Güzel olmuş bence. Sadece biraz zerafetinden kaybetmiş çok sert çizgiler kullanarak. C6 hem agresif hem zarif duruyor. Ben birtek direksiyonu beğenmedim ama C6 ilk çıktığındaki 4 kollu direksiyon düşünüldüğünde ileride direksiyonun çok daha güzelleşeceğini düşünüyorum![]()
dün gran turismoda kullandım da.. göstergeler bitik bana göre. o devir saati gibi yatırdığı hız göstergesi yok artık, solda yarım daire. devir saati ortada tam daire olmuş ancak dijital s sınıfı gibi. ayrıca diğer ölçüm göstergeleride yok. ortada kocaman bir ekran. benim zevkime göre bir öküzü çok evcilleştirmişler. corvetteyi corvette yapandı o hayvanlığı. şimdi biraz daha elektronik ve çağ atlamış gibi bi hali var. bence olmamış
bencede amerikana göre kaliteli duruyorarabada bir gariplik var gibi ama cözemedim , ilk izlenim baya güzel olmus
önü şuna benzemiş, arkası şuna benzemiş, amanda olmamış gibi yorumlara gülüyorum
adamlar C6 korvette inanılmaz ilker yaptılar, amerikanlarda kimsenin alışkın olmadığı yol tutuşu sağladılar.. şimdi C7 de bunu dahada ileri taşıyorlar
ön farı F12 ye benzemiş, kadranı civic olmuşdan önce...
50/50 ağrlık dağılımı var, ağırlığı azaltmışlar, şase rijitliğini artırmışlar, 7 ileri manuel koymuşlar , otomatikte direksiyondan paddleshift koymuşlar, gücü artırmışlar, tüketimi azaltmışlar, baz modelde 4 sn. altında 100km hızlanma, 450 bg üzerinde güç 1g. den fazla yanal yol tutuş veriyorlar, bunun Zr1 i falan olunca performans değerlerine ağzımız açık bakacağız..
ayrıca normal kullanımda V4 olarak gazlayınca v8 çalışır olması güzel bir düşünce , hem tüketim hemde gaz salınımı açısından iyi olmuş bence
arka stoplarının Camaroya benzemesinin nesi kötü onuda anlamış değilim
tek hoşuma gitmeyen şey ; el freni
.....Human At Sight , Monster At Heart.....
süper spor car sınıfında corvette bilen bilir seri üretim bir araçdır butik üretim değildir ferrari yada lamborgini gibi istasyonlarda elde üretim yapılmaz corvettede.. ülke içi pazarda çok ucuz fiyatlara satıldığı için amerika iç piyasasında bizdeki fiat renault gibi peynir ekmek gibi satılan herkesin her sınıf insanın ulaşabildiği bir araç.. seri üretim olduğu içinde herzaman bir ferrari lambo nun gerek malzeme kalitesi gerekse işçilik ve üstünde bulunan mevcut teknoloji açısından bir tık geride kalmışdır..
Bu kasadaki teknoloji baya vetteyi ilerlere taşımış şahsen üstündeki motoru teknolojiyi vetteyi bir adım ileri götürmüş ben beğendim.. beğenmediğim tek yer geleneksel bir vette tasarımı vardı c4 ve c5 kasalarda corvette i corvette yapan kasa.. herhalde dünyada corvette deyince akla gelen ilk resim bir c5 önyüzü olur.. son c6 ve c7 kasalarda bu çizgiden çok çıkdılar bu ferrari özentiliği nereye kadar gidicek bilmiyorum ama amerika içinde corvette sevenlerinde bu yüzü beğenmediğini iyi biliyorum belgeselde izlemişdim c6 nın tanıtımında corvette fun clubdanda insanları davet etmişdi chevy ve insanlar arkada yuhlama gibi sesler çıkartmışlardı ferrari almak istesek niye corvette para verelim diye dalga geçmişlerdi..
corvette eski c4,c5 hatlarına bence retro olarak geri dönücek ve o kasası yok satıcak gerek dünyadaki corvette severler gerekse amerikadaki corvette funları tarafından..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
C4 kasasın en son çınlarında beyaz şeritli mavi renkleri vardı, siyah jantlı, çocukluğumun hayallerindendir![]()
.....Human At Sight , Monster At Heart.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)