User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Plaka taşıma Hakkında..

ege_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Plaka taşıma Hakkında..

Forumu arattım,farklı siteleri de inceledim,güncel ve net bir bilgi bulamıyorum..

Kullandığım 1.3 Corsa'yı satıp,yüklemek üzere 1.7 alma niyetindeyim ama uzun süredir beklediğim ve almak için epey uğraştığım plakamı yakmak istemiyorum.Plakanın bağlı bulunduğu emniyet müdürü tanıdık,elimde kullandığım plakaya bağış yaptığıma dair dekontta var.Ancak bunlar yeterli olur mu bilemiyorum.Bu işin en net,en risksiz ve kestirme yolu nedir,yakın zamanda plaka taşıyan veya bilgisi olan varsa,yardımcı olursa sevinirim.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plaka taşımak yada sahip olmak diye birşey yok.
    Arabanı satarsın,satarken alan arkadaş plaka değişicek der plaka boşa düşer.Sonra yeni aracını alırken plaka değişicek dersin emniyet müdürü tanıdık ise çıkarsın yanına sabah satış yapmıştım aynı plakamı istiyorum dersin tanıdıksa verir zaten.Ama iki araç arasında fazla zaman geçirmeki başka tanıdıklar plakayı almasın.Gerçi plaka ne kadar özel bilmiyorumda hemen gitmez anormal birşey değilse.
    İlk yapmış olduğun bağışın hiç bir esprisi yok ben esg 46 ya 3 kere bağış yaptım yine alsam yine alırlar herhalde.

ERY98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sırf buyüzden arabamı satamayacağım galiba merak ettiğim bir husustu takipteyim..
    ig: erayender

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada emniyet müdürü yazmışssın bende ona istinaden öyle yazdım.Emniyet müdürü plakayla uğraşmaz
    tanıdıksa görevli memuru arar söyler o zamanda bağış filan almazlar zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı EM-RE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada emniyet müdürü yazmışssın bende ona istinaden öyle yazdım.Emniyet müdürü plakayla uğraşmaz
    tanıdıksa görevli memuru arar söyler o zamanda bağış filan almazlar zaten
    Abi Bursa'ya 1.5 saat uzaklıkta 2 caddesi 2 sokağı olan kıçıkırık bi ilçeye düşmüş EAA-EZZ.Plakam ismim,doğum tarihim;EGE94.Bunun yanında EDA,EFE,ELA,ECE vs. de aynı ilçede haliyle.Plakalar,bağışlar hava da uçuşuyor,muamelecisi,memuru,çaycısı herkesin birbirinde komisyonu var.Emniyet müdürü bakmış boku çıkıyor,yapılan bağışlar haricinde harçlıklar giriyor işin içine,boştaki plakaların listesini,yapılan bağışı,kime ayrıldı kime verildi kim ilgilendi bizzat ilgilenmeye başlamış..Ona bağlı yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne kadar bağışta yapsan,o ilçeye ayrılmış plakadan faydalanman için orada ikamet ediyor olman gerekiyordu bundan 6 ay önce ben bu işlemlere koştururken..Aracın satışını orda ikamet eden birine yapıp,sigortayı onun üzerine devredip,yeni ruhsatla bastırmıştık plakayı.Aynı gün satış olmadığı için ertesi gün yine gidip almıştım üzerime ve sigortayı da farkını ödeyerek aynı şekilde.Sonra yine yeni ruhsat..

Şimdi diyelim ben aracı size sattım,plaka değişecek dedik noterde,gidip yeni plaka,yeni ruhsat,sigorta vs işlemlerini hallettiniz..Plaka boşa düştü..Aradım müdürü,idare et biraz benim plakayı,geliyorum dedim.. Zaten o plaka için yapmış olduğum bir bağışım dekontum var,tekrar bağış yapıp,tekrar ikamet eden birine satışı yapıp,sigortayı devredip, yeni ruhsat çıkartıp,plakayı taktırıp,sonra yine tüm bunları üzerime almama tekrar tekrar gerek var mı onu merak ediyorum..Yoksa bana;gel kardeşim seni biliyoruz,şu şu tarihte şu plakaya bağış yapmışsın bunlarla uğraşmana gerek yok bir kez daha..Bu plakayı alma hakkın var diyebilme durumları var mı? Ve tabi 1 yılda 3. satış ile vergiye girecek olma durumum da var şayet satış yapıp tekrar almam gerekecekse..

YaMaNN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende, plaka için koşturanlardanım. Ben bağış yapmadan, hatır gönül işi bu işi hallettim. İkamet ettiğim yerde YMN plaka yoktu. Bağcılar Trafikte olduğu için, bende Bağcılarda İkamet eden, akrabamın üzerine alıp, işlemleri gerçekleştirdim. Sonradan satışı yaptım sizin gibi.
    Şimdi ise şok olacağınız birşey söyleyim. Bu olaydan, 2 Ay sonra, babama araba aldık. Nufus Kağıdında bir sıkıntı çıktığı için satış yapamadık, oradan oraya yönlendirdiler vergi dairesi dahil dolaştık. Akşam oldu 15:30 notere geldik. Evrakları verdik. Noter dedi şimdi Eyüp trafiğe yetişemezsiniz. Sizi Bahçelievler trafiğe yönlendiriyim buraya yakın dedi ve evrakları oraya hazırladı. Ortada ne ikamet ettiğimiz yer kaldı ne birşey, bütün işlemleri Bahçelievler Trafikten hallettik. Yani Noter'in elinde herşey, Noterde tanıdık olmalı, Emniyet Müdürü gibi
    YMN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı YaMaNN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende, plaka için koşturanlardanım. Ben bağış yapmadan, hatır gönül işi bu işi hallettim. İkamet ettiğim yerde YMN plaka yoktu. Bağcılar Trafikte olduğu için, bende Bağcılarda İkamet eden, akrabamın üzerine alıp, işlemleri gerçekleştirdim. Sonradan satışı yaptım sizin gibi.
    Şimdi ise şok olacağınız birşey söyleyim. Bu olaydan, 2 Ay sonra, babama araba aldık. Nufus Kağıdında bir sıkıntı çıktığı için satış yapamadık, oradan oraya yönlendirdiler vergi dairesi dahil dolaştık. Akşam oldu 15:30 notere geldik. Evrakları verdik. Noter dedi şimdi Eyüp trafiğe yetişemezsiniz. Sizi Bahçelievler trafiğe yönlendiriyim buraya yakın dedi ve evrakları oraya hazırladı. Ortada ne ikamet ettiğimiz yer kaldı ne birşey, bütün işlemleri Bahçelievler Trafikten hallettik. Yani Noter'in elinde herşey, Noterde tanıdık olmalı, Emniyet Müdürü gibi
    Abi zannediyorum plakayi siradan aldiniz ama siz..Bagisa karsilik ayrilmis plakalarla ilgilenseydiniz ayni sekilde yardimci olacaklarini zannetmiyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Güncel. ......

yaniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ege_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi zannediyorum plakayi siradan aldiniz ama siz..Bagisa karsilik ayrilmis plakalarla ilgilenseydiniz ayni sekilde yardimci olacaklarini zannetmiyorum..
    canım benım kımse ymn plakayı koaly kolay sıradan vermez kı sanıyorum adıda yaman

bende şimdi arabmı sattım bır kac gun ıcınde eskı plakmı almak ıcın emnıyetn kapısına gıtcem bakalım nelerle karsılascam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı yaniss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canım benım kımse ymn plakayı koaly kolay sıradan vermez kı sanıyorum adıda yaman

bende şimdi arabmı sattım bır kac gun ıcınde eskı plakmı almak ıcın emnıyetn kapısına gıtcem bakalım nelerle karsılascam
    YMN plaka için yazmadım onu,zaten izah etmiş Bağcılar'a satış yapıp tekrar aldığını.Babasına aldıkları araç için yazdım..Özel olarak ilgilendikleri bir plaka olmadığı için nasıl olsa sıradan gelecek diye yönlendirmiştir noterdeki görevli..Ama sanıyorum ikamet şart bu işlerde,dün XXX harfleriyle 2-3 aracına seriden art arda plaka almış bi bilenle konuştum konuyu (34ABC01,34ABC02 gibi) kesinlikle ya ikamet edene sat-al yapıyorsun,ya da ikametini oraya alıyorsun dedi..

Bu arada plakanız boşta şuan,sistemden baktım ama birkaç gün beklemez o plaka,sizin yazdığınız postu okuyup çoktan harekete geçmiş arkadaşlar bile olabilir..Elinizi çabuk tutun ve yarın ilk iş emniyete gidin bence.. Gelişmeleri de buraya yazarsanız ben ve benim gibiler için fikir olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İlçenin emniyet müdürü ile konuşsak yardımcı olur mu ikamet aramaksızın? Böyle bir insiyatif hakkı var mıdır? Net cevaplar alamadım konu hakkında,konuyu okuyan ve az çok bilgi sahibi olan varsa, yanıtlarsa sevinirim..Duruma göre hareket edeceğim artık bir an önce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlçenin emniyet müdürü ile konuşsak yardımcı olur mu ikamet aramaksızın? Böyle bir insiyatif hakkı var mıdır? Net cevaplar alamadım konu hakkında,konuyu okuyan ve az çok bilgi sahibi olan varsa, yanıtlarsa sevinirim..Duruma göre hareket edeceğim artık bir an önce.
    Bana ikamet olmadan yardımcı olamayacağını söyledi.Plaka için şartmış ikametgah.Bende bu yüzden uğraşmadım.Tabi polislere pek güven olmaz verirlerse şaşırmam..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ıkamet olmadan plakyı dırek ustunuze almanızın ımkanı yok dıye bılıyorum orda oturan bırısının ustune almanız lazım yada sız orda ıkamet etceksnz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neysekı kımse plakamızı almadan gerı alabıldık :

Kubilay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaniss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neysekı kımse plakamızı almadan gerı alabıldık :

Hocam maliyeti özel değilse yazabilir misiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hocam hayırlı olsun.. baskasi alacak mi gerginligi kotu dimi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Konu kirliliği olmaması adına yeni konu açmak istemedim..

Mevcut plakamı,aracımı sattıktan sonra yeni alacağım araca takmak için görüşmeleri yaptık,emniyet müdürü ve görevli memurlar haberdar,plaka ayrıldı,bi aksilik çıkmadığı sürece şimdilik problem gözükmüyor.Aracımın ilanını bu akşam sahibinden.com'a Anasayfaya ekledim,haliyle telefonlar arttı..Umarım kısa zaman içinde değerini bilen birine gidecek.. Ama kafama takılan bir durum var,noterde plaka değişecek diyerek satış yaptıktan ne kadar sonra plakam boşa düşecek ? Aracı,plakası değişecek diyerek satacak olmama rağmen,karşı tarafın değiştirmeme gibi bir şansı var mı? Değişene kadar beklemek zorunda mıyım,yoksa x gün müddet veriliyor da değiştirilmezse plaka otomatik boşa mı düşüyor?

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıcıyla anlaşmak/alıcıya güvenmek zorundasınız. 15 gun icinde plakayı değiştirmezse hakkı yanıyordu yanlis hatırlamıyorsam. Yani üzerindeki plaka devam eder.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)