Vw haldexde orta diferasiyel kilitli mi bilmiyorum ama değilse problem yaratmaması lazım.
Printable View
Vw haldexde orta diferasiyel kilitli mi bilmiyorum ama değilse problem yaratmaması lazım.
ben şunu öğrenmek istiyorum.benim aracım 290 a kadar daha iyi ivmelenirmi ?şuan varolandan ...
çap ve kilo düşürmek evet etkiler. çoğu araçta daha iyi ivmelenme sağlar çapı düşürmek. ben 260 270 hp bir araçta denedim. aynı gün içinde 17 lerle 5 boy geçerken 18i takmamızla 2 boy geçebilmeye başladım aynı aracı. aynı şekilde tekrar 17 leri takınca gene eskisi gibi hızlanma oldu.
bunu daha önce sti de denemiştim onda da aynısı oldu. 18 takınca 2-3 boy kadar onuda etkiledi.
Peki neden 215 40 17
225 45 17 falan olsa daha sağlıklı olmaz mı :)
lastik kumho alırsam sıkıntı yaşarmıyım.yada ne almamı önerirsiniz.yanlız param sınırlı.birde lastiktede daha hafif daha ağır diye bişey varmı bundada :)
2 araçtada yaptı canlı canlı test ettik. bende bana söyleyenlere hadi ordan diyordum içime kurt düştü denedim 2 araçtada. 2sindede tesadüf olamaz. biri sti biri megane rs ikiside çok stabil dönemlerinde denedim. kaldıki 260 300 hp arası araçlarda bu kadar etkiledi. 2side 1400 civarı kilosu olan araçlar.
sanırım aracın baya güçlü bir araç kumhoya filan bulaşma. tutabilecek en iyi lastikleri al. yola zımba gibi yapışması lazım. 18den 17ye düşünce çok fazla sarma oluyor. 1inç nedirki diyorsun ancak o 1inç 300hpden sonra araçların aşırı sarmasına sebep oluyor. 4 çekersin ama gücün fazla 300 hp ön çeker kadar fazla sararsın o kumholarla.
abi cevirdiğin deviri arttırırsan son süratin düşmez senin dediğin 6 ile yaptıgın hızı 5 le yapmanın iyimser hali:) Tekerinin 8000 devırde döndügü tur sayısı değişmiyor fakat lastiğinin çapı kücülüyor. Benim merak ettiğim bilal abi kısa vardı söktü ekk20 de engin abi s2000 e taktı söktü.
Şöyle araç 4800de doluyormuş atıyorum 7500 çeviriyor.Zaten aracın sahibi her vites attğında 4800ün üstünde devri yakalıyor, eğer oranları kısaltırsa busefer her vites attığında 5600den yakalarsa altta kalan güçlü devirleri kullanamaz ve gücü daha kısa bir aralıkta kullanmak zorunda kalır.Veya 8-250 hızlanıcaksa normalde 5.vitesle yeterken gereksiz yere 6. vitesi de kullanması gerekebilir.
turbo alakasını sanırım şanzıman oranı lastik ilişkisinden doğan ilişkiden dolayı kurdun o şekilde mantıklı birşey ancak arkadaş rolling de verim alırmıyım diyor. malesef rollinge bu hesap kitap işleri hiç uymuyor. bende mantık yürüterek çok faydası olmayacağını düşünüyordum. denedim 2 araçtada çok etkiledi.
ancak mesela 100-200 denerken bi üst vitese atmak zorunda kalırsa o zaman zararı olabilir ancak onun dışında rollingle ilgili hep faydasını görür ki amacıda rolling.
he birde aracı sanırım dsg idi yanlış hatırlamıyorsam yani viteside hissedemeyeceğin kadar çok hızlı atıyordu(mili saniyeler) kadran videosunu izlediğim araç buysa eğer o açıdanda etkilemz diye düşünüyorum.