2.5 alamayacğın için 3 litre almalısın demiştim zaten dolunca kendisi atıyor mecbur pompayla koyacak ustan ;)
Printable View
2.5 alamayacğın için 3 litre almalısın demiştim zaten dolunca kendisi atıyor mecbur pompayla koyacak ustan ;)
Ne demek kolay gelsin ef lerle uğraşmak çok zevklidir :)
Bal gibide konur...
bu orijinal EF nin servis manueli ve oranlarının ne olması gerektiğini açıkca gösteriyor... ben sana 100 kere boşa demedim 10/40 diye.... honda mtf'nin kendisi 10w/30 değerindedir zaten....
http://g1212.hizliresim.com/14/y/hg7nv.jpg
Motor yağına gelince lpg yoksa yağ eksiltmiyorsa yazın 10/40 yazın kışın 5/30 koy.... 20/50 gibi berbat kalitesiz bir yağ koyup motoru gereksiz yere ısıtma 10 numara yağdan farkı yok 20/50nin... paran varsa lpg de varsa azcık yağ eksiltmende varsa ilacın 10/60 full sentetik...
otomatik vites yağlarına gelince onlar başka bir dünya... aracınız yeni (honda için) ise ATF-Z3 eski ise ATF-220 den şaşmamak lazım...
Şimdi timuçin abi ben 10-40 mı koymalıyım benim şanzımana :D yoksa 75w-90 şanzıman yağı mı ? lpg var araçta motor yağı olarak 10-60 koyarız artık
bide lpg li motorlar için aşağıda linkini verdiğim yağ varmış ne diyorsun ?
Castrol GTX LPG 20W-50 4 Litre LPG Yağları fiyatı ürün incelemesi, en uygun fiyat
Adam şanzumana 10w-40 Koy diyor... Motor yağı 20w-50 Kullanma diyor sen hala ne soruyorsun :D
arkadaşlar bugun yagcıda sanzıman yagı alıyım dedım sisteme girdik aracın marka model ve yılını girince karşımıza 3 deger cıktı
10/30
10/40
75/80
bu yağların hepsini sanzımana kayabiliyormuşuz. bende 10 30 koydum elimde vardı degerlendırdım.
daha önce 10 /40 koyduk 1 sene kullandım hiç sorun yaşamadım.
ama suda var imkan varsa 75/80 koymaktır sanzıman için üretilmiş bir yağdır mühendisler muhakkak bir hesap kitap yapmışlardır o yağı üretmişlerdir.
Arkadaşlar herkeze çok teşekkür ederim bilgiler için.Cevap biraz geç oluyor ama evimde internet olmadığı için.Cumartesi günü 75-80 tam sentetik yağ kullandık 2.5 lt katıldı.motor yağıda malumu üzere 10-40 konuldu.Arkadaşlar vites geçişlerinde zorluktan bahsetmiş bende değiştirmeden önce vardı o sorun değiştirdim yine sabah ilk marştan sonra bir süre geçişler zor oluyor fakat ısınınca sıkıntı ortadan kalkıyor.sordum soğukta normal dendi geçiş zorluğuna.ayrıca geri vites geçişimdede hafiften cırtlama oluyordu yağ değişiminden sonra bu sorun ortadan kalktı bilgilerinize..