-
Abi kedi kedi kedi :D Evde köpeği bırakırsın sen dersten gelene kadar ağlar da ağlar..
Cinsini iyi seçebilirsen daha güzel olur.. Yani barınaklarda oluyor cins kediler.. Mesela kendi kedim iran ve ankara kırması turuncuydu.. Hem iran gibi çirkin surat uyuşuk değildi, hem Ankara kedisinin güzelliğini almıştı, hem de bu iki kedinin asilliği vardı.. Daha öyle kedi görmedim.. Uzun tüylü şişko oluyorlar ben köpekten daha çok eğlendiğimi söyleyebilirim..
Günlük bakımı taze su koymak kabına, biraz sevin zaten sıkılınca gider.. Giderken uğraşması bile çok zevkli :D bunun dışında aşıları özellikle kist aşısı, biraz tarayın arada en büyük derdi yıkamak uğraşmak istemezseniz veterinerde yıkatırsınız.. ve son olarak ERKEK olsun bu çok önemli, dişi kedi besleyenler bilir.. Kısırlaştırmak size kalmış
-
British shorthair.... bende var diye demiyorum çok asiller :D ingizliz asili pzevenkler :D
-
Herkese yorumlar icin teşekkürler. Kedi düşünmüyorum, aslında yorumlardan sonra köpek fikrini de bir süre daha düşünme kararı aldım, golden alabilirsin,evde problem olmaz,pek havlamaz,akşam yada sabah erken gezdirirsin diyorlar, gaza geliyorum sonra.. herkes sagolsun. Konu düşünenlere fikir versin.
-
Labradorum var goldendan biraz daha enerjik ama huyu suyu ayni bi tuyleri kisa. Yavruyken buroda bakiyordum bi gun bir geldim kapi duvar birakmamis kemirmis koltuklari falan. 24 saat buroda insan olmasina ragmen. Gunduz butun gun dusunemiyorum. Bugunde bi rottweiller aldim labradorumun egitmeni yeni hayvani box'a alistirmami en fazla 3-4 gun aglayacagini egitiminin daha kolay olacagini soyledi
-
-
3 yıldız terrier besliyorum. hiç pişman olmadım, apt.dayım, bir sıkıntısı yok, hatta neşenizi yerine getiriyor.
-
Deneyimlerimizi paylaşım :)
Beagle besliyoruz 3 yıldan fazla oldu alalı,ilk zamanlar aşırı zor şöyle aşılarını olmadan dışarı çıkartamıyorsunuz yani bizde öyle oldu.4 ay filan sürdü yanlış hatırlamıyorsam 4 ay boyunca tuvaletini eve yaptı yani tuvaletin kapısı açık yerde gazete var oraya yapıyordu.Aşılarını olduktan sonra dışarı çıkmaya başlıyor dışarı tuvaletini yapıyor fakat 3-4 ay boyunca evede yapabilir.Aldığımız dönem okul dönemimdi sabah 8.30 çıkıyordum saat 3 de geliyordum.Eğer biryere çıkmak istersem evdekilerin gelmesini bekliyordum.Köpek gün içinde fazla yanlız kalıyor diye.
Biz 6. ya da 7. ayda verme kararı almıştık köpeği.Verdikten 5 saat sonra tekrar aldık yani eğer böyle bir sorumluluğun altına girecekseniz ayrılması baya zor.İlk bir yılı atlattıktan sonra herşey çok rahat oluyor.Yani o bir sene evde onun uğraşabiliceği şeyler alıp bırakmanız lazım ki hayvan onlarla uğrassın koltuk kenarı halıların ucunu filan parçalamasın :).Her sabah erkenden kalkıp kar kış yağmur demeden gezdiriceksiniz akşam işten ya da okuldan yorgun argın gelip onu en az bir saat gezdiriceksinizki akşamda size rahat versin.Biz evde 3 kişi yaşıyoruz ciddi sorumluluk isteyen bir iş köpek beslemek.Ben geç gideceğim zaman evdekiler gezdiriyor ya da onlar yorgun argın geliyorlar ben gezdiriyorum.Yani benim düşüncem yanlız yapılacak bir iş değil. Ama yapan var yani tek başına.Şuan sabah 8.30 9 gibi çıkıyoruz akşam 9 da da gelsek bişey olmuyor o gençlik dönemi gibi çok hareketli değil yani eskisi kadar ve eşyalarıda parçalamıyor.
Alıcaksanız iyi düşünün derim.Saygılar :)