tebrik ediyorum sonunda oldu yaptılar cok iyi oldu bence
Printable View
tebrik ediyorum sonunda oldu yaptılar cok iyi oldu bence
iyi iyi iyi valla iyi. birde kamera sayılarını arttırdılarmı. tamamdır :)
Aynen öyle... benden hayatta yol alamazlar ve açıkcası yol vermeyince bi nebze olsun hayırlı birşey yaptığımı düşünüyorum tabi arkadan ambulans vs gelmiyorsa.
Bu habere sevindim ne yalan söylim hemde çok.
ha ben giriyomuyum emniyete arasıra evet. ama trafik çok sıkışık değilse ve arkadan ambulans vs'yi gördüğüm anda saniye geçmeden emniyeti açabileceksem çok acelem olduğunda kırk yılda bir girerim.
Ama o hiç ilerlemeyen ve tek araçlık boşluk olmayan trafikte 10 larca arabanın peşinden emniyete girip ağır ağır ilerleyenlere çok hafif bir ceza 650. Bunlar yüzünden yetişemeyen ambulansın çabalarını gördüğümden çok hassasım bu noktaya..
1 defa şerit ihlali yapan kişinin 2. defa yapması halinde ceza tutarı katlanarak gitse daha iyi olurdu,
gerçi bu hali bile adam eder trafiği.
az bile 650 tl nedir en az 1000tl olmalıydı.
Durmak yok yola devam
Aklıma direk olarak şu videodaki görüntüler geldi.
Ambulans Nerde Kaldı Diyenler Mutlaka İzleyin on Vimeo
Çok iyi olmuş ama bence de biraz az olmuş.
Yinede bir başlangıç. Emniyet şeridi boş olsa nice hayatlar kurtulabilirdi. O şeridi tıkayanlar kazazedelerin hayatlarıyla oynuyorlar aynı zamanda daha bile fazla olsun...
Dün iş çıkışı ümraniyeden şile yoluna girmek gibi bi hata yaptım, trafikte beklerken en az 100 tane araba emniyet şeridinden bastı gitti, ileride 2-3 tane kavşak var oradan tekrar yola dahil oluyorlar. O sıra bir ambulans sirenlerle geldi ve 5 dakika emniyet şeridinin açılmasını bekledi, o emniyet şeridindeki ....lar sola sinyal vererek girmeye çalıştı neyseki hayati durum deyip yol verdik. Bu habere çok sevindim, inşallah oraya polis dikerler artık. Genelleme yapmak istemem ama emniyet şeridini ihlal edenler, ticari araçlar ve servis araçları
şu oh iyki artmış diyenlere Allah acil bir durum versin eve acil gitmesi gereksin de yesinler 650 tl yi 1 ay devlete calıssınlar İNŞALLAH :)
Rahatsızlık vs gibi acil bir durumdan dolayı kullananla keyfi kullananı ayırt etmenin bir yolu değil mi? Ya da acil durum için kullananı cezadan muaf tutmanın?
bence çok yerinde bir karar olmuş yapılması gereken bir uygulamaydı...
Acil durum olduğunda kimse kimseye ceza kesmez merak etmeyin. Emniyet şeridine girenlerin hepsinin mi acil durumu var? Ben neden evime 1 saat geç gidiyorum hem zamanımdan hem cebimden çıkıyor bir de boş yere stres oluyorum.
edit: geçen polis birini çevirmiş cam açık trafikte yavaş yavaş gidiyoruz, adam gülerek memur bey sıkıştım altıma yapıcam eve yetişmem lazım ondan girdim diyor.
Cok gec kalinmis hareket... En uyuz oldugum olay kendini akilli zannneden serefsizlere gelsin keske 3000 lira olsa....
direk oraya giren aracları bağlayacaksınki akılları başlarına gelsin
ben zamaninda hastaneye yetisecektim.
emniyetten giderken pols durdurdu, anlattim. Eyvallah dedi,
1. kopru yolunun hepsinden ama hepsinden emniyetten gectim,4 lulerim acik sekilde, 1 kere daha polis durdurdu. Hepsine anlatip devam ettim. Ceza da gelmedi.....
Eger herkes girmezse gercek ile yalan ayrilir birbirindne, bana ceza yazsalar idi, hastaneden pansuman fisini filan alip itiraz ederdim.
Bencede 650 tl gayet uygun bir ceza olmuş. Ancak siz sanıyormusunuz ki millet bunu emniyet şeridine girmesin diye yaptılar. Şimdi diyecekleri şu. Her tarafa EDS koyduk. Para kesicez para para. Millet bol bol girsin inşallah diyecekler. :) Hastane felan diyince polis ceza yazmaz diyorsunuzda artık ceza EDS ile geliyor.
Harbiden çok iyi olmuş. Keske daha fazla olsa.
İyi olmuş, zengin-fakir belli olsun artık :).
1000 TL'de olabilir ama bu durumda polisler 5 yılda boğazda yalı alabilir. Bu ceza ile 10 yıl sürer.....
Çakar lambalara birşey yok mu? Yoksa zaten çakarlılar emniyet şeridinden gidiyor diyip cezası hala 72 TL mi?
ohh yarasınnnn. noldu emniyet şeritçiler? her konuda atıp tutuyordunuz yok sövmeyin yok acelemiz oluyor yok sınava yetişecez? noldu la hadi 1 sınav için 650 tl ödeyinde aklınız başınıza gelsin!
bu arada bahane üretmeyin. hastaneye yetişmeniz gerekiyorsa ogün gerçekten ceza saatinde hastaneye gittiğinizi ispatlarsanız ceza iptal ediliyor. benim başıma gelmişti. hastaneden tedavi yada muane raporunu alıp cezaya itiraz dilekçesine ekleyin kesin iptal ediliyor.
hatta kırmızı ışıkta eds var diye ambulansa yol vermeyen gerizekalılarada sesleniyorum! ambulansa yol vermek için geçtiğinizde ceza yerseniz 1 dilekçeyle halloluyor bu aptallığı yapmayın!
tekirdağdan dönerken bi kere trafik çok beterdi emniyet kullananda çoktu. yalan yok bende sadece sapaklara yaklaşırken girdim küfür yememek için :D sonrasında devam etmedim ama emniyetten zibille araç geçiyordu tam o sırada pattt diye ses geldi bi arkadaş daha emniyete girim derken arkadan gelen küt vurdu kahkaha atmıştım :D
aceleniz olmasın o zaman hiç birinizin:)
birazdanda comment gelir; acele işin varsa yola ona göre çık diye:beuj:
kardeşim herkesin acelesi var. kim geç kalmak isterki. defalarca milyarlık iş kaçırdığım oldu. ama kaybettiğim milyarlar hiç bir zaman anamdan sevdiklerimden değerli olmadı. küfür ettirmedim onlara. trafikte herkesin sinirler gerilmiş. haksızlık yaptığında sanıyormusunki arkadandan sadece bak şu terbiyesize derler...
abi isteyen istediğini desin, benim acele işim var derken öyle arkadaşıma geç kaldım oraya buraya geç kaldım değil:) okuldaki sınav bile var. adamlar raporlu öğrenciyi kabul etmiyor sınava girilmediğinde, trafikte kaldım desen e hadi buyurda anlat:D
Bu memlekette kimin acelesi yok ki zaten. Işıkta yeşil yanar dıt korna basarlar.
Önündeki araçla takip mesafesi bıraksan sellektör yaparlar,
3 şeritli yolda orta şeritte 90 la gidersin vay böyle gidilir mi sellektör korna zırla.
Yahu bırakın bu işleri acelesi olan yakıyor dörtlülerini kornaya basa basa gidiyor.
Garip ama vatandaş ambulansa yol vermezken böyle gidenlere veriyor.
Az da olsa içimizde merhamet var Allaha şükür.
Emniyet şeridi acele işi olanın yetişmesi için yapılmış bir şerit değil,
hayati tehlike anında ambulans, itfaiye ve polisin kullanımına açılmış bir şerittir.
Zaten ölüm kalım gibi bir acele durum olursa kesilen cezayı da kimsenin gözü görmez.
Allah kimseyi o duruma düşürmesin.
uzun uzun yazacaktım fakat gerek duymuyorum SOL şeridi kullanan küçük ticari kamyon otobüs ne varsa ben her gün sövüyorum emniyet şeridi 1 şerit diğer 3 şeridin kullanımı kimsenin umurunda değil herhalde eds ile ceza kesilecekse soldan giden ticarilere kesilsin radar koyulacaksa teme koyulsun trafik dertse adam gibi denetlesinler her dallamaya ehliyet vermesinler kimse kusura bakmasında bu kadar dallamanın olduğu bir trafikte yaşananların hepsi normal
egzoz dan yada modifiyeli tüm araçları acaba cezasıda hurdalık olsa yurtdışında olduğu gibi bu cezaya sevinenler bunada sevinirmiydi acaba diyesim geldi şimdi... :)
Crush Em !!! ...illegal street racers cars crushed - YouTube
Ben bunu bilmiyordum ama yok artık görürler peşimden geçenin ambulans olduğunu kesmezler kırmızı ışık cezasını diyordum sonuçta bunu bakıp kesen memur yorum illaki yapacaktır. Ama ceza kesselerde ben o ışıkta duramam arkamda ambulans varken. Hiç te durmadım bastım kenara geçip yol verdiğim oldu.
650 tl cezası olan emniyet şeridine girecek kadar acelesi olanın ciddi acelesi vardırki 650 tl yi gözünün göreceğini sanmam.
genelde kırmızı ışık cezalarını eds otomatik kitliyor. mesela avcılar barışmanço kültür merkez önünde akşam kırmızıda araç geçtikçe otomatik flaş çakıyordu. bu cezaları toplayıp yollayan memur sonraki araçlardan birinin ambulans olduğunu görürse gerekeni yapar ceza gelmeyebilir. ama daha önce gözden kaçıp böyle ceza yiyenler oldu. umursamayan ödedi. umursayanda gidip iptalini 1 dilekçeyle halletti. yani sonuçta kaydı kuydu var cihazın. ambulanslar da edsden otomatik ceza yiyor ama adrese yollanmadan iptali yapılıyor zaten ambulansların plakaları ilgili yerlere kayıtlı.
o emniyet şeridi olayını 650 cezasından öncesi kullananlar için diyordum. şu saatten sonra girip ceza yiyeni tebrik ederim zaten. maçası sağlammış derim. zarardan çok yararları olur memleketi zengin ederler. bir süre sonrada arabaya bincek paraları kalmaz kökten kurtuluruz bunlardan.
güzel bir uygulama..
Keşke para + hapis cezası olsa. Bazı hayvanlar trafikte beklemeyecek diye, hayati önem taşıyan bir şeridi meşgul edecek. Direkt adam öldürmeye teşebbüs.
beter olsun girenler.az bile ceza.