afyon diyince bi sucuk ekmekte fena olmaz hani hea cumhuriyette :D
Printable View
afyon diyince bi sucuk ekmekte fena olmaz hani hea cumhuriyette :D
Şuan tam olarak emin değilim ama konya üzerinden bende gitmiştim ve sonucu kendimi dağlar arasında saçma sapan biryerde buldum.
KOnya il sınırını bitirdikten sonra tenha bir yolda gidiş geliş olan yol bir süre sonra dağlara çıktıktan sonra 1 şeride düşmüştü yolun dier kısmı aşağıya uçmuş vaziyetteydi sanıryorum haritadaki yol o olsa gerek çünkü bende direk google da yol tarifi almıştım. Dim çayı bağlantısından çıkmıştım bilen birilerinden bilgi alda o yoldan gitme yoksa toroslarda 30 km lik bir yolculuk yaaparsın
kesinlikle konya olanından gel hep düz.. Yola başlarken manavgattan sonraki dağlarda acayip zewkli :D
4 de çık tapa gaz devam et mesai başlamadan alanyada olursun :D
1. yol en güzelidir.
Ankaradan çıkarsınız, Gölbaşı Konya arası zaten çift şerit rahat bir yoldur, aynı zamanda kulu sonrası neredeyse dümdüz sakin bir yoldur. Konya seydişehir arası yer yer çift şerit yer yer de yol yapım çalışmalarından dolayı teke düşüyor. Seydişehir Akseki arası dağlıktır en yüksek 1800 lü rakım olan Alacabel mevkiisi var. Alacabele gelmeden ve Akseki girişini geçtikten sonra Akseki Eğitim Taburunun karşısında radar vardır :) Akseki den sonra Manavgat Alanya yol ayrımına kadar radar olmaz.
Şimdiden iyi yolculuklar
5,5 saatte vardım canlar. 7 tane radara denk geldim. Hepsini trapster da işaretledim. Ozellikle konya insani trafikten zerre anlamiyor. Orada yaşarken araba kullanmiyordum. Simdi anladim o sagina soluna bakmadan cikan cellat amcalara selam olsun. Radari gördüğünüz an frene asılın ve polisle gozgoze gelip ikiniz de gulun. Olay boyle gelişiyor hep. Yoksa hep 150-160 geldim. Ama konya'dan sonra full viraj. Ve 3 seritli yollarda yurdum insani inişde de o ikinci seridi kullanmaya and icmiş durumda.
İs bu post arama sonucu ankara-alanya arasi gidecek uyeler icin girilmistir. Saglicakla kalin. Simdiden hepinize iyi bayramlar olsun.
Kulu üzeri gelirsen daha iyi olur, yol güzel Otoban kıvamında.
2. yolla 3. yol arasında bir yol daha var.En iyisi oradan gitmek diyeceğim ama yazın yol yapımı vardı.Polatlı dan Konya ya giderken Yunak'a sapıp direk Akşehir'e iner.Hedefe Yunak eklersen görürsün.Yinede bence en iyisi 1. yol.O olmazsa 3. yol.
1.yoldan şaşma.sıkıntısız.daha yeni gittim.ankara konya arası havalimanı gibi zaten
yaklaşık 5.5 saate gittiğim yolu 4.5 saate geldim. otobüs ile 9 saat sürüyor bu yolculuk. özellikle dönerken acımadım bastım. 220 ile 150 arasında gittim geldim. iki kere radara denk geldim. zaten artık olay belli radarı gördüğün an freni köklüyorsun. ve nome problema. zaten radarlar size dönük olan polis araçları olmak zorunda. görmemeniz imkansız.
gidip gelecekler için diyebilirim ki ülke insanımızın 3 şeritli yolda 2 şerit tırmanmanınken ve kendi şeridinde şeritten çıkma yasak işareti varken çıkmasını hep hesaba katın. dingil çok. bir de konya ve sonrasında en sol şeritte 90 ile gitmeyi marifet sana kişilere karşı sabırlı olun ve kısa farınızı sürekli yakın.
bu arada benzinlik açsam ama nereye açsam diyenler varsa konya çıkışında son bir battı çıktı var. ki tam o battı çıktıya zorunlu giriyorsunuz. ama opet üstte kalıyor. oradan sonra cihanbeyli ye kadar opet yok. ben olsam hemen konya çıkışına bir opet açarım. inanın parayı kaldırırsınız. bu arada cihanbeyli de olan opet de yolun diğer tarafında.