http://img829.imageshack.us/img829/2...pportinst4.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Al b, ef sedan güzel bi temizlik ondan sonra koy bbs leri bak keyfine sessiz sedasız arabadır kendısı lada ya falan benzemez
Printable View
http://img829.imageshack.us/img829/2...pportinst4.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Al b, ef sedan güzel bi temizlik ondan sonra koy bbs leri bak keyfine sessiz sedasız arabadır kendısı lada ya falan benzemez
Tamponlara dokunmaya ne gerek var ki kardeşim? Ön tarafa bir lip takılır yeter. Arkayı da eksoz doldurur zaten. Ön farlar resimlerden üstteki beyazın farları satılıyor, Türkiye'de var. Stoplarda da çeşitler mevcut. Senin uğraşacağın yer mekanik. Elektronik ateşleme, Harareti engellemek amacıyla büyük radyatör ve çift fan, Amortisör ayarları falan gibi zor olmayan basit işler. Eğer derine girmek istersen kaporta boyaya atılırsın ve Yalıtım işine girersin ki bunlarda kolay ama uzun süreçli işler Pütür, Kapı içi yünler, ziftler falan. Koltukları bile değiştirebilirsin ki, Opel Vectra a koltukları tam uyuyor. Konsolda çatlak varsa Komple konsol 250 TL, sadece İskeleti 100 TL. Diyeceğim o ki, gerçekten memnun kalırsın ama uğraştıkça, bir şeyler ekledikçe. Onlarda zamanla olur. Değişik pandizot çeşitleri ve otomatik cam sistemleri bile satılıyor. Yeterki sen iste. :)
Bu arada 1 yıl kadar lada sahibi oldum 20li yaşlarımda 1.5 i vardı arabaya bildiğin eşşek niyetine binmiştim 1 yıl ne yağına ne suyuna hiç bişeyine bakmadım 1gün olsun ne yolda kaldım nede bir arıza verdi, sattığımda alan arkadaşa teslim etmeden önce komple bakım yaptırmıştım o zamanın parası 300 lira vermiştim herşeyi değiştirilmişti. uzun sözün kısası tam öğrenci arabasıdır, yağına suyuna bakmasan bile araba seni yolda bırakmıyor, tüptede az yakar çok kaçar gidişi güzeldir.
Öneriniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
Bide ayriyetten bir soru sormak istiyorum Samara orj.'de bildiğim kadarıyla 1.5i 78hp 118 tork 920 kg mesela düzboru susturucu filtre barzo sistemle performansını arttırabilirmiyiz dip basık lip yazılım cart curt birşeyler yapsak verim alabilirmiyiz ?
Bende 10 bin civarına az yakan, 4 kapılı bi araba bakıyorum. Şubat gibi alıcam nasipse. Daha erken ama şimdiden bakınıyorum. Düzgün temiz ef ler tercihimdir bu arada.
Enjeksiyonludan uzak dur bana göre. Karbüratörlü daha iyi olur.
Çünkü motor kapasiteleri bana göre daha farklı.
Karbüratörlü'de Çift boğaz Weber Karbüratör yaptırma imkanın var. Tabi uyuyormu bilemiyorum ama.
Düz boru+Son Susturucu tatmin eder. En son artık tatmin etmezse kapak taşlatırsın, Dereceli egzantrik mili, Biraz daha büyük pistonlara falan girersin.
Yetmezse turbo'ya kadar yolu var. Dediğim gibi hepsi senin isteğine göre gelişecek birşey.
Ama enjeksiyonluyu tavsiye etmem kardeşim. Karbüratörlünün yerini tutmaz.
Yol tutuş adına ise Custom Kule gergisi yaptırırsın. Yerinde olur.
performansını arrtırmak istemezsin büyük ihtimal,yetiyor çünkü. Ama illa roll,drag yapacaksan nette araştırırsan gerekli dökümanları bulabilirsin. ben hiç ellemedim giderini ayağımı yerden kessin mantığıyla bindim. sadece ön camları otomatik, kapılarıda merkeziye cevirmiştim bişey yapma adına.
Bildiğim kadarıyla zaten 2000 yılından sonra püskürtmeli yani enjeksiyonlu modelleri çıktı, çift boğaz weber karbütör olursada güzel olur en azından performansı arttırırız :D
Turbo biraz zor gibi bütçe sıkıntısı var ama egzantriğe kadar gideri var yaparsamda tam yaparım olur İnşAllah kule gergisi'de olur güzel fikirler geliyor teşekkürler :cool:
Tabi ondan sonra yerinde durması sıkıntılı olacak o aracın. :D
Onun içinde çözümler mevcut ama.
Lada Samara'nın motor hariç mekanik yapısı O dönemki Fiat araçların, Doğal olarakta Tofaş'ların mekaniğiyle aynı gibi.
Ufak tefek farklılıklar var. Bu sitede bir arkadaş Mesela Turbolu Murat 131'e Palio Sporting'in Fren Tesisatını Komple aktarmıştı.
Lada'ya da olur, uyar. Biraz çaba gerekli. Gerçi ucuz araba değmez diyebilirsin ama projeler için ideal. :)
o paraları samaraya verme derim.. bidünya başka araç var önerisi gelen. opel corsa , ford ka , palio , mazda 323. Belkide bana günde 50-60 adet samara gördüğümden artık ök gelmiş de olabilir..
öğrenci adamsın benim gibi bende kocaelide okuyorum parayı arabaya yatırıp sonra binememek için sierraya hiç bulaşma arkadasımda var yakıtla baş edemezsin. tavsiyemde mazda 323 yada toyota corolla ae92 olabilir. özellikle corolla seni fazlasıyla tatmin eder diye düşünüyorum. şimdiden hayırlı olsun
samaraya 7bin ver demiyoruz sanırım yanlış anlaşıldı 4bin civarı alınır üstünede bişeler yapılır diye önerdik
Yediniz çocuğun kafasını yediniz:D zaten tekliyordu iyice resetlendi yasin :D
palio van olmaz. sigorta ve vergileri fazla onların ticari geçtiği için
2-3 bine Samara'dan guzel şeyler çıkar. İzmit'te arkadaşım var Samara'lı, geldiğimle konusuruz biner görürsünüz.