User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motorsiklete başlamak

Kubi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motorsiklete başlamak

Merhabalar ;

İçimde hep motor kullanmak gibi bir heves vardı artık bunu yavaş yavaş reele dökmek istiyorum , hazır kıbrıstayım trafik ve hava koşulları motor kullanmaya çok müsait , motor kullanma isteğim iyice depreşti Motora dair tek tecrübem arkadaşımın scooter ı ile 30 metre yol gittim geldim o kadar A2 ehliyetim dahi yok Aramızda motor kullanan arkadaşlar illa ki vardır nacizane görüş ve önerileriniz nelerdir ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .

Teşekkürler
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam adam uzunda sen niye gerizekalısın

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150cc veya altı scooter yada vitesli tek silindir motorsiklet alıyor ve en az 2 sene biniyorsun. 2 sene sonra tekrar konuşalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi bir eğitim merkezinden başlangıç ve orta seviye eğitimi alarak başlamalısın. Maxi'nin de dediği gibi scooter ile başlaman iyi olur..

Bartu_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer scooter ile devam etmiyeceksen scooter ilk motor olarak bence yanlış tercih olucaktır , 150 cc veya altı tek silindir,vitesli bir motor ile başlangıç tam hakkıdır. Eğer uygunsan motor kurslarına katılmanı öneririm genellikle istanbulda bir gün içerisinde alabileceğin bir kurs seni yapıcağın hatalardan ve kendi kendine öğrenirken geçen uzun süreden kurtarıp belli bir seviyeden başlamana sağlicaktır. Kurstan sonra aldğın motora en az 1 sene binip sonra durumunu değerlendirip daha büyük bir şeye geçme karararı doğru olucaktır . Kurs için düşünürsen p.m den bir kaç isim önerebilirim.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ybr 125 tam baslangıc motoru hem vıteslı hemde hafıf hıc zorlanmadan yavas yavas kullanırsın fıyatlarıda cok uygun

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

In_FLAMES - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kawasaki vn1500 ile başlamıştım, öncesinde sadece bisiklet ve toplasan yarım saat kadar bir scooter tecrubem olmuştu.. Mekanik işleyiş mantığın iyiyse, az biraz da denge sahibi biriysen ağır motor - hafif motor dikkat ettiğin sürece çok fark etmiyor. Zaten orta seviye veya ust seviye bir motorla başladığın zaman diğer 150-250 cc motorlara bindiğinde bisiklet kullanıyormuşsun hissiyatı veriyor. Benim tavsiyem en az 650-750 cclik torklu bir motor alman ve uzunca bir süre çok atraksiyona girmeden sakin sakin tecrübe edinmen yönünde olur..

Bartu_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı In_FLAMES Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kawasaki vn1500 ile başlamıştım, öncesinde sadece bisiklet ve toplasan yarım saat kadar bir scooter tecrubem olmuştu.. Mekanik işleyiş mantığın iyiyse, az biraz da denge sahibi biriysen ağır motor - hafif motor dikkat ettiğin sürece çok fark etmiyor. Zaten orta seviye veya ust seviye bir motorla başladığın zaman diğer 150-250 cc motorlara bindiğinde bisiklet kullanıyormuşsun hissiyatı veriyor. Benim tavsiyem en az 650-750 cclik torklu bir motor alman ve uzunca bir süre çok atraksiyona girmeden sakin sakin tecrübe edinmen yönünde olur..
    Helal olsun hiç bir şey atlatmadan böyle bindiyseniz ama başlangıç için çok yanlış bir öneri.
    600-700 cc lik makinenin ağırığı değil zaten kullanımda zor olan , altındaki güç. Yürüdüğü sürece hiç bir makinenin ağırlığı önemli değil. Ama gaz ayarlamaları , birazcık güven sonucu viraja bir miktar hızlı girme bile çok ağır sonuçlanabilir.Sonuçta 150cc lik bir motor viraja hızlı girme hatasını affedebilecektir ama dediğniz torklu makine asla affetmez . Bence alıcak arkadaş böyle bir tercih yaparsa büyük hata olur .

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1000'lik olmaz ama 600'luk olur

Yerinizde olsam CBR 125'le başlardim. Tabi oncesinde biraz scooter tecrübesi olması daha iyi olur.

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almak istediğiniz motosikletten beklenti nedir? bütçe nedir? buna bunlar abağilı olarak beyendiğiniz tarz nedir?

scooter den den racinge her tipin başlangıç motoru var. illa sccoter ile başlayıp sonra viresli ve yüksek cc li bir motora almaya gerek yok.

mesela bende şu an motosiklet arayışındayım ve genelde ist tarfiğinde çoğunlukla artçılı kullacağım. aynı zamanda senede 1 veya 2 sefer uzun yol yapacağım için yamaha x max yada x city almak istiyorum.

kısacası ihtiyaç, tarz ve bütçe belli olduktan sonrası gerisi kolay

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kıbrısda 2 sene kaldım oranın iklimine en güzel bana göre gidicek motor scooterdır hava zaten çok sıcak motorun üstünde pişiceksin bari rahat rahat motor sürmenin keyfini çıkar.. bagaja havlunu mayonu falanda atarsın ıvır zıvır şeylerinide koyarsın..

motoru ileriye yönelik bir şey olarak görüyorsan o zaman vitesli al 250cc yide geçme. ama bunlardan önce ufak hacimli kısa mesafe scooter almıyorsan korumalarını full tam takım al..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında biraz forumu araştırsan biraz arama motoru kullansan tamda senlik birsürüü konu var orda hepsi tek tek tartışıldı yazıldı çizildi.karar vermene yardımcı olacağına eminim

nicksar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almışken cbr 250 alırım , orta karar birşey olur vallahi. Bu aralar bende acayip sardım ama aile karşı bu duruma , babam hakkımı helal etmem diyor. Benim kaza yapmam dan çok , birisinin bana takmasından korkuyorlar ...
    Artist ne arar la bazarda.

orhanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kubi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar ;

İçimde hep motor kullanmak gibi bir heves vardı artık bunu yavaş yavaş reele dökmek istiyorum , hazır kıbrıstayım trafik ve hava koşulları motor kullanmaya çok müsait , motor kullanma isteğim iyice depreşti Motora dair tek tecrübem arkadaşımın scooter ı ile 30 metre yol gittim geldim o kadar A2 ehliyetim dahi yok Aramızda motor kullanan arkadaşlar illa ki vardır nacizane görüş ve önerileriniz nelerdir ? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .

Teşekkürler
    Kıbrısta araç ehliyetin varsa gidip komik bir ücret karşılığı motor için learning ehliyeti alabilirsin. Tabi bu learning ehliyet ile kullanmanın bazı şartları var. Motorun önünde kocaman L yazıcak, motora tek başına bineceksin vs vs.

Bu işlemi hallettikten sonra alırsın bir 4 zamanlı gilera runner keyfine bakarsın
    FL 061 plakalı olanı alma ben sattım çiğeri bitik onun

Bu arada direk scooter tavsiye ettim çünkü scooter diğer motorlar ile karşılaştırıldığında terlik ile ayakkabı gibidirki kıbrısta terlik giymeni tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aynen kıbrıs gibi yerde denize kumsala inersin short mayo terlik havlu şampuan ıvır zıvır şeylerinide koyarsın scooterın bagajına keyifli keyifli sürersin.. akşama doğruda keten yada short tarzı şeyler giyiyorsan ince scooterda rahat olur.. ama ben güzel bir maxi scooter öneririm.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen kıbrıs gibi yerde denize kumsala inersin short mayo terlik havlu şampuan ıvır zıvır şeylerinide koyarsın scooterın bagajına keyifli keyifli sürersin.. akşama doğruda keten yada short tarzı şeyler giyiyorsan ince scooterda rahat olur.. ama ben güzel bir maxi scooter öneririm.
    şort mayo üstte tshirt bi düşüyosun o yaz belkide baya bi yaz bidaha denize giremiyosun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şort mayo üstte tshirt bi düşüyosun o yaz belkide baya bi yaz bidaha denize giremiyosun
    ben ondan scooter dedim.. scooter düşülürde düşmekde zor işdir.. kıbrısın sıcağında full korumada gezilmez kıbrısda kalmışsan yada gidersen ne demek istediğimi anlarsın..

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al bitane hyosung gt250r ben ehliyeti aldıktan sonra ( motor ) alacağım ilk motor, sonrası gsx600 r6 hayal tabi ama olur inş, ama hyosung alırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ondan scooter dedim.. scooter düşülürde düşmekde zor işdir.. kıbrısın sıcağında full korumada gezilmez kıbrısda kalmışsan yada gidersen ne demek istediğimi anlarsın..
    gittim kıbrasa biliyorumda scooterdan düşmüş adamda biliyorum tamda bahsettiğim malzemelerle o yüzden dedim yoksa mont al korumalık tak falan diye bi öğüt vermedim

hatta antalyada veya birçok yazlık bölgede scoterdan düşüp ölen bir çok insanımızda mevcut scooter deyip geçmemek lazım sonucta oda 100 km gibi hızlara cıkıyor vede ülkemizde motor kazalarından ölenlerin çoğu race motorla değil o tarz motorlarla ölüyorlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)