GülsenORMANLI Nickli Üyeden Alıntı
Madem gönül rahatlığıyla yazmışsın rahatsızlığını öncelikle acil şifalar dilerim bol bol dua ve Allaha sığınmanı temenni ediyorum gerçekci olmak gerekirse bunların hepsi imtihan...
Ben yaklaşık 8 aydır hepatit C tedavisi görüyorum hani şu Angelina Jolie ölüyo diye ortalığı ayağa kaldırdıkları hastalık...
Bunları sana destek olmak amacıyla yazıyorum,Çok zor zamanlarım oldu saçlarım şuan 2 numara yazın en civcivli zamanında Bodruma gittim ailemle 1,5 ay kaldım orda ve Bİ BAYAN olarak KELTOŞ KELTOŞ gezdim...
Tedavim çok pahalıydı öncelikle onu belirteyim şükür ki SSK kanser ilaçlarının masrafını üstleniyor tabii hiçbir bedel sağlıktan önemli değil ama ben farklı açılardan yaklaşman adına bunları anlatıyorum...
4 ay hep yatmak zorunda kaldım çünkü dayanılmaz ağrılarım oluyodu hala daha ara arasıtma şeklinde geliyo ama çok az...
Ve benim hastalığımın ortaya çıkmasıda çok ilginçti...Nişanlıydım,nikah günü almak için kan testi vermiştim kanımda çıktı virüs...Zaten öğrenir öğrenmezde tedavime başladım çok şükür şuan hasta değilim KANIMDA HEPATIT C yok yani biri gelse bileklerimizi kessek kan kardeş olsak benden bulaşmaz kimseye...Ama ne oldu biliyomusun?
Nişanlım evleneceğim ADAM diye baktığım insan benden hastalık kapar korkusuyla uzaklaştı...Evlilik tarihi alma muhabbeti yalan oldu,kısacası korktu kaçtı...Bende dayanamadım ayrıldım...
Çok zor dönemler yaşadım hiçbir arkadaşım kalmadı çevremde bi kere bile ziyaretime gelen olmadı kimse doğru düzgün aramadı...Ben tek çocuk olduğum için bitek annem babam yanımda oldu...Daha acı şeyler söyleyeyim mi?Evimizden misafir eksik olmazdı insanlar ayağını kesti evimizden...
Oysaki Hepatit C bulaşması en zor virüs ve bende maalesef ki dövmeden kaptım ama insanların cehaleti öyle büyüktü ki yalnız kaldık...Psikolojim öyle bozuldu ki 26 yaşındayım geceleri annemlerle uyuyodum...Ölüm korkusu yüzünden...
Mayıstan beri çok şükür hastalık negatif her ay düzenli test oluyorum kan testi yani...Şimdi iyiyim kendimi toparladım kursuma başladım yeniden doğdum diyebilirim...Bunları neden anlattım biliyomusun?
Hepsi imtihan ben hep şükrettim bugünlerde geçecek dedim yeterki inan iyi olacağına inan...
Bu yazdıklarımda okuyan herkese ibret olsun eğer benim hastalığımla ilgili bilmek istedikleriniz varsa yanıtlayabilirim
Ayrıca; Bunu hasta olan arkadaşa söylüyorum bi kutu ilacım 20.000 tl idi ve Türkiyede ilk ben kullandım o ilacı çünkü tedavide başarı oranını %30-%40 tan %80-90 lara çıkarıyordu.3 ay 3 kutu o ilacı kullandım 60.000 tl ve ssk karşılamadı...O ilac saçlarımın yarısını döktü bide omuz hizasındaydı saçlarım ve duşta avuc avuc dökülüyodu en sonunda dayanamadım ağlaya ağlaya makineye vurdurdum şimdi gören bayılıyo bu halıme herkes çok tarz olduğunu söylüyor onu dahi lehime çevirdim...Sendeen olumsuz koşullardan kendine olumlu sonuçlar çıkarmaya bak...
Benimde tedavim çok ağır senin yaşayabileceklerini biliyorum tahmin ediyorum hala her hafta karnımdan iğne oluyorum szin kemoterapınız gibi bişi benimde iğne olmam...Onu bile kendim yapıyorum güçlü ol güçlü ol ki hastalık seni değil sen onu yenesin...Her zaman her konuda destek olabilirim başka soracakların olursa dm atabilirsin