Kankacım onun işi ve amacı zaten Chef olmak :) orda burda baküde her yerde olur yani :D
Printable View
kanka bi kardeşim yıllar önce inşaatlarda tesisatçı olarak gitti şimdi ithalat ihracat şirketi var para kesiyo :D gülenci oldu yolunu buldu çokta memnun hayattan
Hacı kedi gibisin Dubaisiydi Baküsüydü bak bidaha gelmez bu fırsatlar iyi düşün!
kanka adam akrabam burdan 2 arkadaş gittiler orda cemaate yanaşmış :) hai bilmesem inanmamda geçen geldi ortaklardan daire aldık 345bin teleye :D orada evlendi falan ben niye gitmiyorum bilmiyorum :D
baku guzeldir, new york disinda en cok polis gordugum sehir diyebilirim yanliz
Koray abi bakü sana ne katar bilmemde sen baküye bişiler katarsın eminim :)
hayırlısı olsun şimdiden.
Uzun süre Kazakistanda kaldım, bu Türki cumhuriyetlerinde bence tek kural var. Çalıştığın yerin arkası sağlam olacak yani Prezidantla bişekilde bağı olacak yoksa en ufak problemde tepene biniyolar
bir akrabamız uzun yıllarıdır orda ticaret ile uğraşıyor. ailesini de aldı götürdü oraya yerleştiler gayet memnundu hayatından. bazen muhabbet ediyoruz hiç öyle alengilli işlerden bahsetmedi.
Aşıyı verdim sıkıntı yok hepimizi kurtaracak Koray :D
Azerbaycanda 8. senem üniversiteyi okudum ve burda işe başladım...
Yukarıda yazılanların nerdeyse çuğu doğrudur, heryerin kendine göre + ve - leri vardır tabiki ..
Ben Baküde değilim ama Bakü hakikaten çok güzel bir yer İş konusunda gelibde geri dönen nadir insan vardır. Tabiki bu oradaki işinize bakar.. Zengin bir şehir yakıt ucuz ama yaşam pahalı , 10 arabandan 6 si jeep dir ve araçlar bently,merce, vs... lüks maşın (araba ) çoktur, gösteriş ön planda , hörmet (rüşvet) var yerine görede değişiyor . Arkanda sağlam birileri oldukca çok rahat iş yaparsınız..
Koray uzaktan davulun sesi hoş gelir kardeşim.Fakat 10sene sonra donme gibi bir planla gidiceksen gitme derim şahsen..50.de geri donuceksen eyvalla. ;)
1.si ydışı cok zor.İnan bak yani alakasız gelcek belkı ama sende bogazına duskunsun :o cıgkofte ıster canın yoktur,durum ıstersın NAH bulursun,lahmacun ceker canın,iskender çeker,hadi kangal sucuk fln onlar bulunuyo vsde .. baklava ceker canın..Ya abi ne varsa inan olsun turkıyede var ..He ama hayat cok zor ,yaşam cok zor,hayat cok pahalı orası ayrı dava.
Velhasıl; al hanımıda git kardeşim.Ama kafanda donucegın tarııhı netlestır.Baglanma oralara ama baglı degılmssın gıbıde yaşama.Tr'den cok daha rahat yaşam sürersin,imkanlar,maaş vsvs.Birikimini güzel yaptıgın sürece hiçbir sorunun olmaz.+ bir önerim daha var çalıştıgın süre içerisinde ilk maaşından itibaren kenara koy.5alıyosan 1.5koy ..Gecınemesende hayatını kısıtlı yaşayarak ancak bu sekılde bile 20 sene sonra Trde guzel bi ev alcak paran oluyo.. 360milyar..
Ya gidiceksin dönmiceksin,yada hiç gitmiceksin kısacası..İşin özeti bu :) tüm dediklerimi unut,gurbet zor.
selamlar dostum :o :)
Ahmet abi resimler için teşekkürler :)
Gidersem bu 3. gurbet olacak :) tabi bu seferki diğerlerine göre süre olarak uzun olacak :)
Amaç zaten birikim yapıp emekliliğin tadını Türkiyede çıkartmak. Yeme içme can çekme konusunda hiç sıkıntı çekmedim ki zaten Chef'i yanımda gçtürüyorum :D
Bakalım hayırlısı, yarın netleşecek herşey :)
Emekliliğin tadını çıkartmak için Azerbaycan'a gitmek biraz farklı bir düşünce tarzı. İçini karalar bağlamasın ama Allah gecinden versin ama o kadar uzun yaşıyacağının garantisi varmı. He deyince ailenin yanında olabilecekmisin. Maddi durum herşeyi süper 10 numara olabilir. Belki şehirde güzel olabilir ama ortam seni sarmazsa ha gayret sık dişini 10 sene yada 20 sene sonra ihtiyarlayınca (50 yaşındakileri tenzih ederim) İstanbul'a dönücez rahat edicez diye hayatının baharındaki 30-40 arasını gidip bilmediğin belkide sevemeyeceğin bir yerde geçirme riski var. Hayat sadece Bakü'deki sabah 8 akşam 6 mesai saatleri içinde geçmeyecek ki. Oradada sosyalleşmen gezmen tozman gerekicek. Senin hanım napıcak peki orada. Komşulara güne mi gidicek. :D
Bir kere en büyük şansızlığın İstanbul'da yaşıyor olmak. Belki başka bir şehirde olsaydın bu kadar koymazdı ama İstanbul'dan kalkıpta Dubai'ye bile gitsen adama koyar. 3-5 senede parayı vuracak kadar büyük bir iş olsa git oke ama 10 sene uzun bir zaman.
Tabi bunlar benim kendi saçmalamalarım. Senin için hakkında neyse o hayırlı olsun.
19-31 yaş arasını ben gerçekten dolu dolu yaşadım son 1 senedir artık evden çıkmıyorum gitme kararımdaki en büyük etken bu açıkcası doydum ben artık buralara :) burada kıçımı yırtsam kuramayacağım bir iş fırsatı sunuluyor. Yani bahar kısmını ben burada fazlasıyla doldurdum :)
Koray chef yanında eyvallahta ben ailemle yaşıyorum :D yani chefte bitmiyo olay.Sen ne dersen de geçiçi süreliğine bıcokkez blunmus olsanda..ormanda counter oynasanızda.:D
kalıcı olarak gitmek bambaska olay. :) cok iyi dusun.
yarın whatsuptan yaz bro ;)
Zamanında Bakü'de çalışan bi çift vardı tanıdığım... O baya baya anlatmıştı..
Aklımda kalanlar ise çok pahalı yerlerinin olduğuydu.. Hatta bi hevesle yeni işe başladığında yemekleri o ısmarlamış 4-5 Kişiye...
Yedikleri şey de pizza + kola bı kac tane de tatlı... Hesap 200 TL'yi geçmiş mi ne... Bir de sınıf farkının çok olduğundan bahsetmişti.
Şehrin aşağısında kalan alt kesimin yaşadığı yerlere duvar filan çekmişler şehirden görünmesinler diye filan...
Çok rahat edersin abi. Ben gittim ordan biliyorum. Harbi para kesersin. Benim çalıştığım şirket'in şantiyesi var Bakü'de. Adamlar paraya para demiyor. :D Çiğ köfte falan herşey var sıkıntı yok. Tek sıkıntı ise Herşey rüşvetle dönüyor bu bir ikincisi ise Yasamal diye bir ilçesi var Bakü'nün oraya sakın gitme. Her gün kavga, gürültü, yabancılara laf atmalar (Türk falan farketmez), Kızlara sarkmalar falan. Bakü'nün varoşu denilebilir. Ama onun haricinde çok kalite bir yer. İmkanım olsa iş teklifi falan çıksa gerçekten giderim.