Yanlis yazdim. Sanirim karakoldan alabiliyorsunuz bir kagit ehlyietiniz oldugunu gosteren gecici?
Printable View
Yanlis yazdim. Sanirim karakoldan alabiliyorsunuz bir kagit ehlyietiniz oldugunu gosteren gecici?
ehliyetini almadıysan trafiğe neden çıkıyorsun kardeşim ! ya birine çarparsan ya kaza yaparsan !
çaktırma abi benimde ehliyet 2 senedir yok :D puandan almışlardı gidip almadım :D
ehliyet kutlamasında bile 950 tl hesap gelmiyo cok yazmışlar
Ya, ehliyetinin olup olmadigini tc kimlik nosundan goremiyomu bunlar? Ben ehliyetimi kaybetmistim, sirf bulundurmamaktan yazmislardi cezayi, arabayi falan baglamadi hic tc kimlik nosundan gormustu, Fakat su puandan alma isi cok sikinti, ulan cam filmindan ceza yiosun, sudnan bundan sanki adam ezdin makas attin vs radara girdin gibi pok fusurden puan yazioalr..
bende ehliyet sınavına gitmiştim kazanmıştım her bişiy hazırdı tek emliyetten ehliyeti alcaktım ama antalya ya tatile gitmiştik orda yakalandım hondamla 3 ay hapis cezasını paraya çevirtiyorsun sonra bi kaç ceza daha var 1 liraya yakın para ödedim. geçmiş olsun
aynı pozisyona bende düştüm zamanında. ehliyet sınavını kazanmıştım direksiyon sınavına girmemiştim polis durdurdu ve 800 küsur ceza yazıcaktı birşekilde hallolmuştu ama akla karayı seçtim o gün
Bilgi sahibi değilim konu hakkında ama sohbet bölümünde olduğu için yorum yapıyorum.
Böyle bi durum olsa kimse ehliyetinin vergisini zartını zurtunu ödemez kursa girer çıkar yanında taşımaz bence cezadan kurtulma şansı pek yok.
Valla geçmiş olsun hiç kaçarı yok. Bende yedim ordan biliyorum. :)
benim oğlanda aynı şekilde düşünüyordu ancak trafiği ilgilendiren sürücü belgesi bunun nedeni ise kart basıldığında sizin adrese dayalı nüfus sistemindeki adresiniz kimlik bilgileriniz emniyetin size verdiği kartın üzerindeki numaralar ile sorgulanabilir hale gelir ancak ehliyetiniz daha çıkmamış olduğundan dolayı bu bilgiler emniyetin datasında mevcut değil ve siz bir kazaya yada cezai bir duruma karıştığınızda emniyet sizinle uğraşmak istemediği için bunun cezası var
Sınavı geçmek ehliyet almaya "hak kazanmak" demektir. Ehliyet sabihi olmak demek değildir.
Ehliyet sahibi olabilmen için trafikten adına ehliyetin tescilinin yapılması, ehliyet kartını alman gerekir.
Ehliyeti aldığında kartın üzerinde "veriliş tarihi" olduğunu görürsün. Ancak o tarihten itibaren ehliyetlisin demektir. Sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren değil.
950 TL ceza tutanagında mı yazıyor ? eger oyleyse cezası artmış baya bi :)
Ben puandan kaptırmıstım ehliyeti , ehliyeti geri aldıgım gun polis cevirdi ama şansa ehliyetim yanımda degildi peder beyin arabasında kalmış. 240tl cezayı bi guzel iteledi . 3 hafta sonra da savcılıktan 650 TL idari ceza parası geldi . sana da gelebilir
bnm de başıma farklı bir şekilde geldi buna benzer bi olay ben 2 araç (Dacia Duster,Pejo 206) 1 de duvar haşat ettim bizim araç Corsa C ydi debriyajı kaçırdım anında görüntü oldu bnm de ceza kol gibi :D
senın ceza yemen miktar ehliyeti yanında bulundurmamaktan 154 lira.