Vardır, ama riski daha fazladır, çünkü Havlamayan köpek ısırır derler
Printable View
Vardır, ama riski daha fazladır, çünkü Havlamayan köpek ısırır derler
Senin ki kemirgen yapılı hırsını kemirerek çıkarıo. :D
Bu arada Husky aptal falan değil tam tersine inanılmaz akıllıdır. Tek sorun Alfa kişiliğidir. O nedenle kendi başına buyruktur. Husky eğitimi diğer ırklardan farklıdır.Aptal köpek arıyorsanız Collie ve Dalmaçyalı. Al çıldırtsın seni.
bende huskyleri sevmezdim ve eğitimi zor bilirdim fakat bu altakinden sonra fikirlerim değişti 3 dilde komut alıyor ve sürünün lideri....
http://img7.ressim.net/out.php/i6356...37099814-n.jpg
hastayım ayaza :D
valla bende köpeklerle boğuşarak oynamayı severim. Isırması falan hiç koymuo. Zaten o ne kadar senin canını yakarsa sende o kadar canını yakacaksın o zaman zaten anlıo. Isırmamayı öğrenio. O canını yakmazken sen onun canını yakarsan bu sefer agresifleşmeye başlıyor.
bende alaska malamut vardı. herkes sibirya kurdu sanıyordu ama daha yavruyken bile onlar kadar iriydi. herşey güzeldi çok eğlenceli köpekti ama aşırı güçlü ve yerinde durmuyordu.
kaç defa annemi yerlere düşürdü daha 4 aylık iken. 7 aylık olduğunda zaten ben bile zor tutuyordum bazen. o yüzden evde besliceksen husky ve malamutlardan uzak dur. çok fazla ilgi ve oyun isterler. ama yolda gezdirirkende golden dan filan çok daha güzel ve asaletli duruyor keratalar ve dahada ilgi çekiciler.
Şimdi diyeceksinz bu herif 1 köpek bakmış o da çocuk yaşta nasıl bu kadar bilio. Benimkini eğitene kadar kaç kitap okudum. Yolda tasmasız yürütüodum. Yanımda kal dediğim zaman yanımdan ayrılmıodu başka köpek olsa bile. Bakkala mı giricem. Dur burada diodum kapının önünde duruodu. 2 sene önce arkadaşımın 3 yaşındaki rott una neler öğrettim iki günde. Yemek konusunda aşırı arsızdı ve masada yemek yerken hırlayacak düzeydeydi. Sahibinin lafını dinlemiodu yemek tasını değiştiriim derken elini ısırdı bayağı bereledi. 2. gün sonunda önüne yemek koyuyordum komut verene kadar yememeyi öğrendi. Bir kere bile canını acıtmadım. Sadece ses tonuyla, aferin ve mükafatla.
30 ağustostan beri birlikteyiz.İsmi apex ve son derece uysal sessiz havladığı çok nadirdir..30 Ağustostan beri bütün hayatım ona göre ayarlı.Acaip bir hayvan hiperaktif devamlı oyun halindeyiz.Hiçte öyle aptal bir hayvan değilEn büyük artısıda potansiyeli goldenın falan 2-3 katı.Nereye gidip otursak gelen geçen seviyor :)
http://img832.imageshack.us/img832/9...0903230453.jpg
Pug alabilirsin ama bahceye gelmez evde bakmak lazım
köpeklerde insanlar gibi akıl veya aptallık gibi durumlar söz konusu değildir komut ve kural öğrenmede zorlanan veya kolay öğrenen köpekler vardır.(itaat zekası denir) Buda köpegin genleriyle geçmişiyle ilgilidir.Eğitimi zordur sadece diyebiliriz.Atıyorum işte rottweiler a 3 komut tekrarında öğretirken husky e 20 kez tekrar etmeniz gerekir...
Köpeğin havlayıp havlamaması veya neye havlıcagını nasıl davranıcagını öğretmek tamamen size kalır.Çıt çıksa havlaması veya herseye sessiz kalması tamamen sahibe baglı.Ama öğretme zorlugu olur işte... Ben mustakil evdeyim çıt çıksa havlaması için teşvik ettim küçüklüğünden beri (rottweiler) , arkadasımda da rott var oda apartman dairesinde bomba patlasa havlamaz hayvan oda öyle eğitti.Köpek dışarda kalıcaksa kalın kürke sahip dayanıklı hayvanları tercih etmeniz iyi olur.Bilgilere internetten arastırarak ulasabilirsiniz.Bekçi köpegi genine sahip olmayan hayvanları seçerseniz daha iyi olur.Çünkü bekçi köpekleri havlarlar.Alma kurdu , rottweiler , doberman , boxer , bulldog , bullterier vs bunlar havlamaya daha yatkın bekçi köpekleri yani size gelmez.Mesela dogo çok güçlü bir köpek olmasına ragmen çok fazla havlama huyu olmadıgı için iyi bir bekçi köpegi değildir.Bu tarz havlamayan az havlayan köpekleride google dan bakıp bulabilirsiniz.
Ben setter öneririm nerdeyse hiç havlamıyor.
Australian Dingo dünyadaki gerçekten havlamayan tek köpek cinsidir..
Bence havlayan yada havlamayan diye araştırmayın içinize hangisi siniyorsa yada hangisine bakıp yüzünüz gülümsüyorsa onu alın ve sahip çıkın.Siz ona nederseniz o size zaten ayak uyduruyor. :)
Safkan golden al Cok memnun kalırsın...