rakipleri hep daha fazlasını sunarken orta direğin en baba markası gözüyle bakılan markada gücün sürekli düşmesi kabul edilemez olur herhalde..
Printable View
rakipleri hep daha fazlasını sunarken orta direğin en baba markası gözüyle bakılan markada gücün sürekli düşmesi kabul edilemez olur herhalde..
Bende takıntı yaptım . Golf 7 140 tsi alacağım mesela , adam golf VI 160lıkla uzun çekip sağa atacak geçecek :) adalet mi yahu
Bence tamamen muhendislik konusunda geride kalmalari. Geride dedigim motor teknolojisinde zirveye oynayamaz hale gelmesinden.
Mesela 1.0 ecoboost lu focus kullandim. Daha model adini veremeyecegim test araclari. Akil disi hissiyat ve tork var.
Triger kayisi yagli mesela ecoboost motorda. Yagli oldugundan surtunme kaybi min. iniyor buda guc kaybini azaltiyor. vs vs
Bar35 ne güzel açıklamış.Tebrik ederim.
+63owen63
vw kötü kaka e-e. almayın boşverin, piyasası düşsün hatta, güzel bir vw'im olsun :)
1- Sürekli değişen katı emisyon zorunlulukları... Turbo ve küçük hacimlere mecbur eder!
2- Sürekli azaltılması gereken tüketim değerleri... Daha alt devirde daha yüksek tork ihtiyacı açığa çıkarır
3- 2. ve 3. dünya ülkelerinde artan otomabil vergileri... Küçük hacimli modellerin daha ön palanda olmasını gerektirir.
Üretici kar etmek istedikten sonra herşeyden kar eder. VW bu gün taşa tekerlek taksa en az 1milyon satar. Önemli olan tüketici kitlesinin büyük bölümüne tek araçla hitap edebilmek. 170 ten 150 ye düştüğünde güç... emisyona göre vergi alan ülkede bir ödenecek vergi kademe aşağıya düşebiliyorsa bu bir kayıp değil başarıdır. Hele 200 devir daha altta 30Nm daha fazla tork kazanmışsa bu makina, tüketim değeri düştüğünden pazardaki rekabet şansı artar.
Geri giden birşey yok aslında...
90 ların 2 litrelik 4500d/d da 180-200Nm tork üreten atmosferik EFi makinaları belki çok keyifliydi... yarattığı kirlilik ve tüketimi ile gücünü mükayese ettiğinizde güncel teknolojinin geldiği nokta ortadadır.
Adamların amacı birbiri ile güç tork yarıştırmak değil...
Amaç öncellikle tüketim, emisyon ve bu rakamların el verdiği perfrormansı yarıştırmak...
Ülkemizde emisyon şu anda hiçbirşey ifade etmiyor...
Emisyona göre vergiye eninde sonunda geçiş olur... O zaman daha iyi anlayacağız bu konuları.