Allah rahmet eylesin. Motorun akıntına kapılıp gitmiş adamcağız. Muhtemelen yüzme bilmiyordu. Böyle acil panik durumlarda ne yapağını kimse kestiremez.
Printable View
Allah rahmet eylesin. Motorun akıntına kapılıp gitmiş adamcağız. Muhtemelen yüzme bilmiyordu. Böyle acil panik durumlarda ne yapağını kimse kestiremez.
Allah rahmet eylesin, maalesef çok aceleciyiz cami cemaati olarak bile kapıya yapılan yığılmalar da, trafikte, vs bunu anlayabiliriz.
görevliler belkide ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarından paniklemiş olabilirler, neticede onlarda insan, gerekli eğitimleri düzenli alıyor olsalardı belki o adam şuan yaşıyor olabilir.
30 yıl kaptanlık yaptığından bahsetmiş kardeşi, oldukça bilgili ve tecrübeli demektir. nasıl bu hataya düştü
ecel gelmiş cihane baş ağrısı bahane
İzlerken çok üzüldüm
Allah rahmet eylesin
çok kötü allah rahmet eylesin ...
arkadaslar ...
tevekkul :
"""hedefe ulaşmak için gerekli olan maddi ve manevi sebeplerin hepsine başvurduktan ve yapacak başka bir şey kalmadıktan sonra Allah’a dayanıp güvenmek ve ondan ötesini Allah'a bırakmak demektir"""
bız de ınanclı ınsanlarız ama egıtımsızlıkten-cahıllıkten dolayı yıtıp gıden canları ecele baglamayalım lutfen.tabı kı bu amcamız alın yazısı bugun olecektı belkı ama goz gore can vermesını lutfen dını konulara baglamayalım.baglamayalım kı bu ınsanlara gelecek cezalar daha sonra yakınımlarımızın canlarını kurtarsın...
Acele etme genlerimizde var sanırım. Üst üste vapurdan iniliyo, biniliyo. Yahu zaten son yolcu inmeden vapura yolcu alınmıyo, az beklesen ne olur? En son bindiğim uçakta teker yere değer değmez yan sıradaki yolcu telefonunu açtı, 5 dakika sonra açsan ne olacak? Ve buna tek bir kabin memuru gık demedi, o esnada koridorda olmalarına rağmen.
bu basamakların sağı solu kapatılmış olanları yapılamazmıydı bu adam yerine başkasının da ayağı kayabilir.İzmire geldim vapur daha durmadan insanlar çöküyor hemen her seferinde daha vapur yanaşırken atlayan insanlar var
Allah rahmet eylesin. Videoda ilk düştüğünü görünce eyvah arada sıkışıcak dedim çünkü gemi ileri geri oynuyor. Sonra açınca arayı dedim kurtulur ne olacak sıkışmadıya.....Ama o bir anda gelen akıntı aldı götürdü adamı çok üzücü..
Ya haberi izlediğim zaman uyuyamadım bir kişide adam gibi el atmadı kurtaramadılar yazık tam bir facia !!!
Aynen öyle basit bir şekilde kader demek olayı küçümsemek oluyor. Oradaki adam belki 15 senedir iskelede vapuru babalara bağlıyor ama belki ilk kez geldi başına böyle birşey. Gerek panik olsun gerek eksik eğitim olsun bence hataları var. Ayrıca bu tarz kritik pozisyonlarda çalışanların arada bir tatbikat dahi yapmaları lazım. Şaka değil bu işler.
Allah kahretsin ya sanki araba gibi kurtarmak icin ileri aliyo insan hicmi dusunmez adam dusmus orda ki binlerce beygir adami nasil akintiya ceker.kaptanin haberi yoksa biseyde demiyorum ama imkani yok haberi olmasin wolrath daha iyi bilirde her an telsizden bilgi verilmiyormu bunlara.
valla manevra yerlerınde (en basıtınden aborda olmak esnasında) tabı kı telsız var yedeklerıyle beraber tum ıstasyonlarda. lakın vapurlarda boyle bısey yoktur dıye dusunuyorum.
zıra cok severız :
*"taaaamm gaptan" dıyıp el ısaretı yapmayı...
Yazık günah ya, insan hayatı ne kadar ucuz ülkemizde... Allah rahmet eylesin...
1-Gemi halatını neden çözersiniz?
2-Denizdeki adama atacak yok mu el inceli bir can simidi?
3-Yok mu durumu yönetebilecek bir zabit bir görevli?
4-Yok mu bu tip durumlarda kullanılabilecek bir pilot çarmıhı?
Gemi kaptanına durum rapor edildi mi? Muhtemelen edilmedi. Gemiyi tutan halat kaptandan habersiz mola edilebilir mi? Edilemez. Kaptan suda adam olduğunu biliyorsa ve makinasını çalıştırıyorsa bu bir cinayettir.Dünyanın en kuvvetli insanı bile suyun gücüne direnip o halatı uzun süre tutamaz. Benim şahsi fikrim,kaptanın suda adam olduğundan haberi olmadığıdır. Kaptanın suda adam olduğundan haberi yoktur diyorum çünkü bir kaptanın suda adam varken gemisinin makinasını çalıştırabileceğine ihtimal vermediğim için.Ama adam kaptan değildir,bile bile suda adam varken çalıştırır makinasını ve katil olur o başka. Gemi mürettebatının yaptıkları da şaka gibi.Gemiyi tutan halatı mola et,gemi açsın,makinanı çalıştır tutunan adam suyun akıntısına kapılsın yitip gitsin. Yapılması gerekenler:
-Kaptana haber ver,makina kullanmasın.
-Etraftaki gereksiz adamları uzaklaştır.
-Adama can simidi at,adamın kolunu cansimidinin içinden geçirdiğine emin ol.
-Can simidinin incesini sağlam bir yere bağla adamın su üstünde rahatça durmasını sağla.
-Varsa bir emniyet kemeri sarkıt,adamı sudan çekerek çıkart.
-Varsa bir pilot çarmıhı yoksa herhangi bir çarmıh sarkıt,adamı çekerek sudan çıkart.
-Hiçbiri yoksa bir el incesi at adamdan beline bağlamasını iste,sudan çekerek çıkart.
-Bir klasik merdiven sarkıt,adam ayağını bastıktan sonra merdiveni çekerek adamı sudan çıkart.