-
siz aracınzı ustaya götürürene kadar kullanmayın bi ihtimal daha conta yakmamıştır.Ustaya götürürkende eğer hararet yükselirse bi petrole gidip sadece radyatöre su tutun, radyatör kapağını açın dicem su tutarken ama eliniz pek yatkın değilmiş sizin için tehlikeli olur. dediğim gibi aracı fazla sıkıştırmadan harareti kontrol ede ede ustaya gidin, contayı yemeden.
bu arada sizin aracınıza yabancıyım, radyatörün ulaşılabilir biyerde olduğnu düşünerek söyledim.
-
hararet yaptığında araç stop edilmemeli diye biliyorum keçeleri yanmaması için contayı yakmamak için.müşür yada devirdaim'de sıkıntı olabilir termostat'ta olaiblir gerçi bi baktırmak lazım acilinden
-
Havasını almayı denedin mi
-
Kuvvetle muhtemel musur yada termostad arizasi gibi duruyo, devirdaim olsa yada radyator tikali olsa yurudugun zamanda hararet yapar. Ya musur yada termostad diyorum ben.
-
Sabah soğuk motorda kontrol edin su seviyesini,eksikse tamamlayın sıkıştırmadan ustaya bırakın.Devirdaim gibi gözüküyor
-
Sabah sogukken calistirmadan su seviyesini kontrol edin eksikse ekleyin mutlaka .
Ustaya dogru yola cikin (yolda yokus asagi yakaladiginizda bosa atin saliverin sogusun ayrica trafikte falan kalma durumu olursa ondeki araclara yaklasmayin mesafe birakin).
Olduki cok yukseliyor birkac post once yazildigi gibi direk radyatore disardan hortumla yada yikamacilardaki basincli makinalar ile yaklasik 1 metre mesafeden aracin radyator bolgesini hedefleyerek sogutun . Radyator kapagini acmayin .
Tabi en temizi cekiciye koyun goturun hic risk almayin .
Bu arada sabah su seviyesini mutlaka kontrol edin ki suda eksiltme varmi yolmu bilin ustanizada soleyin su eksik yada degil seklinde .
Ayrica calistirdiginizda arkadan beyaz bir dumanlama varmi yokmu onada bakin .
Tabi yag cubugunu cekip yagda su varmi yokmu onada bakin.
Bu son yazdiklarim kotu haberi erken almak icin genellikle arkada beyaz duman (su buhari gibi) varsa veyahut yagda su varsa veyahut suda yag varsa kapak contaniz sizlere omur demektir.
Ancak dedigim gibi su eksiltmiyor ve yagda temiz ise devirdaim misurler yada fanlarla alakali bir durum olabilir . o nedenle 3 kurusluk malzemenin 100 kurusluk dert acmamasi icin mutlaka zorlamadan ve dikkat ederek yada cektirerek servise ulasin .
Gecmis olsun
-
sagolun yardımlarınız icin. aracı bugunde gosteremıcem her yer kapalı. sabah bi deneyim dedim baktım suyu baya bi azalmıs suyunu yeniledim. radyatordeki su camur rengi olmus blmıorm normalde nası olması gerekir. calıstırdım baktım hararette bi anormallık yok cıktım 1 saat kdr yol yaotm geldim hic 90dan kıpırdamadı simdilik idare ettik pazartesi goturcem ustaya
-
Sabahları tekleyerek calısıyorusa ve bu bir müddet devam ediyorsa conta pertingestrayze :D
-
sabahları tekleme fln yokta cok nadiren 1de kalkarken teklıyo oda lpg dendir die dusunuorm
-
Yagina baktiniz mi? Camur rengi almis ise contaya elveda meyhaneci diyebilirsiniz ne yazikki:(
-
En temizi git bir marketten anahtar takımı filan al bujileri sök kıçlarına bak için rahatlasın :D
-
kardeşim radyatörün tıknmış olabilir giderken radyatör hava ile sogur durdugunda ısınır sonra radyatör kapagının yayı gitmiştir tam basınç olmuşmadan suyu tahliye eder.
müşür kolay kolay bozulmuyor.
sayet en kötü ihtimalle conta yakarsın çok zorlama aracı fazla hararet görmesin kesinlik saglam contayıda yakabilirsin bilgin olsun
tavsiyen radyatördeki suyu tahliye et temizlensin suyun sogutm görevi kalmamıştır belki camur gibiyse sonra antifiriz koy ....
-
Suyun camur gibiyse suyuna yag karismis. Suyunda neden eksildi acaba? İnsallah yaginada su karismamistir. Bunu bilmedigin icin hic riske girme cektir arabayi ustaya
-