Offf ya tamamen bakan görevli ile alakalı yanıı
Printable View
Offf ya tamamen bakan görevli ile alakalı yanıı
böyle bir bilgilendirme bugün gelmedi geçtiğimiz 10 gün içinde de gelmedi, 0850 222 88 88 arayıp şikayetçide olabilirsiniz böyle bir kusur varmı yokmu onuda öğrenebilirsiniz. size şurada yapıyorlar diye yönlendirdiğinide açıkça üstünde dura dura belirtiniz.
muaynene raporunda yazan tam kusuru buraya eksiksiz yazarmısınız.
ve diğer arkadaşlar bilmem kaçıncı konudur hayıflanıyorsunuz eksiklerinizi yapmazsanız boşuna sızlanmayın, haksızlık gördüğünüzü düşündüğünüzde şikayetçi olun cahil insanlar gibi küfür edip bela okumayın.
tüvtürk kendi internet sitesinden yada bakanlığın sitesinden hangi kusur neye tekabül ediyor bildiriyor. az okuyun öğrenin araştırın.
orjinalden çift ölçü jantlarda var. onlara ne yapacaklar. komple saçmalık
bişey sorucam. abs yok - ağır kusur olarak geçiyor. olupta çalışmamasını anlarım tamam da yok ağır kusur nasıl oluyo :) öyle bişey yok herhalde dimi :)
edit.. iç aydınlatma yok - ağır kusur geçiyor :D benim arabada var ama çalışmıyor nasıl olcak :D
hususi otomobilleri kapsamıyor yani... sanırım editlediğim soru da aynı şekilde hususi otomobiller hariç. aslında benim arabamın mekanik ve süspansiyon olarak değil de kaporta olarak sıkıntısı var. merak ediyorum acaba kaportadan kalıcam mı :)
Ben dun haracciya gittim american park vardi hafif bile yazmadi. O tamamen ordaki adamla ilk karsilastiginizdaki elektrik ve o gunku ruh haliyle alakali :):)::)
Himmm onu bilmem :)
keskin kenarlı bir köşe oluşmamışsa misal çamurluk hasarlı vuruktur, tamponlarında yerinde ve düzgün zarar verici unsur yoksa kaportda vuruk ezik boya kabarması atması (aracın büyük bir kısmını farklı renk gibi algılandıracak) bizi ilgilendirmiyor.
istanbulda hiç bir istasyonda kusur verilmiyor diye biliyorum.
Valla benim başıma çok ilginç bi olay geldi.Muayeneye araç 8.5 cm basık gittim onun dışında bi sıkıntı yoktu basıklığada laf demediler ama sağ ön rotilde boşluk var dedi bıraktı sanayide salıncak değiştirdim neyse bi sonraki gün randevu aldım gittim ama adam arabayı teslim ederken motorda çok yağ var bi kontrol ettir dedi.Bende aldım servise gittim işgüzar servis bieşy yok dedi beni yolladı tam 2-3 dk snra aradılar ozan gel diye meğer durduğum yer göl olmuş turbo yağlama hortumum delinmiş servstede patlak vermş iyice.
Eğer ben o gün muayeneden kalmasaydım sonra tekrar gittiğimde adam bana uyarıda bulunmasaydı belki yolda giderken yağsızlktan arabanın başına bişey gelicekti onn için muayeden kaldığma sevndiğimi bile söyleyeblirm :D
http://b1212.hizliresim.com/14/6/gn5wh.jpg
O zamanlar konu açsam mı açmasam mı tkararsızdım ama konu tüvtürkü bağlayınca yazmadan edemedim. Bu araç bayramda ist-izmit otoban gişelerinde ilk sapağı geçmeden tam önümüzde herhangi bir çukur,tümsek vs. olmamasına virajda olmamamıza rağmen "düz yolda" "90-100 ile giderken" sol arka lastiği "aks"tan kopardı.Kopan lastiğin tarafından fotoğraf alamadım o sıra yol açıldığı için,aracın lastiğinde aksın parçası duruyodu,aracın bir çok yerinde gözle görülür pas ve kaportada atmalar vardı.stop lambalarıda yanmak-yanmamak arasında gidip geliyordu çarpmadan önce.
Aracı kullanan kişi 50+ yaşlardaydı ve yeni muayne yapıldığını belirtmişti.Sormak istediğim;muayne sırasında kıstaslar gerçekten neler? Hangi araca neye göre bakılıyor? Araç zaten eski adamın parası olsa yenisini alır,masraf cıkarmayalım mevzusu mu doğuyor kullananın durumuna göre?
bencede muayene tamamen bakan personelin insiyatifinde
dbs typerı geçirdik izmitli bir abimiz sayesinde burası türkiye TUVTURK turk kelimesi var içinde olmayacak iş yok bu ülkede :)
aracını 0 km alıp ilk 3 yıl sonucunda 80 bin 150 bin vs km lerde muayene gelip bir kusurdan kaldıgında yada kalmasa bile abi araç zaten sıfır diye bilen bir milletiz, onun muayeneside okadar yenidir.
bayram öncesi o kırık stoplarla geçmesi kesinlikle imkansız fren lambası kırık veyahut solmuş cam nedeni ile ağır kusur bahsedilen zamanlardan önecede, eğer gerçekten doğru söylemişse, amcamız bir yerde yapılan usulsüzlük var demektir.
aks kopar normaldir mekanik parça nede olsa ne zaman ne olacağı %80 tahmin dışıdır.
izmite gitmek için yaptıgın masrafları ve bahsettiğin kişiye verdiğin parayla istanbulda aracının muhtamel muayeneye engel olacak basıklık ve egzoz problemini halledip usulünce kendinde geçebilirdin.
dediği gibi burası türkiye rüşvet vermeye alışmış insanlar önünü arkasını hesaplamadan parasını vereyim beni yormasınlar kuralı mantığı işte. keşke insanlarımız bu konuya daha çok önem verse
kimsenin yaptığı hatayı savunmuyorum ortada bir yanlış varsa cezasını çeksin herkim olursa, yarın öğrenip yazacağım
bir jant olayı eksikti takmadıkları onada takmışlar