Ulan bari jantlara spacer koyda disarda gorunsun zevkinize tasariminiza micim
Printable View
Ulan bari jantlara spacer koyda disarda gorunsun zevkinize tasariminiza micim
erzurumda bi ali abimiz var. 20 metrekare dükkanda şundan daha iyi boya atar ağzında sigarası ile :D
dalga geçilmek için mi yapıyorlar bu arabaları, hala anlayabilmiş değilim.
gunduz farları sislerin yerinde olan bildiğimiz aksaray tuning styla
herşeye tasarım dersek böyle olur anlayana kadarda herşey tasarım bizim için :)
kısaca sıçış desek yeridir
ama merak ediyorum türkiyede bunun yatırımını yapmaya imkan varmı ?
makinayı pahalıya alırsın yakıtı pahalıya alırsın hadi işçi nispeten kolay kalifiyesini bulmak nerdeyse imkansız adam nadir yetişiyo
sonuçta bu ülkede cebinde 2000 i olan bişeyin uzmanı olabiliyo senelerdir onun için elini sallasan uzman
endüstriyel tasarımı bitirmek üzereyim ama malesef okullarımızda teşvik edici projeler çıkmamakta ayrıca çıkan projelerin bir çoğu kopyala yapıştır
o kadar alışmışızki teknoloji satın almaya biz kendi teknolojimizi üretmeden bundan iyisini üretemicez malesef
keza işin sonu her zmn vergilendirmeye ve katı yasalara çarpıyor teşvikten önce yasalar düzenlendirilmeli vergilendirilmeler düzenlendirilmeli ki
bu ülke üretsin
gerçi bırakın arabayı yakında buğday üretemicez
keza ekleme yapmak isterim bu dediklerime
evet bi araç platfırmu alıp üzerine re-desing yapabilirsin keza volvo s40 focus gibi
ama bu nedir yaa kedi olmadan fare yakalamaya kalkarsak yanlış yerlerimizi tutuyoruz işte bölye kusura bakmasınlar olmamış (yine)
şu arabayı gören 1 tane insan evladıda yetkilisine amirine memuruna biz napıyoruz aga ? bu ne b.ktan bişey oldu dememiş usta? Lan bu kadar mı körsünüz siz!
size böyle bir proje yaptıranın size bu yetkiyi verenin size bu imkanı sağlayanın bıyığına osurayım!..
Bu adamlar araba yaptığını sanıyorsa, Karlıkçı Halil yıllardır araba yapıyor zaten!
Ortada yeni bir ürün yok. Adamlar resmen taşak geçiyor Türk halkıyla. Hayır bir de Türk Ferrari'si demiş bir de bozacının şahidi şıracı Milliyet. Ona da yazık.
eger bız urettık dıyebılıyorlarsa dıger araba uretıcılerınden farkları olması lazım ornegın ucuza maledılen fıbır glass gıbı hem hafıf hemde serı uretımı daha kolay bılmıyorum belkı aramızda belgeser ızleyenler vardır air busA380 dı heralde ucafın ınce alımınyum sacının uzerıne fıberglass kaplama yapılarak dıger ucaklara nazaren hafıflestırılmıs bunun gubu yada ne bılım devır artık tasarruf devırı genellıkle elektrıklı arabalar uzerınde calısmalar yapılıyor elektrıklı motorlar uzerınde gelısme kat edıp bız bunu yaptk uretmek ıstıyoruz gıbılerınden ortaya cıksalar daha fazla ılgı cekerdı. bencede emır abının dedıgı kedı fare muhabbetıne katılıyorum buyuk ve dengesız bı adım atılıyor
Turuncu bı Türk spor arabası vardı hani stoplar 106nin stoplariydi yan çevirip takmislardi. O da etoxdu degil mı?
Yok abi biz tasarım kasmadık mekanik üzerine çalıştık deseler eyvallah ama ortada ne mekanik teknolojik bir çalışma nede bir tasarım var. :icon_wack
Otomobil fuarında Onuk Sazan ı inceleyen olduysa onunda bundan çok farklı olmadığını görmüştür, hadi hakkını yemeyelim tasarım olarak daha iyi.:)
doğan kapı kolları, toros vites körüğü vs... bir sürü abuk subuk parça vardı.
apachi dediklerimden özür dilerim ....
kupesi daha iyiydi. direk yunanistana itelemek gerek.
Ali Ağaoğlu'nun bu hiç değil dediği proje Etox olmalı!
etox from greece :)
dünyanın en beceriksiz ustası, pert bi aracı toplamış gibi duruyo. hatta hiç toplanmamış, araç direkt pert emmoğlu. :D
arkadasın tespitide cok guzel.. boyayı ben bile daha guzel yapardım..
Ya adamların web sitesine koydukları fotoğraf bile inanılmaz özensiz, biraz ps bilen birine ver o arka plan montajlarını çok daha iyi yapar.
Madem sunum yapıcaksınız onu adam gibi yapın.
toplama da olur ama güzel olur bu nedir arkadaş cidden ya...
Allah sahibine bağışlasın..
berbat ötesi ya
On farlar albea dikkat edin cercevesi icerde kalmis :D
söyleyecek söz bulamadım..
tasarımı çok çirkin :( fiberle yapmışlar gibi duruyor
etox değilde botox kamuran teyze olmuş la :D
video röpotaj tanıtım vıdeo da ..............diksiyona bak projeye bak uzayı keşfetmiş...............
HABER: Etox'un Dizel Modeli de retildi haberi
Etox firması bir an önce fibercisini dğeişsin... adanaya gelsin işcilik görsün....
yanları civic kapısı önden rocco passat falan adam hurdacıdan sağlam çıkmaları almış yerleştirmiş...
Bunu yaparken acaba ne içmişler ...
bu nedir ya puzzle da yanlış parçaları bir araya takmış gibi abuk subuk bişey çıkmış insan düzgün parçaları bir araya getirir :):)
Bahsettiğiniz tasarımları yakınen inceledim yapan kişilerde benim derslerime giren hocalarım olurlar. Lakin kendilerininde bize anlattıkları şey şudur ortaya yeni bişi çıkartmaktan ziyade inceleyip biz türkler olarak neler yapabiliriz ve hangi imkanlarla. Bunların araştırmasını yapıyoruz, ve hangi marka nasıl düşünürek yapmış vs. gibi..
Genel olarak çıkan sonuçlar tabikide hoş gözükmüyor ancak türkiyede araba yapılması için okadar çok şey gerekliki. 1 firmanın çıkıp ben araba yapıyorum demesiyle olcak şey değil. şu anda bu ortaya çıkan araçlar sadece emekleme aşaması.
Şunuda not olarak ekliyim. Türkiyede çok çok iyi tasarımcılar var. Çoğuda okulumda okumakta yada mezun. Yakınen tanıdıklarım görüştüklerimde var. Ancak bir çamurluk sinyali için bile 1 kitap dolusu kural var. Eminim bu arabanın ilk çizimini görsek böyle bişi değildir:) Elene elene ortaya bu çıkmış. olsun bir aşamadır:)
ne yalan söyleyeyim arabanın arkası önünden bin kat güzel.
ben bu aracı üretenleri bildiğin apaçilere benzetiyorum. hani şu giyim tarzları, saçları abuk subuk olup da yanından geçerken bir arakdaşı yok mu la bunun bu saç stiliyle falan ne kız bakar ne karizmatik bir tip olur gibisinden. bu arabaları üretenlerin bir dostu yok mudur yani bu tasarımla bi şey olmaz arkadaş hiç bir şey olmasa tasarım şart diyebilecek..
önden de yandan da scirocco, sadece orjinal sicroccoya kuyruk eklemişler, eğer fake değilse
edit: valla da scirocco, ilk resimde arkasını parmakla kapatınca bildiğin scirocco
Hiç bir şeye benzetemedim. Sanki önden darbeli, şasesi eğik bir araba gibi duruyor önden. Yazıktır ya gerçekten.
videodan anlaşılacağı üzre devlet desteğini kütür kütür alıyor bu etox un hınzır sahipleri. ya allam bir de odtü ile çalışıyoruz demez mi sıkar mısın sabaha mı bırakırsın?
aynen direksiyon toyota direksyonu , stoplar cerato , farlar albea hani gelipde ona buna benzetmek istemiyorumda bumudur yani ? bi far stop yapamayıp da piyasaya kendini yok öyle yok böyle diye tanıtmak mı ? Devletten desteği almışlar ne güzel eğer 1-2 de melek yatırımcı bulmuşlar ise etox serisi daha çok devam eder..
brezilya uretimi olan ve sili gibi latin amerika ulkelerine uretilen belediye otobuslerini ilk gordugumde oha lan koca brezlya otobus uretmis ama stop lambasini corsa b kullanmislar diye cok sasirmistim..
o gun bi arkadasa gevsek gevsek demistim ki, lan biz uretsek bunu bin kat yakisikli olur vs vs..
demez olaymisim, o belediye otobusu bundan bin kat guzeldi.........
bence bunlar araba yapmaya falan calismiyorlar ya gercekten, ne sunum var, ne bi tasarim ne bilmemne..
araba hakkinda neredeyse hic olumlu birsey yok, yani bunlari ureten dusunen tasarlayan vsvs hic bir Allah in kulu da mi ozenmedi..
yok ya ben bu adamlar araba uretmek istemiyor, bu islerde baska seyler kosturuyor diye dusunup kafami rahat tutmayi yegliyorum :D
Kör oldum.