Film akıcı,adamın zaten kızına ve karısına tutkusu tartışılmaz.Bende sürekli çarşaflı kadınları ve hacı murat polis arabalarını yadırgadım.Gerçek dışı unsurlarda var.Taken olarak kalmalıymış film.
Printable View
Film akıcı,adamın zaten kızına ve karısına tutkusu tartışılmaz.Bende sürekli çarşaflı kadınları ve hacı murat polis arabalarını yadırgadım.Gerçek dışı unsurlarda var.Taken olarak kalmalıymış film.
Art niyeti bence tüm yabancı film insanlarının görünce aşık olduğu, İstanbul’un kendine özgü o şahane mekanlarını, Eminönü’nü, Balat’ı, Süleymaniye’yi hakir görüp, o hiç gidip görmeden karaladıkları güzelim İran’a benzetip, güzelliği sadece Nişantaşı-Bebek hattında tasavvur eden kişilerde aramak lazım. Arnavut mafyası, Bryan Mills’i ve karısını kaçırıyor. Bizim bazı seyircilerimiz de sırf İstanbul’un tanıtımı olsun diye Arnavutköy’e kaçırsın istiyor ya da Kanyon’a...
bu kısma katılmıyor değilim ancak heryerde karaçarşaflı karılar 131 polis araba vs vs gibi şeyler nedir arkadaş... yuh artık... oldu olacak motorlu yunuslarıda atla eşşekle tasvir edeydiniz anasını satam....
Elin gavuru ara sokağı allayıp pullayıp otoban gibi gösterip kovalama sahneleri çekerken vatandaşı bunu sonuna kafar dstekler, biz yılda milyonlarca turist gelen ve dünyada eşi benzeri olmayan ve tüm avrupanın hasetle ağzının suyu aktığı güzel İstanbulumuzu bu kadar çarptırarak gösteren bir filmi normal görürüz. Unutmayın ki Hollywood sektörü amerikanın reklam panosudur. Bu arada İstanbul demek sadece etiler veya bağdat caddesi değildir. Bu şehrin arka sokaklarında zamanında Eşkıya veya takın geçmişte organize işler çekildi bir de o filmleri izleyin. Amaç önemli.
film'i ben izlemedim, fragmanı izlemiştim internette.
Hatta milliyet'te TR'yi ne halde gösterdiler vs diye başlık açmışlardı. Ama fragmanda gayet sürükleyici, karanlık sokaklarda geçen bir film gibiydi. Muratına 131'ine takılmamak gerek diye düşünüyorum.
"hadi Türkleri deveye biniyor gösterelim, kara çarşaflı, hatta sokağa sıçıyorlar" falan diye düşündüklerini hiç sanmıyorum. :)
Birde yönetmen Luc Besson diye okudum diye hatırlıyorum, eğer hakkaten oysa klasik tavrıdır bu herifin.. Ben fragmanı beğendim. Sonuçta Max Payne'in TR'de çekildiğini düşünelim, gidip boğazda rakı balık mı yapacaktı :)
bu arada bu film'in öncesi var sanırım. İlk film var mıydı ?
Amerikan filmlerinde zaten çoğu sahneler artık yeşil ekran