Led iyidir iyi.
Printable View
Led iyidir iyi.
Bu konuda ben sana cevap vereyim abi. Bütün trafik lambaları LED doğru ancak hepsi mantar LED yani şu anki LED'lere oranla daha fazla tüketim yapanlardan. İlk çıkan tiplerden anlayacağın. Şimdiki bu projedeki LED'ler ise mantar LED'lere oranla daha çok tasarruf yapacak olan SMD LED dediğimiz Power LED'lerden. Daha ufak ama daha çok ışık veriyor. Daha az elektrik çekiyor.
He ne gerek vardı tasarruf farkı için bu kadar maliyete o tartışılır tabi :) Farkındalık için diyorlar ama bana göz yorar gibi geliyor...
yaw tamam diyelim eski tip led lerden. Git değiştir şu andaki ışık kutularını yeni tiplerle eskiden yaptığın gibi o zaman OK. ama koca direk değiştirilipte buna tasarruf demek cahilleri kandırmaktan başka bişey değil. Fizibilite çalışması denen birşey var hani bizimkilerin yapmadığı bir şey. Metrobüs koymaları gibi. Bağlarsın direğin birine bir sayaç bakarsın ne kadar elektrik tüketiyor. Sonra yeni direğin maliyetini çıkarırsın. Tüketeceği elektriğe bakarsın. Ne kadar sürede amorti ediyor diye bakarsın güncel elektrik fiyatı ile.
kendini amorti edeceği kesinde, ne önemi var ki abi bu şahsi aracına lpg taktırmak gibi bişey değilki amorti süresini düşünesin. 5 sene veya 10 sene ne farkeder memleket kaçmıyor ya.zararın neresinden dönersen kâr.ama sonuçta bir iş yapıyorlarsa herşeyi hesaplayıp halkla paylaşmaları lazım tabi o yönden haklısın.
elektrikci değilim ama az çok biliyorum 5-6 sene önceki led teknolojisi ile şu ankiler arasında dünya kadar fark var. Hem ömür olarak hemde sarfiyat olarak. bilip bilmeden konuşuyorlar diyenler için söylüyorum.
Çok mu lazım yani öncelik bu mu ya da sırası geldi mi artık?Ayrıca ben takıntılı adamım her ışıkta acaba kaç tanesinin ışığı geçmiş sönmüş diye saymaya çalışırım öndekinin vay haline :D gereksiz bir çalışma bunun yerine adam gibi denetim yapsalar kaçak elektrik kullanımını engelleseler millet daha az fatura ödese burdan ettiği karla harcamalarını arttırsa ekonomi canlansa üretici yeni teknolojilere geçiş yapsa böylece ihracata yönelse ve ülkeye para akışı artsa?Çok mu abarttım..Sonuç:Red Light District mode on.
Ne anlamam gerekiyor kardeşim net olarak birşey anlamadım ?
Elinizde somut bir işlem yok arkadaşınız bir çalışması varmış oda türkmüş değilmi ?
Aradığımı cevaplar bunlar değil malesef,benim ne demek istediğimi şöyle bir gözden geçirin daha net analarsınız.
Başka bir arkadaşta ağaçlarda led olsun falan yazmış, :) gerizekalı fransız bile artık evlerinde enerjiyi kendi üretmeye çalışıyor petek kullanmadan tamamen doğal yollardan halletmeye çalışıyorlar,bizde ağaçlara led takalım diyoruz ,bu sorumsuzca harcanan enerjinin bedelini kim ödüyor biliyorsunuz değilmi ? ve tüketilen enerjilere şöyle bir bakın bence :)
Biraz doluyum kusura bakma bu ara sisteme isyanın size değil ...
eski ledler mantar leddi hem dayanıksızdı hemde şimdiki powerledlere göre ışıma oranı azdı şimdiki ledler powerled smd denilen ledlerden.. bence iyi olucak yapsınlar..
Ben tüketim konusunda ciddi oranda fark edeceğini düşünürüm ancak komple direk niye kaplanır anlamam :D
Bunun yerine Led sistemini değiştirse(misal sokak aydınlatmaları, bariyer aydınlatmaları vs..) ve farkındalık yaratmak için her yerde adam akıllı sinyalizasyon yapsa çok daha mantıklı bence. Yani buna oranla daha ciddi yatırımlar olabilir.
He madem ki tasarruf yapmak istiyorsun, şu yollarda seni belirli mesafeden görünce yanan lambalardan döşe her tarafa. 1 km öteden senin geldiğini anlasın ona göre ışık şiddetini ayarlasın vs. vs.
Çok fantezi oldu tamam sustum... :D
araç içi kameraları bazı ülkelerdeki gibi en azından ticari araçlarda zorunlu kılsalar o bile bireysel açıdan alternatif çözüm olur.
Bu saçma sapan pavyon ışıklarına süper vs diyenler bundan böyle "arka sis lambalarını açmış araçlara giydirme" konularında gözümü alıyor vs diye şikayet etmesin.
Gözünüzü aldığında, kısa süreli kör oluyorsunuz kör..
O ışıkların altında 60saniye duran, retinasının anası ağlağan, akabinde anlık körlük yaşadığı için önündeki yayaya/araça gidip patlatan şoför haberlerini okuduğunuzda benim bu yazdıklarımı hatırlarsınız..
pc karşısında oturmuş popomuzu kaşıya kaşıya burada yazarken bunları düşünüyorsak heralde bu işi yapan adamlarda o kadarını düşünüyordur dimi ?
Ayrıca arka sisle bunun ne alakası var şimdi trafik ışığı yolda önünde senle beraber mi seyrediyor
şimdi vatan caddesi öyle ama diyeceksin orası pilot bölge adamlar zaten deniyor düzeltip uygulayacaklar tüm şehire..
İBB, Vatan Caddesi’nde test ettiği yeni sinyalizasyon sistemini kent genelinde uygulayacak. Trafik sinyal lambası hangi renkte ise trafik lamba direğinin de o renkte yandığı LED ışıklı sinyalizasyon sistemi, İstanbul genelinde 5827 trafik direğine takılacak.
LED aydınlatmalarla yüzde 80 enerji tasarrufu sağlanması planlanıyor. Şu an test aşamasında olan LED ışıklı sinyalizasyon sisteminin sürücülerin gözünü almaması için İBB ekipleri ayarlamalar yapıyor.
ilk mesajdan alıntı :)
geçici körlük gibi durumlar olacak olsa yapmazlar diye düşünüyorum.üstüne yarı saydam plastik,plexiglass vs. ile gayette basit bir şekilde halledilir bence.
LED'lerde Lümen ayarı diye bir olay var. Ne kadar aydınlık istersen(sağlığa zararlı olmayanı) o kadar yüksek Lümen'i seçersin ne göz alır ne de retina sarfiyatı olur. O kadar salak olduklarını düşünmüyorum illaki seçmişlerdir...
Lümen ayarını seçmeden de eşşek kadar Las Vegas kumarhaneleri gibi LED koyarlarsa oha derim :)
olur mu canım bence salaklardır. biz burda dünyayı kurtarırken onlar şu an borulara led geçirmekle meşguldurler.
vatan caddesinde arkadasımda kalıdıgım zaman historia ya giderken altından geciyorduk :D yayalara yesil yandıgındada , yere dogru beyaz led aydınlatma veriyor :)
yaw paranız mı çok arkadaşlar. Adamlar lamba ayağına direk değiştirecekler sizde iyi olur değiştirsinler diosunuz. Ulan neden kimsenin aklına şu andaki direklerin üzerindeki lightboxları değiştirmek gelmiyor arkadaş. Dünyanın her yeriğnde trafik ışığı trafik ışığıdır. Universaldir. Biz direk aydınlatıyoruz arkadaş. Adamların ne kadar götüreceklerini anlayamadınız mı hala.
Kelalper"e + 1903 :)
Bence bu kadar aptalca birşey olmaz dikkat çektiği kesin ama inanılmaz göz alıyor..
araçların gözünü aldığı doğru fakat dikkat ettiyseniz araçlara kırmızı yandığında yayalar için direklerin iç yüzündede beyaz led ışık yanıyor yaya yolunu aydınlatıyor bence o çok mantıklı
sistemin en azından heryere değilde yazık günah giden paraya vatan caddesi gibi İstanbulun büyük caddelerine; her caddeye en çok yaya geçen bir tarafik ışığı bu şekilde ışıklandırılırsa yeterli olur
Led çi yandaşı aç kalmış, karnını, çolunu çocunu, sülalesini zengin ediceklerdir!
amaçları, dikkat çekici olması, led olduğu için elektrik tasarrufu sağlamasıymış! Ulan cezaların katladınız ztn insanlar rüyasında bile trafik ışığı görüyo hiç kırmızı ışıkta geçermi, onu geçtim ztn trafik lambaları led sistemle aydınlatıyor, 20 led yerine koca direğe 200 led koyunca tasarruf olacak dimi?
yeni kaynaklar yaratmaktan başka bişey değil. klasik iyidir herzaman istanbulun o tarz simgesel şeylere ihtiyacı var aslında, bu uzay yolu gibi olmuş biraz çok kkötü bence.
Bu ledleri calıp arabasına takan görürüm ben :)
Valla konuya daha önce de yazdım,yenilige açık olmak lazım ama kelalper' de dediklerinde haklı.
bir kaç yerde biz düşünüyoruzda adamlar düşünemiyormu gibisine yorumlar olmuş ama Bizim ülkemizde iş yapanlar.. bir şeylere kaynak sağlayanalar inanın bizim düşündüğümüz kadar düşünmüyor. çünkü o insanlar Sağ arka koltukta oturup gidecekleri yere gidiyor ve bu sürede de birileri hep para kaazanmıştır kazanacaktırda..
Yine düşünme konusuna gelincede tekrar söylüyorum evet herşeyi vatandaş düşünüyor ve bu işi yapanlar düşünmüyor...
Örnekler;
1 - En önemli ve en eski olanı budur... Yıllardır Asfalt konusu herkes konuşur. Kara yolları yada belediye gelir asfaltı yapar bitirir arkasında ya iski gelir yada bir başkası geri kazar canım asfalt yamalı şekilde kalır.. hepimiz bunu konuşuruz neden önce diğerleri yapıp ta en son asfalt atılmıyor diye bi tarafımızı kaşıya kaşıya konuşuruz
2 - ara sokaklarda yol kenarlarına kaldırımlara kazık çaktılar.. Bu uygulama Koca istanbulun neredeyse tamamnına ilk yapıldığında Plastikten yapıldı ve 1 ay sonra hepsi kırılınca vay bu olmaz dayanmaz diye Dökme demirini yeniden yaptılar halbuki biz o sırada bi tarafımızı kaşıya kaşıya bunu konuşuyorduk
inanın bunun gibi birçok örnek var.. yani çoğu zaman bu taraz şeyleri hep biz konuşuyoruz biz konuşurkende birileri para kazanıyor.
Yav yol kenarındaki tabelaların sökülüp çalındığı bir ülkede Pavyon misali elektrik direğini nasıl koruyacaklar oda bam başka bir unsur :)
trafik ışıklarının tümü zaten led değil miydi? Hatta trafik ışıklarını geçtim, tüm uyarı ve bilgilendirme panoları + trafik yönlendirme/düzenleme sistemleri led.
hangi tasarruftan bahsediyoruz ki..
Gören de Türkiye de heryerde ampullü sinyalizasyon sistemi var sanacak..
daha fazla led daha düşük elektrik sarfiyatı mı sağlıyor..
http://www.konsensushaber.com/wp-con...-lambalari.jpg
Dikkat çekici ve güzel bir uygulama olur diye düşünüyorum :)
yağmur yağarken kırmızı ışığın altında fotoraf cekilmek güzel olur ya laa arka çaprazdan.