Şikayetim yakıtı değil aracın gitmemesi ..
Printable View
Şikayetim yakıtı değil aracın gitmemesi ..
yaw eşşek ölüsü gibi araba 156 hp ile ne kadar gidecek. VTI falan mı kovalamasını bekliosunuz. E36 320İ ler gibi işte 150 hp ama tırt.
bende yakıta takıldım.
17 litre ortalama var 156 hp de ki çok aşırı. hep köklüyor musun şehir içinde ? Benim 1.3 dizelle 8 litrenin üstündeydi (dizel için epey fazla) ama hep basıyordum ondan öyle oluyordu. Seninki de senin araç için fazla gibi geldi bana.
Gitmemesi konusunda en iyisi merso kullanan ve modifiye yapmış birisini bulup yüzyüze konuşup neler yapabileceğini öğrenmen bence. En azından sağlıklı yapmış olursun yapacaklarını
yazilimli bir 3.20d cok faha verimli olabilir..
Performansından memnun değilseniz satın aracı BMW alın yada üst motorlara gecin.Bende 2008 C200Kompressor var 1800cc 184hp ,yakıyormu yakıyor ama hernekadar kalkışta hantal olsada 100den sonra tabiri caizse köpek gibi akıyor alet :)
Kimseyle denemek gibi birşey söz konusu degil yukliyim şunu geçiyim diye bir düşünce de yok. Tamamen kişisel zevk için bu arayış. Sonuçta araba mercedes, performanstan daha çok konfor on planlı bir araba. VTI falan ölçü değil çok gitsin isteseydim zamanında sıfır evo yada sti alırdım.
bence direk yönel. Eldekinden o performansı alamazsın. Araştırdığım kadarı ile yazılımla sadece 18 hp alabiliniyor yurt dışında. Hadi egzostla falan olsun 25 hp. O ağırlıktaki bir arabanın düzgün yürümesi için 26 hp yetmez. Bi de egzost ile sürekli polislerle uğraşırsın.
1.6 komp için yapacağın masrafa değmez araç değişikliği en iyi çözüm bence..
Sanırım bu konuda en iyi yardımcı olabileceklerden biri benim :)
C180 CGI 1.8 makyajlı 7gtronic plus araca sahibim. Alırken 0 kompresör alabiliyordum ama aynı fiyata 6 bin km de bu aracı bulmuştum. Çok düşündüm çok araştırdım ve bunu aldım;
Size üzülerek belirtmeliyim ki kompresor motora yapılacak bir performans artışı yok. Aynı beygirde olan benim aracım kompresöre göre şehir içinde 2 litre az yakıyor 0-100 de 1.5 boy fark var.
Yazılım sadece bu motor için 197 beygir 320 nm torka çıkacak şekilde var. Kompresörlere yok.
O nedenle mümkün olduğunca beklentileriniz performans ve yakıt ise satıp ikinci el 1.8 almaya bakın.
Dost acı söyler misali oldu ama aynı sebeplerden 0 km araçtan vazgeçtim ben de
Şu an 1.6 turbo cgi motor satılıyor bayilerde ancak onlarda da yazılımla 1.8 de alınan gücü almak mümkün değil. O nedenle 2.el 1.8 doğru tercih performans bekleyenler için
1.8cgi motor için 0-100 ölçümü 8.9 gözükmesine rağmen yapılan testlerde hep 8.1 olduğu belirtiliyor. Bu da yaklaşık 2 saniyeye yakın fark yaratıyor. Yakıt tüketimim şehir dışı düzgün kullanımda 6.5 civarı şehir içi 9 litre civarında. Kasarsam 8lere düşüyor şehir içinde agresif kullanımda da 10 civarında geziniyor.
Geçenlerde 160 dsg bir scirocco ile deneme fırsatı bulduk; yarım metre fark attı atmadı scirocco. Bizde çok şaşırdık ancak değişik bir performansı var aracın. Yazılım düşünüyorum ilerleyen zamanlarda, bakalım sonuçlar nasıl olacak