seven biriysen ışıklarda istediğin herkesle kalkabilirsin çünkü pençeler yola sıkı sıkıya tutunmuş şekilde, diğerleri yerinde sayarken sen yol almış oluyorsun.
    hava şartlarındaki kötü zamanları ankaralı olduğunu görüyorum bilirsin geçen kış nasıl kar yağdı. o karda buzda bir kere yolda kaldığımı hatırlamıyorum, hacettepenin orada milletle dalga geçer gibi durup durup kalkabildim, sanırım bu hava şartları konusunda aydınlatıcı olmuşumdur.
    dezavantajına gelince şehiriçi ortalama yakıt tüketimim 11-14 arası gaza basmama göre değişiyor diğer bir dezavantaj ise aşırı özgüven enjekte ediyor ben burdan uçarak geçerim diyorsun çukurlardan kaçmıyorsun sonra benim gibi almanyadan 13 gün akis bekliyorsun
    hhhahahaahah samimi yorum olmuş kazasız belasız
    TAM 35
    UK986 6R GTI
    UK987 w204 C250 Coupe AMG

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardacar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle az önceki mesajlardaki handling den bahsedilmiş, kullanımın kolaylaşması virajlarda daha hızlı daha sert ve agresif bir şekilde hareket edebilme imkanı sağlıyor. eğer hızı seven biriysen ışıklarda istediğin herkesle kalkabilirsin çünkü pençeler yola sıkı sıkıya tutunmuş şekilde, diğerleri yerinde sayarken sen yol almış oluyorsun.

daha açıklayıcı olamazdı Tebrikler.
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasda ml320 cdi 4 matic var dizel son zamlardan sonra 50 krş civarı tüketimi var ki bence o torkta ağırlıkta bi araç için gayet normal.
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buarada almak istersen benim araçta satılık
    2011 model 112.000kmde servis bakımlı (garantiside 2 yıl uzadı) boya değişen hiçbirşey yok akis dışında birde ufak tefek taş izleri birde ön tampon altı sürtmekten deforme oldu birde sanırım sanırm o kaçmadığım çukurlardan dolayı cam tavandan arasıra çat çut diye sesler geliyor birde orta joysticke telefon fırlattım ondada dönme fonksiyonu bozuldu ama ileri geri hareketlerle kullanabiliyorsun, sanırım sayabileceğim başka yerlerde çıkar ama aklıma gelen bu kadar.

ankara06
    Misafir
    teşekkür ediyorum samimi yorumlar için , yeterince aydınlanmış oldum araçlar ikiye ayrılır yıldızlı ve diğerleri sözü çok hoşuma gitti bu tip arabalarda full+full olması da önemli tabi 4matic de hem dediğiniz gbi kullanım rahatlığı hem de ekstra güzel bir özellik sağlıyor araca

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bmw xdrive
    mercedes 4matic
    audi quattro
    volkswagen 4motion

bu sistemleri yanlış hatırlamıyosam auto bild kıyaslamıştı. (hatta 4 matic'i e serisi temsil ediyodu.) içlerinde işini en iyi yapan ve sürücüye en iyi kullanım sunan 4matic olmuştu. 4matic'teki tekniği de arkadaşlar anlatmışlar, gerek görmedim yazmaya.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

ByFree - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ailecek bizde E350 Cdı 4 MATIC kullanıyoruz ve gayette memnunuz. Alırken aynı kanıya bizde düştük arazide kullanmayacaksak ne gerek var 4x4 e diyorduk ama satış görevlisi bizi ikna etti ve iyiki de ikna etmiş. Aracı arazide kullanacaksanız eğer Airmatic donanımı olan bir araç bulmanızı tavsiye edebilirim

ardacar arkadaşında dediği gibi ışıklardan kalktığımız zaman daha hiç bir araç yaklaşamadı bana Otobanda ise sadece Audi A7 sollladı sonrasında ise başa baş gittik

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde vardi e350 cdi 4 matic , isin gercegi kisin mercedes ve bmw gibi agir ve arkadan itisli araclari kullanmak eziyet oluyor , zaten bircok mercedes kullanicisida yeni araclarini 4 matic olarak aliyorlar inanilmaz rahat oluyor , hemde virajlarda veya ara hizlanmalarda ciddi stabillite sagliyor , artik yeni motorlarda yani 265 hp lik 350 cdi larda yakitlar eskisi gibi degil sehir ici 8,5-9 yakiyor , ama yanlamasini falan beklememek lazim en azindan tozlu zeminde sifirdan kalkmak haricinde
    Not : bizim aracimzda satilik 2011 44.000 km dusunurseniz pm atabilirsiniz airmatic haris full paket

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E350 ler aşırı derecede yol sesi alıyormuş araç içine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    E350 ler aşırı derecede yol sesi alıyormuş araç içine
    Bmw 5 serisi kullanan bi arkadaşımızla bizim araçta seyahat etmiştik 255 km ye falan geldiğimiz zaman arkadaş 200 km'ye geldiğimizi düşünmüştü. Ses alma konusunda hiç şikayetimiz yok.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes neden satıyor peki
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ByFree Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw 5 serisi kullanan bi arkadaşımızla bizim araçta seyahat etmiştik 255 km ye falan geldiğimiz zaman arkadaş 200 km'ye geldiğimizi düşünmüştü. Ses alma konusunda hiç şikayetimiz yok.
    Kesinlikle oyle
    Bizim satma sebebimiz is nedeniyle yoksa hayatta satmayi dusunmryiz arkadasimda 5.20d var arada dunya kadar fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araçtan sıkılmış olabilirler, yeni bir model arayışı içerisinde olabilirler, maddi durumlar söz konusu olabilir, araç fazlalığından olabilir vs vs

Ayrıca aracı alırken extra olarak araç altı koruma paketide sunuluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende ona şaştım kimde 350 varsa satıyor

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısacası ankararın o iğrenç kışında olmazsa olmaz nimet niteliğinde bir özelliktir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)