İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gidip ırk tespiti için testler yaptırabilirsin.
En kolay ve net çözümü bu şekilde bulabilirsin.. Onlardan alacağın belge kapı gibi sağlamdır :)
Printable View
İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gidip ırk tespiti için testler yaptırabilirsin.
En kolay ve net çözümü bu şekilde bulabilirsin.. Onlardan alacağın belge kapı gibi sağlamdır :)
mesut bana mail adresini atarmısın? sana bakanlık pitbull genelgesini mail olarak atayım.telefonunuda yaz özelden.
yok abı gelenlerı tanıyorum senelerdır aynı kısıler gorev yapıyo o konuda kesiniz yanı
kımlıgı söledım pıtbull yazmıyo zaten dogo mix yazıyo bugun bi barınak gönullumuz halletmeye calışıcak ınsallah :(
bu testı malesef yaptıramam cunku bunu yaptırdıgım taktirde pitbull oldugu ortaya cıkıcak farklı bı ırk oldugunu sölesemde degısık yazmıyorlar malesef belgeye
tesekkur ederım abı özelden atıyorum hemen
Köpeğin kimlik kartına amerikan staff diye yazın cinsine k9 eğitimm merkezi inanoğlu çiftliği metin abi bulun o sizeyardımcı olucaktır aynı sorun ile bende karşılaştm ama çok şkür geçmiş senelerde halledildi
TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU GENEL KURUL CETVELİ SAYI:9 YAYIM TARİHİ 26/03/2010
PİTBULL ve benzeri tehlikeli hayvanlar için gerekli önlemlerin alınması
Kısaca derki : el koyma yetkisi tüm kolluk kuvvetlerine verilmesine, pitbull,terrier jaanese tosa ve benzeri tehlikeli ırkların yetkili makamlara teslim edilmesi veya el konulması, kolluk görevlilerinin bu türleri tanıması için eğitim verilmesine vs.vs. diye giden bir karar arkadaşlar.
sizin el koyamazlar demenizle olmuyor bu işler bilginize.kanun açık.
rahat ol hacı benim de pitbull'um var terasta besliyorum . apartmandakilerin hepsi şikayetçi . karşı binadan filan şikayet de ettiler . git bi veterinere köpeğini boxer kırması diye yazdır . köpek evinin içinde senin malın gibidir . koltuğun bilgisayarın gibi . kimse gelip alamaz . birileri gelirse açarsın kimliğini gösterirsin güle güle dersin . sıkıntı yapma söylenilenlere inanma .
kimlikte yazanla olmuyor o sadece oyalamaya yarar sonuçta v.b gibi ibare var , veterinerle gelirlerse alırlar götürürler ...çip takıp hybrit diye yazıyorlar bizim burda ama istese yinede alınır bence.
bu tarz söylemler çok oldu ama sonunda yardım eden birisi yokmu diye birileri arandı hep, hemde bu işi çok iyi bilenler karşılaştı ....ırk kayıdı yaptırmadığın sürece nerde ne yazarsa yazsın almak isterlerse hertürlü alırlar, ben mesela önümzüdeki ay eskişehire yarışmalara gidip orda ırk kaydını yaptırmaya çalışacağım a.staff diye.
Kimlikte yazanın bi önemi olmuyor malesef..Uzman birisi tarafından kontrol edildiğinde asıl cinsi ortaya çıkıyor sonuçta..
Şikayet eden taraflara da hak vermek lazım,3-5 hayvan severi işin içinden çıkarttığımızda geriye kalan tayfanın ne olduğu belli..Bu yüzden yapılacak en doğru şey köpeği bir süre uzaklaştırmak bu bölgeden.
Merhaba, telden baglandigim icin tum mesajlari okuyamadim, belki soylenmistir ama bende soyliim dedim. Benzer bi sorunu bir yakinimin dogosunda yasadik belediye gelip gidiodu hayvani alicaz vs diye. Hayvani ozel sigortayla sigortalattik firma ismi suan aklima gelmiyor ama bulurum kendi kopeklerimide sigortalatmistim. Sigortali hayvani almalari cok zor, yuklu bir miktar odemeleri gerekiyor. El koymaktan vazgecmislerdi hayvana, halen de mutlu mesut yasiyor
Hayvanlar ile ugrasan bu insan ogluna ayar oluyorum arkadas... kesin .iki kalmiyordur, karisindan ya da kocasindan dayak yiyordur, is yerinde eziyorlardir sesi cikmiyordur... kesin ezikdir... bu ezikligin gostersi... baska bir sey degil...
öyle değil,kıf ( köpek ırkları federasyonu ) kayıt oldumu alamazlarda ( baya bir zorlarsın anlamında ) , oraya kayıt etmek için 3 hakemden geçiyorsun ve köpeğin zaten safkan olmalı . Anlayacağın oraya kayıt zaten zor..daha sonra yarışmalarada katılabiliyorsun, yasak ırkları zaten kayıt etmiyorlar, he alırmı yine alır ama almasını zorlaştıracak belgeler olur elinde , öyle hemen vermemen için belglerin olur en azından
ayrıca şunu belirteyim , bir tanıdığım köpeği çok havlıyor diye şikayet ettiler ( köpekte golden ) belediyeden gelip mama kabına kadar kayıt altına aldılar ve iyi bakıldığına kanaat getirdiler öyle bıraktılar yoksa onu bile alıyorlardı.