http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25373597.asp
burasıda benim bildiğim gibi yazmış ama hala emin değilim ama senin için sıkıntı tabi 16 17 dandik bir jant yada sac bulup ona kış lastigi gecirmen daha iyi olur eger ozrunluysa
Printable View
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25373597.asp
burasıda benim bildiğim gibi yazmış ama hala emin değilim ama senin için sıkıntı tabi 16 17 dandik bir jant yada sac bulup ona kış lastigi gecirmen daha iyi olur eger ozrunluysa
Kar yağış zamanlarından denetimler esasında artırılıyor ve ceza yazılıyormuş. Onun dışında herhangi bir sıkıntı yaratmazmış. İstanbul kış lastiği takılması zorunlu olarak açıklanan 54 il içerisinde yer alıyor. Bu durumda binek araçlarda da takma zorunluluğu var.
En mantıklısı kar yağdığı dönemlerde aracı kullanmayıp denetimlere takılmamak. Sonrası rutin kontroller olacağı için kış lastiğine dikkat edileceğini pek sanmıyorum.
cezadan değilde
ben çok faydasını gorduğumden dolayı her zaman 1 takım kar lastiği alıyorum havalar soğudugundan 1-2 haftaya değişicem lastikleri
istanbulda aktif trafikte olan herkesin bu masraftan kaçmaması gerekiyor bence
Tabi ki canım orası öyle, kesinlikle bir itirazım yok. Ama ben aktif olarak istanbul trafiğine kendi aracımla çıkmıyorum. Birde iyi bir markanın 19' inç kış lastiği 700 TL ' den başlıyor tanesi. Ondan ötürü benim adıma çok bir gerekliliği olmadığı için konunun detayını merak etmıstım :)
bu konu bir netleşse artık bende meraktayım
Babam yıllarca taksicilik yaptı, millet Uludağ'a zincir takılmış araçlarla çıkamıyorken biz Bridgeston b320 lastikli şahinle çıktığımızı hatırlarım, mubala yapmıyorum.
İstanbul da 2 hafta kar göreceğiz diye kuru zeminde patene dönüşen kış lastikleri bence çok gereksiz veya kullanım süresi çok gereksiz uzun diyeyim.
abi doğdudur geçen kışta ben yaptım aynısnı millet zincir derken patır kütür cıktım kış lastiğiyle.tamam biraz dalga yemiş gibi oluyor araba ani hareketlerde ama. sadece kar için degilki ıslak zemin ve soguklarda gayet stabil oluyor
Kış lastiği takması zorunlu araçlar ticari araçlar.otobüs minibüs kamyon kamyonet gibi araçlarda yani yolcu ve yük nakli yapan ticari araçlarda mecburidir diye haberler var.geçen yılda böyle dediler ben hiç denetime denk gelmedim ama bu sene denetimi sıkı tutacaklarmış.zaten ***** ceza kitlemeye fırsat kolluyorlar.binek araçlar için henüz yasa çıkmadı diye biliyorum.
2013-2014 kışı için 54 il e ( internetten bakabilirsiniz illere ) kış lastiği kesin kez otomobiller dahil !! zorunlu idi..
Bu yılda %99.9 aynısı olacaktır.
Polise yakalanırsınız yakalanmazsınız o ayrı konu bir çok trafik suçu için bazen senelerce yakalanmıyor veya denk gelmiyor olabilirsiniz aynı durum.
Jant ebatlarınız büyük ise bi kaç boy küçük aracınıza uygun ebatlarda jant veya saç jant+ kış lastiği kombinasyonu yapın
Ama mutlaka yapın hiç lazım olmaz 1 kere lazım olur pişman olursunuz
Kaldıki soğuk havalardaki yararı ***** bide alırsanız bu aralar alın kış geldiğinde acayip fiyatlara alıcak lastik bile bulamayabilirsiniz.
Arkadaşlar ne olursa olsun takın kışlık lastiklerinizi takın.Kiralık arabayla Adanadan Nevşehire gidip kara yakalanmıştım,arabayı durduruna aşk oolsun.60'la giderken ne kadar sürede duruyor araba.İçerdeki ABS takırtılarından oalyı anlayabilirsiniz zaten :)
http://www.youtube.com/watch?v=HGhAlhS6l_E
Genelde akşam üstü, iş dönüş saatlerinde kış lastiği olmayan araçlar yüzünden sinir stresse giriyor insan
Gönül ister ki tüm araçlara zorunlu olsun. Herkes alım gücüne sahip olsun ama sadece ticarilere mecbur.
bende aldım bugün 1-2 güne takarım.Pazardan pazara kullansamda cezai durum değilde güvenli seyahat düşüncesinde olduğum için kafam rahat oluyor.
İlk defa geçen kış kullanmaya başladım ve faydasını gördüm. Bana da ekonomik gelmedi 17 '' olanı. 15 '' aldım bir takım da teneke aldım. Daha ekonomik olarak çözdüm işimi. Birkaç haftaya da takarım kışlıklarımı. İmkan doğrultusunda herkese tavsiye ederim. Good year ug8 kullanıyorum.
Faydali kesinlikle. Surekli kullaniyorum. Dun taktirdim lastikleri.
Sadece kar dusunmemek lazim, yagmur camurda da ise yariyor.karda direk hayat kurtariyor en dandigi bile.
+7 derece altinda 4 mevsim yada yaz lastiklerine gore cok daha basarili yol tutusu. hayat kurtarir.
İmkanı olan almalı bence 2 kıştır kullanıyorum hiç boşa para verdiğimi düşünmüyorum pek kar olmasada yağdığı zamanlar hemen çıkıp dolaşıyorum zevkli oluyor yazlık lastikle gidemiyenlerin yanından çok rahatça geçmek pahabiçilemez :D :D Bide kış lastiğine sadece kar gözüyle bakmamak lazım soğuk havalardada farkı hissediliyor
Ticarilerde cezasi 519 tl ama bineklerde ne kadar ?
cunku benim icin durum 700x4=2800 tl yapiyor. Ceza yemek daha mantikli ? Cunku benim aracm aktif trafik araci degil.