User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Bilgisayarcılardan destek?

chaylak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bilgisayarcılardan destek?

Arkadaşlar evde kullandığımız emektar bilgisayarı babamın bu bozuldu demesi ile biraz kurcaladım. ati sapphire x1300 ekran kartı sizlere ömür. On board ekran kartına geçiş yapıp açtık ama format falan atmadım bunda da renkler mor gibi mavi gibi donuk tatsız tuzsuz bişey oldu. arada bi düzeliyor on boardda sonra geri gidiyor soluklaşıyor. anlamadım.

sistem çok eski 6-7 yılı rahat var. biraz güncelleyelim video seyrederken falan donuyordu onları rahatlatalım istiyorum.

Asus Kasa ( kac w psu var bilmiyom )
    Asus M2NPV-MX anakart
    Amd Athlon 64 3000+ işlemci (1800mhz)
    2x512 mb
    Yanık x1300 ekran kartı.
    Asus 19' Wide screen monitor var

Bu kasayı biraz yürütecek f/h/e gibi soft tune bir öneri lazım Oyun falan oynamıyorum film dizi seyredioz internetten tavla oynuyo peder

Mesela şu ekran kartı ile 2x1gb şu rami al, ya da donma sorunu yaşamamak için şu psuyu al gibi. Bi bilgisayar parası harcamak istemiyorum, ekran kartı için 100-120 max 150, bi ram işte ne kadar tutabilirse

Teşekkür ederim şimdiden
    00' Civic 1.6IES

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Şimdi makinanızı biraz inceledim de, Anakartınız' a uygun işlemci " AM2 " Soket tipli her hangi güzel bir işlemci olabilir kesenize hangisi uyarsa. RAM' e gelince Anakartınız 8GB' a kadar 800 Mhz' i destekliyor DDR2 olarak. Ekran Kartınız' a geldiğimde x16 PCI Slot olduğundan istediğiniz bir ekran kartını takabilirsiniz bilgisayarınıza, ama bunun için ekran kartı alırken ne kadar güç çektiğine bakın ve ona göre PSU nuzu geliştirin. Monitörünüz iş görür Bu arada o renk geçişleri büyük ihtimal, ya kablonuzda sıkıntı var yada onboard' da bir temassızlk var lehimlerinde falan.
    Otomobil Fotoğrafcısı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ram takviyesi yapabilirsiniz. anakrtınız max. 8 gb ddr2 ram destekliyor. en az 2gb takmalısınız rahatça birşeyler yapabilmek için. ram fiyatları zaten uygun. benim fikrim 4 gb takmanız. daha üstleri için işletim sistemini de 64 bit yapmalısınız.

ekran kartı ise gt420 alabilirsiniz. vatanda 120-140 arası bi fiyatta olması lazım. çoğu güncel oyunu da orta seviyede oynarsınız. yanlız kart tam performansını işlemciniz darboğaz yapacağı için veremeyecektir. bu yüzden orta seviye dedim.

güç kaynağı da minimum gerçek 350 watt verebilen psu alabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VATAN COMPUTER - POWERCOLOR - HD5670 GDDR3 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

VATAN COMPUTER - POWERCOLOR - HD6570 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

Mesela bu ekran kartları uyar mı? üstündeki ramlari çıkartıp 2x1 gb ram taksam videolardaki donma falan gider galiba degil mi?
    00' Civic 1.6IES

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı chaylak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    VATAN COMPUTER - POWERCOLOR - HD5670 GDDR3 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

VATAN COMPUTER - POWERCOLOR - HD6570 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı - Ekran Kartı

Mesela bu ekran kartları uyar mı? üstündeki ramlari çıkartıp 2x1 gb ram taksam videolardaki donma falan gider galiba degil mi?

Abi şöyle bir tavsiye vereyim, Ekran kartı alırken 1Gb - 5Gb' dan önemli olan yanlarındaki BIT yazandır. 128 bit yerine 256 Bit almanı tavsiye ederim sana Bu arada PCI-16 yazan hepsi olur.
    Otomobil Fotoğrafcısı

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediginiz islemleri yamaya zaten 1 gb ram yeter birde ddr 2 ramler ddr 3 lerden daha pahaliydi enson yukarda arkadasin dedigi gibi renklerin gitmesi buyuk ihtimal temassizliktan , ekran karti yanmadan once sikintisiz kullanabiliyorsaniz orta alt seviye bir ekran kartiyla kullanmaya devam edebilirsiniz hatta cikma bir ekran karti bile takabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen ddr2 ramlar daha pahali
    00' Civic 1.6IES

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kırmızı renk yok mesela siyah olarak gözüküyor tüm parlak renkler bu driver ile ilgili bi problem degildir dimi?
    00' Civic 1.6IES

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dediğim gibi abi, 1 tane yeni kablo ile deneyebilirsin. Eğer kablodan değilse, onboard' da sıkıntı vardır
    Otomobil Fotoğrafcısı

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sistem eski bence eğer basit kullanılıcaksa 2. el basit 60-70 tl ye bir ekran kartı alır devam ederdim

geçen gün babamın pcnin ekran kartı bozulduğunda nvdia 9600gt aldım 70tl ye

bunun dışında harcanıcak paraya yazık diye düşünüyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)