Isıfan aklıma çok yatmadı abi öncedende yazdığım gibi ama sen işe yarıyor diyorsan vardır bir fayadası yapı markete yolum düşünce alıp deneyeceğim bakalım, 200cm olanları varmı ?
Printable View
Isıfan aklıma çok yatmadı abi öncedende yazdığım gibi ama sen işe yarıyor diyorsan vardır bir fayadası yapı markete yolum düşünce alıp deneyeceğim bakalım, 200cm olanları varmı ?
180 lira geldi.110 m2 4.kat 4 bir yan açık. yalnız 12 den sonra kombiyi kapatıyor bizimkiler. bende mönitörün adaptörüne ayağımı koyuyorum. :D pcnin bir fanını çıkartıyorm ısı üretsinde ısınıyım diye. :D
Almayın abicim, sonra işe yaramadı adam paramızı çarçur ettirdi dersiniz, başıma gelmedik kalmaz :D :D
Benim dairede işe yaradı, en azından odalar daha hızlı ısındı, elbetteki bir fan olmadığı için sıcak hava bir müddet sonra veya mesafeden sonra yukarı çıkacak illaki kayıp olacak ama benim zımbırtıyı sevmemdeki asıl faktör Subaru'nun scoop'una benzemesinde yatıyor :D :D :D
200 cm'i var mı yok mu bilmiyorum Koçtaş'ın sayfasından bakman lazım. Benim evdeki radyatörler maksimum 80cm. Ben 80cm'liklerden aldım. Şimdilik memnunum.
Evet asıl noktada bu, geçen sene yaktığının yarısını yakıp, geçen sene gelen faturanın 2 katını ödüyorsun; korkudan 12'den sonra kombiyi kapatıyorsun, radyatörlerin bazılarını kapatıyorsun.
Ocakta bir zam daha gelecek, o zamdan sonra artık evi ısıtmayı geçip, kendimizi halıya sürtüp sürtünmeden çıkacak ısı ile sadece kendimizi ısıtırız.
Seneye çatıya güneş panelleri, sitenin ortak alanına da rüzgar jeneratörü koyacağım.
ısınma, ısıyı kaybettiğimiz zaman problem oluyor. bir de pahalı olduğu için...
önce ısıyı kaybetmeyecek şekilde pencereler, kapılar havalandırmalar gibi yerlerdeki açıklıkları kapatın. i love Silikon :D
tasarruflu bir ısınma için:
öncelikle odanın soğunu kırmanız lazım, 10 dakikalık aşırı ısıtma veya klima kullanın.
sonra da ufak bir soba işinizi görecektir. 700w veya 1000W.
yerler örtülü olmaılı, halı felan kilim ne varsa yerlere serin.
mantolama veya benzeri masraflı kaplamalar uzun vadede karlıdır..
basit ucuz ama tehlikeli bir yalıtım yöntemi önerebilirim, biraz öğrenci işi :D
20-25 mm köpükler var eni 50 santim boyu 1 metre, duvarlara silikonla yapıştırın boşluk bırakmadan.
praktiker gibi yerlerde pahalı olur toptancılarda ucuzdur. baya bi yalıtım olur, nefesinizle bile oda ısınız :D
ama ÇOK YANICI bir maddedir strofor köpük. köpük üstüne de çok ucuz bir duvar kağıdı uygulanabilir...
strofor köpük olayına cin fikir diyorsun sanırım da ben o uygulamayı stüdyoma yaptım,
kahve makinasıyla ısındım bir de anfi marshall vardı ...
sökmesi de kolaydır bir kat boya atarsınız çıkarken odaya yeter... ayrıca iyi ve sık yapıştırırsan ses yalıtımı da yapar, ohhh yeaaahhh ;)
ısıfanı alıp kapına gelicem abi bu çalışmıyor diye ahahha :D
Haftaya alıp deneyelim işe nekadar yarıyor tecrübe edelim. :)
arkadaşlar birde bu işler yazdan yapılır.. yani inşaat gerektiricek pimaş mantolama izalasyon kısaca hafriyat gerektiricek işler.. şimdi yumurta ağza gelince ancak mevcut klasik ısınma yöntemleri ile bir çözüm bulmaya çalışıyoruzki bundada pek bir çözüm olmuyor :) sobası ufosu merkesizi yerden ısıtması hepsi bir gider neticede..
Yazdan kışın çok soğuk olan bir eve doğru bir izalasyon projelendirilmesi yapılırsa bana göre kışın ısıda %50-%60 tasarruf olur buda faturanın epey azalması anlamına gelir.
Yazın mantolama için fiyat aldım 12-16 bin civarında tutuyordu. :) 6-7 senede ancak amorti ediyor. :)
mantolama bu yalıtım meselesinde en önemli rolü oynar. sizin aldığnız fiyat sanırım içerden yapılan uygulama. biz bina için fiyat almıştık 50 küsür maliyet oluyor, bu fiyat binaya göre değişir ama bizim bina için konuşursak daire başı 3-5 bine mal olan yalıtımlı evin fiyatı yalıtımsıza göre 10 bin oynuyor. dış yenileme vs de cabası. devletin bu konuyla ilgili bankalarda düzenlemesi vardı.tam bilgi sahibi değilim de 8 aya kadar %0 faizle bina adına kredi alınıp mantolama yapılabiliyordu.
aha geldi elektrik faturası, doğru düzgün kullanmadan 270 TL cik. ama diğer faturaya altın vuruş olacak. 400den aşşağı olmaz sanırsam...
Güzel çözümler iglo ve termal içlik :D:D:D
milleti bağlıcaklar kaçağa bu ne zamdır ya
zamımıza damımıza koyuyolar.
10 gündür yakıyoruz (2+1 sadece salon da 2 petek yanıyor akşamdan akşama) 130 TL. cik sıkışmış peteklerin arasına :) bir dahaki ay nasıl olacak merak ediyoruz...
Bugun fatura geldi 30 gundur yakıyoruz ilk 10 gun ara ara yandı ama son 20 gun surekli ortalama 35 40 gibi yandı
ev dublex, yerden ısıtmalı. Kombi demirdokum ama eski bi tip yogusma falan yok 290 lira geldi. Bakalım gelecek ay ne olacak..
SINIRSIZ ENERJİ (infinite energy) - YouTube
ucuna ufo bağlasak ? ? :D çalışır mı ?
Mantolama yalıtım olmayan bir evde tasarruf yapmak mümkün olmaz
Ben organik ısıtıcı kullanıyorum gayet memnumum. Televizyon izlerken alıyorum kediyi koyuyorum ayaklarımın oraya oh mis...
ISIFAN deneyen oldu mu?
Ya beyler kusura bakmayin bu saattede yapilacak is degil ama suanda sobanin ustundeki kestanelerin resimlerini ekleyebilsem keske
Bauhaus tan ısıtac markasının aynı işlevdeki ürününden aldım bir adet denemek için, 160cm 25-30 tl gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam, çok fazla işe yaramayacağını düşünerek aldım zaten ama azda olsa faydası oldu; sıcak hava 5-10 cm ileriden yükseldiği için camlardan ısı kaybı daha az oluyor diğer türlü perdeyle cam arasına geçiyor sıcak hava ve daha fazla camlardan ısı kaybı oluyor diye düşünüyorum. :)
ben soğuk havalarda kombinin sınırlarını zorluyorum maksimmum ne olursa işte evin 3 cephesi açık ve büyük bu sebeple zor ısınıyor
fazla şekilde yüklenip daha sonra oda sıcaklığna düşürüyorum 30 gün boyunca gelen fatura 170 lira.
tavsiye ederim çok denendi
termostad vana takdırman en makulü olur bence,
oda etkilese etkilese %10-20 faturada.
Bende ara kattayım altım üstüm dolu içten mantolamam var bosch kombim var yoğuşmalı daire 100 m'2 2+1 bütün odalar yanıyor 22 derece civarı ev in içi 180 tl geldi geçen ay 25 gün falan full yaktık balkon kapılarım eski 2 adet kapım camlar tekli ve alüminyum kasa
4. kattayım ev 120 metrekare üstümde 2 kat daha var.
ilk deneme;
- 55 dereceye sabitledik ve ev 2 saate yakın vakitte ısındı 1 ay boyunca bize gelen fatura ise 260 lira idi
- 55 derece yapıp oda oda oynadık yani gün içerisinde oturma odası çalıştı sonrada yatak odası yakıldı oturma odası kapatıldı böylede 220 lira oldu
- ama kombinin ayarını maksumun yapınca 30 dakikada ev ısınıyor oda sıcaklığı iyi olduğunda ise 45 derece çekiyorum ve öylede 150 ile 180 arası geldi hemde3 odanın petekleri açık.
arkadaşlar peteklerin altları neden soğuk oluyor ?? gerçekten bilenler açıklarmı
- Peteklerin içleri pislenmiştir
- su basıncı azdır
- kombi devirdaim yapmıyordur.
Bu tip şeyler duyuyorum ama herkez başka bişey söylüyor bu işin doğrusu nedir bilenlerden yardım istiyorum ??
Allahını seven yardım etsın !!!!! : )))
ustası bıle bır boktan anlamıyor...
doğrumu kullanıyoruz yanlısmı ???
demırdokum kombı var bakımları yenı yapılmış..7-24 çalışıyor.bebek var cunku.
ısınma hanesı 1ile 5 arasında . 1 de bıle calsıtırmıyorum..yarımda calsıyor.ev fena degıl ama fatura 330 tl geldı..... mantolomada var bınada . arkadaşlarım 2-3 de calsıtırıyorlar 150 gelıyo nasıl ıs anlamadımkı.. korkuyorum 2-3 yapıcam bu sefeer 1 mılyar gelır dıye :D ne olur aydınlatsın bırısı:D