bizim yan komşunun plaka dnz eşi için almış.. gölbaşı ikamet bulursan burada rahat plaka işleri:icon_tup:
Printable View
Küçüklükten beri FTH plaka hayalim var ama bu paralara imkansız :D
hayal olarak kalacak bir istek daha :)
İzmirdeki piyasa nedir bilen, alan varmı? :)
Pekı komple adımız soyadımız yazdırdıgımız zaman kı ucret hakkında bılgınız var mı ?
Orn : 23 abuzer kılkuyruk 001 gıbı
Ne plakaymış arkadaş :)
Yılda 1000 liraya yakın plakaya ödeme yapacaksınız.
Ad ve/veya Soyad veya Ticari Unvan ihtiva eden Özel Plakalar, kayıt tescil tarihi itibariyle yıllık sürenin sona erdiği tarihte yürürlükte olan, memur maaş katsayısı x 10.000 + KDV (%18) şeklinde hesaplanmaktadır.
Plakanın harfinide numarasınıda kendim seçtim. Toplam maaliyet 850 civarında oldu, aracı şehir dışına sat, geri al, bağış vs.. Normalde bağış olarak istenen 2000 civarındaydı, hallettik bir şekilde.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...88826143_n.jpg
Yıllık sabit 450 diye hatırlıyorum tabi o zaman için 2011 senesinde öyle 1 rakamdı.Ama hiç tavsiye etmiyorum 6 ay kullandım o aracı her gittiğim yerde soruluyordu kaç para diye. :)
Yıllık ücret hesaplaması 2013 yılı için memur maaş katsayısı x 10.000 + kdv diye hesaplanıyor.Oda şu şekilde 0,098664 x 10.000 = 986.64 + 177,59 = 1164,23 tl Birde plaka basım oda 25 tl galiba toplamda 1200 tl gibi 2013 ilk 6 ay için.
34 ATA 22 için ne isterler acep :)
5000 e ıkametgah felan tasımadan haloluyo
konuyla alakasız biraz aklımda vardı bayadır mesela şuanki aracı sattım plakayı boşa çıkardık bu plakayı adıma tutmak için ne yapmak lazım boşa düştüğünde sistemde gözükücek tanıdık mı lazım yoksa bir başka bir yolu var mı?