okulu uzatmak istemiyorsan bu ıvır zıvır geyikleri bırak efendi gibi git oku verdiğin kararın arkasında dur,
4 yıllık için çalışacağım diyorsan, hemen bırak geç olmadan çalışmalara başla
Printable View
okulu uzatmak istemiyorsan bu ıvır zıvır geyikleri bırak efendi gibi git oku verdiğin kararın arkasında dur,
4 yıllık için çalışacağım diyorsan, hemen bırak geç olmadan çalışmalara başla
Burda herkez görmüş geçirmiş insanlar yedikleri kazıklar hep edindikleri tecrübelerden kaynaklanıyor. 2 yıllık diye şehirde ortam yok diye okul bırakılmaz. Elin bebeleri gelip hoppalak okul bitirirken sen mi bitiremiceksin okulu kardeşim yapma gözünü seviyim abileri dinle ve okulunu bitir. ;)
Baktin olmuyor madem Bulgaristan vatandasligin var, git oraya bir guzel yabanci dil ogren.
Orada imkanlar daha iyidir bak bir tanidigim aval aval bakinirken ben bulgara gidicem dedi gitti orada is yapmak isteyen Turklerle tanisti simdi orada o isin takibini yapiyor bi tanede bulgar turk bir hatunla tanisti dugunleri var yakinda. Uzak seyler degil kardesim unutma ki kaderine yon veren sensindir.kendine firsat yaratmalisin. Aklini kullan.
Sana en onemli tavsiyem de sudur, ne yaparsan ama mutlaka ingilizce ve yaninda 1 gecerli yabanci dil daha ogren. Git Bulgara Rusca ogren. Yanina birde ingilizce koy. Bu ikisini ana dilin gibi bil. İstersen uni bile okumayabilirsin. Al sana kurtulus!
Kuzenim senin gibi bıraktı okulu yurt ve okul yüzünden ayynı senin nedenlerinden,işe girdi çalşti etti şimdi sonuç yine sınava hazırlanıyor üni için :) sakın bırakma okulunu ailene yük olduğunu düşünüyosan part işler kovala,biraz sosyal ol kendine güvenli ol şu dönemleri atlatta forum rahatlasın :)
1.yılını alttan ders bırakmadan geç 2. seneye yatay geçiş yapmaya bak ;)
Abi her insanın kısmeti farklı yerden çıkıyor kimisi üniversite bitirip güzel iş buluyor kimisi kendi işini kendi yaratıyor yeter ki olumlu düşünmek lazım ama ben çok karamsar bakıyorum be abi..
Normalde ben böyle karamsar değilim arada bir geliyor böyle... Teşekkür ederim hepinize :):)
Belki böyle konu açıyorum darılabilirsiniz ama içimi dökmek istiyorum
Bursa'dan Antebe geldim okumak için,okuma hevesin olsa da olmasa da bu devirde okumak şart,başka bi çaresi yok maalesef. Takıl 1 sene,daha sonra daha iyi bi yere geç. Okumazsan da muavin ol gitsin. :)
Konu acarken sana herkesin kendi bildigini soyleyeceginin bilinciyle ac.
Kimse sana kotu olani tavsiye etmez ama kimsede seni tanimiyor sonucta neler hissettigini ve okula ne kadar uzak oldugunu hissedemeyiz! Dogal olarak is sende biter.
Yalniz sana genel gecer birsey soyleyim tekrar. Lisans sahibi olmak onemlidir. Yabanci dil bilmek iş acisindan baktiginda belki daha onemlidir! Bunu aklindan cikarma.
Allah zihnini acik etsin, akil fikir versin. Hakkinda hayirlisi olsun.
bırakmayı uzun uzun kendiniz tekrar düşünün.. Eger tekrar sınava hazırlanacaksanız o igrenç konuları tekrar görmeyi göze alın..
bu seneki sınavı kesin kazanacaksınız diye bi kaide de yok. 4-5 ay kaldı zaten
sen iyice düşün taşın, kararını ver ve buraya yaz. Hani bizde ona göre dayak timini hazırlatalım :D
Teşekkürler sakin kafayla bir daha gözden geçirmek gerekiyor galiba.. İyi geceler :) Cumanız mübarek olsun :) Allah ım inşallah bana da bir çıkış yolu gösterir.. :)
Konuyu hic okumadan yaziyorum . Bende aof isletmede sirf sayisal dersler var kendimi biliyorum bitiremem diyerek sinavlara girmedim sonrasinda da biraktim zaten . Yasim 30 . Bugun hayatindaki en buyuk pismanlik nedir deseler cevabim kesinlikle guzel bir egitim alamamak, okul bitirememek olurdu . Cok iyi ingilizce, 6senelik Amerika tecrubesi ve otelcilik referanslari vsss var ama universite icimde hala uktedir . Arastiriyorum tr de bitiremedigim okulu bu yastan sonra burada bitirecegim . Yeterince acik olmustur umarim
Yasin 19 tasi siksan suyunu cikarirsin . Okumaktan asla vazgecme kardesim.
Foruma gene yeni bir polemik kazandırmışsın tebrik ederim.
Okulu bıraktıktan sonra bir planın var mı? Askerlik hakkında bilgin var mı?
Okumak hiç de zevkli bir şey değil. Nerde nasıl olursa olsun ama büzüğü sıkıp okuyacaksın bunun başka yolu yok. DGS de yaparsın edersin yolunu bulursun ama diplomasız bu piyasada bir hiçsin bunu bilirim.
Bence @Asil'in yukarda yazdıkları en yapıcı sözlerden biri.Alıntı:
Baktin olmuyor madem Bulgaristan vatandasligin var, git oraya bir guzel yabanci dil ogren.
Orada imkanlar daha iyidir bak bir tanidigim aval aval bakinirken ben bulgara gidicem dedi gitti orada is yapmak isteyen Turklerle tanisti simdi orada o isin takibini yapiyor bi tanede bulgar turk bir hatunla tanisti dugunleri var yakinda. Uzak seyler degil kardesim unutma ki kaderine yon veren sensindir.kendine firsat yaratmalisin. Aklini kullan.
Sana en onemli tavsiyem de sudur, ne yaparsan ama mutlaka ingilizce ve yaninda 1 gecerli yabanci dil daha ogren. Git Bulgara Rusca ogren. Yanina birde ingilizce koy. Bu ikisini ana dilin gibi bil. İstersen uni bile okumayabilirsin. Al sana kurtulus!
Tüm yazılanları okudum, herkesin yazdığı senin iyiliğin için, kimi yazanlar feleğin çemberinden geçmiştir belki de, zaten sen de bunun farkındasın, yalan yanlış konuşan da yok.
Araştırmalarını yap iş konusunda eğer bırakmakta niyetliysen seçeneklerini konuşalım, tartışalım. İyi geceler.
edit 10krktr
ders çalışmadanda okul biter ya
ben hiç ders çalıştığımı hatırlamıyorum arada derslere girin bol bol kopya hazırlayın zaten kopyalar aklında kalıyor bakmıyorsun bile
ayrıca hocalarla aranı ii tut muhabbetin olsun geçersin herturlu
alihan27'nin 24 satırlık postunu okumaya yüreğin var da ders defteri okumaya mı yüreğin yok ?
Boşverin tecrübe etsin sonra kafasini vursun duvarlara okumaya niyeti olmayan adamin çalışmaya hiç niyeti olmaz..
Bizim üniversite pub, dersler de mojito, b52 yapmaca zaten. Hergün bi heves bi heves.
Okuma hevesi diye birşey yoktur ki zaten. Bölümü seversin ya da sevmezsin. Bu kadar basittir. Ben 2. sınıftayken bırakmayı düşündüm. Hazırlık dahil 3 senem boşa gitmiş olacaktı. Rüyamda askeriyede uyandım. Lan dedim okul cennetmiş, neyin kafasını yaşıyorsun okulu bırakıcam diyorsun dedim.
Şuan son senemdeyim, üniversitedeki hocalardan pek hoşnut olmadığımdan ötürü son sene için sınava girdim ve kazandım. Hem ispanyada yaşıyorum hem de para alıyorum. Al sana heves getirecek bir güzelliği daha üniversitenin.
Kendini topla ve kendini üniversitene ver. Ben 14 yaşımda çalışmaya başladığımdandır sanırım, hep okumaya 4 kolla sarılmışımdır. :D 2 sınıf tekrarı yapacağım sene de çırak olarak mutfağa girip en ağır şartlarda çalışınca(boluluyum meslek seçmek sorun değil, okumazsan ya mutfakta olursun ya da mutfakta :D ) aklım başıma glemişti. Sen de okulunu oku, yazın işe girer çalışırsın. Paranla devam edersin, bak ailen sana o kadar parayı sağlıyor, bunun kıymetini bil de yüzlerini kara çıkarma ;)
Bu konuyu acman bile yanlıs kardesim
ne olusa olsun kesinlikle oku oku oku
ve üniversiteni bitir sana cok sey katıcak emin ol..
Seviyeni ve seni cok iyi yerlere getirir ...
Benim ilk iki senem çok tırıvırı geçmişti. Ben geçen dönem anladım bu işin şakası olmadığını. İnsan bi olgunluğa erişince bazı şeylerin ciddiyetini anlıyor sanırım.
Kardeşim eğitime verilen para boşa değildir bunu unutma.Ben liseden 20 Yaşında mezun oldum ilkokul arkadaşlarım üni 3.sınıfa geçti geçen sene pek hazırlanamadığım için bu sene tekrar hazırlanıyorum üniversiteye bence üniversite her gencin tatması gerek bi duygu diye düşünüyorum.Şu an bekarsın belki geçinirsin sorun değil ama ilerde evlenip çoluk cocuk sahibi oldugunda emin ol keşke okusaydım dersin 4 yıllığa tekrar hazırlan ve kazan bence.Emin ol para kazanmak şu an o kadar zorki ilerde ne olacagını sen düşün alışılmış bi laf ama; para artık aslanın ağızında değil miğdesinde emin ol yakında k.çına kadar da inecek.
ooo önceden kız mevzusu vardı onu aşmışız herhalde sıra üniye gelmiş :)
2 yıl ıvır zıvırdan uzak dur bitir okulunu bu arada da adam gibi hazırlan dgs sınavı ile alternatif geçişler yapabilirsin. Eğer bölümünü ve geçiş yapacağın alanları sevmiyorsan sen 2 yıllığı yinede bitir o sırada da sınava hazırlan ama bitir. İlerisi zor hemde baya zor bak ben makina teknikeriyim yıllar sonra ağırıma giden onca şey yüzünden oturdum hazırlandım mühendisliği kazandım bu sene 25 yaşında alttan derslerimi verip önümüzdeki sene devam edeceğim ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum sıcak para tatlıdır ama bir zaman sonra ağrına giden çok şey olacak hayat cidden zor kardeşim elinde iyi yapabildiğin işin yoksa babadanda kalmıyorsa otur çalış okulunu bitir ileride çok dövünürsün.
Tünay zaten noktayı koymuş diyecek ekstra birşey de yok.