Havalandırma sistemini doğru kullanılan araçların buğu yapması imkansızdır. İç sürkülasyonu açarsanız hep buğu yapar. Buna dikkat ediyor musunuz?
Printable View
Havalandırma sistemini doğru kullanılan araçların buğu yapması imkansızdır. İç sürkülasyonu açarsanız hep buğu yapar. Buna dikkat ediyor musunuz?
Cam neden buğu yapar ?
Az buçuk fizik bilgimle anlatmaya çalışayım.
Ağzımızdan çıkan sıcak hava(su buharı da denilebilir) soğuk yüzeye(cama) yapışır. Camın soğukluğu buharın sıcaklığını düşürdüğü için buğu oluşur.
Bunu engellemek için ya ağzımızdan çıkan havanın buharını cama yapışmadan soğutmak ya da camın sıcaklığını arttırmak(arka camdaki rezidans gibi) gerekir. Ön camı ısıtmak(kalorifer vs) zor olduğu için çıkan buharı soğutmak daha mantıklı. Bunun içinde camı biraz aralamak yeterli olur sanırım.
Diğer bi yol ise cama iç tarafından hem saydam, hemde ısı iletkenliği düşük bi sıvı sürmektir. Isı iletkenliği düşük olan sıvılara örnek olarak ise, eter ve etanol var benim bildiğim. Lakin saydamlığı ve cama zarar verip vermiceği konusunda emin değilim. Pratik olarak bi deneyimim de yok zaten. Sadece teorik olarak bunlar buğuyu engeller diyebilirim.
yok yok elma ii elmaa hem witaminlide :D
kalorifer çalıştırdığımda çok bir etkisi olmuyor buğuya ama klima çalıştırdığımda anında gidiyor buğu. belli bir süre sonra klimayı iptal edip sadece kalorifer ile devam ediyorum. camlarım filmli.
klimasız arkadaşlar napacaklar :rolleyes:
onu düşünemedim.
ewet arkadaşlar son söz elmamıdır :)
arka cam filmli diyelim, ve rezistans çalışmıyor, alkol eter v.s. sürsek o filme geçmiş olsun diyebilir, dolayısıyla hiçbirşeye zarar vermeden sadece buğu önleyen neler vardır ? soruyu git gide genişletiyoruz :D
havalandırma açık kaldığı sürece ben de buğu görmüyorum. ama araba kalabalık olursa klimadan başkası kesmiyor :)
Yan camlara uygularsanız cam motorlarının bozulabileceğini söylemişlerdi.
Tabi elma zarar vermese gerek.
http://i47.tinypic.com/11iq1yb.jpg
elma geyet doğal cildede iyi geliorumuş :D
sıvı sabun bezle hafıften uygula cama 1 hafta yeter tecrubeyle sabıt
sıcak havayı açıp biraz ön cama veriyorum. genelde ön camlardan biride çok hafif açık olur. Hiçbir buğulanma vs yaşamıyorum.
buğu bazı zamanlarda işe yarayan bişeydir tamamen önünü kesmeyin :D
elma iyidir :D
yeni tip dijital klimalı bir aracınız varsa max tuşuna basın bekleyin
benim lineada çok rahatım o konuda
buhar 10 sn içinde dağılıyor
rezistansı hemen açıyor
aynaları ısıtıyor
1-2 dakika içinde otomatik normal kalorifere geçiyor zaten kendi sonra
normalde benim aracım buhar yapmıyor ama 2-3 kişi yağmurda ıslanıp binince yapıyor
normal aracı olan ise klimayı açıp 4. kademe çalıştırıp ön camlara versin aynı şey
amaç ortamdaki nemi almak :)