%40 KOYUNCA o rakamlara geliyor zaten :(
Printable View
Isıfan benim aklıma pek yatmıyor ya ha 5cm geriden hava yükselmiş ha 5cm ileriden.
top mount intercooler soğutma derdimiz yokya :D
ama peteklere takılan su kapları işe yarıyabilir havadaki nem oranını artırıp hissedilen sıcaklığı yükseltir. :D
kalorimetre cihazlı evler en kullanışlısı şuanda emin olun.
merkezi sistem cok yüksek-kombi desen alt komşu yakmıyor üst komşu yakmıyor yine yüksek.
dublex evin üst katındayım ... yatak odam teraslı ... bi banyo var yanımda petek yok .. bide salon var 2-3 yılda bir 1 kere kullanılır ... petek yanmaz hiç ... onun önüde teras ... 2 cepheye bakıyoruz ve 2 cephede önü açık ... bir rüzgar geliyor kapı pencere aralarından odamın kapısı acılıyor valla :D odamdaki tek petekle ısınmam mümkün olmuyor ... klima taktırdım full sıcaklıkta acıyorum odayı 3-5 dakikaya sıcacık yapıyor .. en düşük fan hızında sabit açıyorum 25 derece gibi ancak ısınıyorum ... bildiğn kuzey kutbunu yaşıyorum odamda :D
bizim fatura simdiden 340 lira geldi ama bi sorun var kaç tane teknik ekip cagırdıysak cagıralım hiç biri sorunu bulamadı , arka oda yani benim odam ısınmıyor yahu petek neredeyse soguk gibi ama diger odalar cayır cayır
yokmu aramızda kombilere chip tunning yapacak biri :D
konu fayadalı oldu :D
takibe devam
bu arada şununda faydası cok oldu geçen seneki kiracımız taşındı ev boş kalıyordu geç saate kadar çalıştıklarından sadece aksam yakıyorlardı doğalgazı ,
alt kat'a busene taşınan kiracımızın bebeği oldu :)) doğalgaz fora üsttekindede 3tane cocuk var ses gürültü cok oluyor ama kışın yaşattıkları sıcaklık güzel :hehe:
bu ay 314lira. Bakalım.Kış iyice yüzünü gösterdiğinde 800-900 çıkacak ama. :)
demekki bolu ucuz çalışıyorum diye fazla gelmiyor bana 4 ayda 45 lira yakmışım temmuz kasım arası şimdi belli olur bu ay:)
Ahh ahh nerde o eski odun-kömür sobaları , kemiklerimze kadar ısınırdık valla...
yağ sobası kuracaksın oy oy hakkaten.
ne güzel ısıtır şerefsizim:D
Büyük turbo diyince aklıma geldi :D
Kombi üzerinden su basınç ayarını 1,5 ile 2 bar arası tavsiye ediliyor kullanım kitapçığından bakarsanız basınç haritasını ne kadar su çevire bildiğini görürsünüz, basınç ne kadar fazla olursa daha çok su çevirebiliyor yakıta ne kadar faydası olur bilemiyorum tabi :) 1,8 e ayarlamıştım ben ilk alınca :)
ben afyondaki evime 170m2 sabit 12 ay 180 tl yatırıyorum,burda afjet diye bir sistem var,yer altından cıkan sıcak suyu alıp evlere veriyorlar gayette iyi ısınıyor,fakat eskişehir de evimde 130m2 dogalgaz var kışın 300tl 4 ay sonra düşüyor
elektrikle çalışan viessmann marka hava kaynaklı ısı pompası kullanıyorum soğuk aylarda 400-500 civarı elektrik ödüyorum ev içi sıcaklık 23 derece civarı dublex müstakil
Camlara nano derken,bu yalıtım malzemesı mı?
Ev 230 m2,ısınma derdımız yok ancak ısıyı kaybetmek ıstemıyorum,camdan oradan buradan.
Kış için geçici bir çözüm Tesa'da mevcut.
http://www.tesa.com/imedia/160/19071...mode:exact.jpg
Bauhaus'da bundan görmüştüm ama fiyatı aklımda kalmamış :(
Bu bildiğin ev kredisi olmuş. Zaytung haberi gibi valla. Allah Sabır versin.
Bunlara bende bir bakayım ya. Nasıl bir sistemleri var acaba.
Sisteme hazır sıcak su yollamak iyi fikir ama kuzey illerde pek mümkün gözükmüyor güzeş az göründüğü için.
Bende hep 30-35 yakıyorumcamlar yeni nesil plastik doğrama camlar dışardan yansıtmalı falan diye sattılar ama ne kadar faydası oluyor bilemiyorum. 180lira geldi hiç kapatmadık bu fatura döneminde 1 hafta kadarda 45-50 civarında yandı. Evde hırka forever :)
Su payolcer mi ne herkes yakmak zorundami yeni kanunu biliomusunuz ? Cok .oktan komsularimiz vat en ust kat dublexiz hicbzamn yillar yili isinmadik.. Ne zmn sikayete gitsek 5kat hirkayla kapi acip alt komsular yoo bziim evler sivak diip durdular..
Simdi bu payolcermi adi herneise ondan takinca ven tum petekleri kapattigim zmn hic para odemiomuyum?? Sabitbi ucreti varsa onun haricinden bahsediyorum?
Gram isinmayarak yillardir min 500max 800oduyoruz. Girdi yillar yili,kanun vs geldi ise ona gore cirlayalim :D
sobaya devam :)
hem alttan hem üstten ısıtma var binada ve hem alt katımda hem de üst katımda yeni doğan bebek var.geçen sene kışın en soğuk olduğu zamanlar doğalgaz faturam 75 TL geldi :D
ama kombiyi açacağım zaman şöyle yapıyorum:
kombiye en yakın petekleri kapatıp, en uzaktaki petek ısınana kadar açmıyorum.ısındıktan sonra kısık açıyorum.ev hamam gibi oluyor...
1. Katta oturuyoruz distan komple binanin yalitimi mevcut
İctende sadece kuzey kismi yalitimli saat6 da aciyoruz saat 9 gibi kapatiyoruz ev hem cok sogumuyo hemde fazla dogalgaz kullanmiyoruz
Daha onceleri yalitim yoktu ve surekli yandigi halde ayni isiyi yakalayamiyoduk.
Yalitim sart. :D