olabilir ama verim alınmıyormuş yapan varmış.
Printable View
arkadaşımda 1.7 boxer olanı vardı
zamanına gore full olan bir araç hava yastığı vs gibi birçok aksesuarı mevcut
gidşi genel konforu güzel arkadaşım komple motor yaptırmıştı herhangi parça sıkıntısı yaşamadı
Boxer verim açısından çok iyi de,boxer motorun dilinden anlamak zordur.***** çalışma prensibi farklı ve oldukça sıkıştırılmış oluyorlar geçmişlerinde.
Bir sıkıntı yaratırsa,uğraşısı klasik motorlara göre oldukça zahmetlidir.
Gerçi ,İstanbul ve Ankara'da sıkıntı olmaz,Bostancıda Sportivo Yılmaz Usta var,Carium Zeki Usta,Ankara'da A-R Mustafa Usta felan,bu adamlar Alfanın ciğerini bilirler.
145'e turbo mevzusuna gelirsek,dedğim gibi Twin Spark motorlar yapı itibari ilekurcalanmaya uygun değiller,ama bu yapılamaz anlamına gelmiyor.
Yurtdışında Mitsubishi Turboları ile 145 modlayanlar var ama tabi yapılan argeyi burda yapmak oldukça zor,ayrıca moddan sonra yolda görmek lazım,sağlıklı mı değil mi görmek süreç istiyor.
Ankara'da 145 turbo vardı ama anımsamıyorum yoksa direkt verirdim ilgili kişiyi.
yanlış bilgiler vermeyin boxer motor fln :) araba 2.0 boxer değil , suanki piyasadaki alfaların %70 inde bulunan motor , parça sıkıntısı kolay kolay çekilmez anadolunun ücra bir köşesinde aranırsa bulunmaz tabiki , parcaları fiatlarla fln aynı değildir cok ufak tefek seyler hariç arkadasın dedigi gibi ıvır zıvır kapaklar vs.
arabanın bana göre tek eksisi arabaya bağımlı kalman.satınca sanki bir yanın eksik gibi hissediyosun.
bu araca piton polısh headers filtre egzos beyin hafifletme yapılsa stock vti ile yürümezmı twinspark kabul etmezmı dersiniz bu haliyle bir gti yada saxo ıle yürümezmı yani sonuçda araç iki litre
öncelikle amaciniz motora girmek ise pek ts motorlara bulasilmamasi önerilir.
hava filtresi bile hava akis metresinde sorunlar acabilir.
genelde pek bilgi sahibi olunmadigindan alfa kelimesi duyuldugunda,yaramaz diye direk kestirilip atilan bir markadir.bu önyargiya sahip olanlar hic alfa sahibi olmamis,kulaktan dolma bilgilere sahip olan kisilerdir.
cogu motorda 8 buji kullanildigini bile bilmez.
dedigim gibi eski 156 sahibi olarak ben de arastirmistim ve stock binmistim.
zamanina göre gayet verimli motorlardi (3.16 105ps - 156 1.6 ts 120ps )
sürücüye hitap eden konsolu,motorun sesi kendisini sevdirir. 3binden sonra bambaska olur,devir bandini doldurur.
kronik problemi varyatördür,eger bozuk ise soguk calistirmada dizel sesi duyulur.
görevi ise, motordaki yag alta cöktügü icin ilk calistirmada motoru yaglar.
cok nazik bir arac degildir.uzun senelerce kullanmis bir italyanin bana dedigi, sadece yagina suyuna dikkat edip motora sogukken basmadigin sürece sikinti yasamazsin.
neden hemen turbo dusunuyosunuzkı bı bının bakın performansına belkı tatmın eder :)
oha ya. neymıs bu vts gti filan.
1.6 120 hp
2.0 155 hp
hadi vtec 160 hp anlarım. clio 2.0 hafif anlarımda. behh yanı.
vts ve gti , 145 i ciddi derecede uzebilir :)
o bahsettiğiniz araç benim eski aracım vede o araçtaki motor farklıydı 2.0 turbo olan Q4 motoruydu dolu cooper s lede 18G ayarında bi turboyla 0.7 bar basıncla yuruyordu fakat bu araç atmosferik o konuda bi yanılma olmasın.
sürüş olarak çok keyifli bir araç benim aracımda koni amortisörler vardı yol tutuşu ciddi derecede iyiydi
Bilen bilmeyen konusmus yaf yanlis bilgiler vermeyin birincisi arac hafif deil 1250kg twin spark 8bujili 155hp 190nm. Boxer motordan daha iyidir.boxerin sesi guzel sadece..yurumesi icin once hafiflemesi lazim. Malzemesi konforu dizayni ve ozelikle yol tutusu modelleri arasinda en ust seviyelerdedir.özel bi arac oldugundan bi bag olusur aranda aracla heryerde ayri bi ilgi gorursun:) ayrica ilandaki yazan yakit tuketimine aldanma sehir ici 11 lt garantisi var fazlasida olablr:)
sayın cruel askerdemisiniz hala ?
Alfa makinesi öyle dünya üzerinde çok uğraşılan bir makine değil.genelde custom çalışmalar yapman gerekebilir.Maflı sistemden dolayı açık filtrede sıkıntı yaşarsın diye düşünyorum.Bu sınıf bir araba almaya niyetin varsa bence daha güncel olan clio rs'lere bakman yada güzel bir gti-vts almanı tavsiye ederim.
Alfa Romeo 156 2.5 alırsın abi 2 daha koysan v6 motor ama benzine gelince baş edebilirmisin bilmem 17 litre yakıyo :D :D