opelci gördüm seni :) toyota 1.6 dizel yapaydı hiç macera aramayacaktımda neyse ...
Printable View
Fanatizm biteli oldu baya, artık mantıklı tercihler yaparız bundan sonra sanıyorum :) Toyota alacağımı sanmıyorum bundan sonra kısacası hacım :)
Toyota 1.6 dizele 2014 te geçecek denildi fakat bunla ilgili güncellenen bi haber yok, tabi BMW nin üreteceği ve Toyota'nın BMW ile anlaşmasından dolayı hybrid-dizel motor değişimleri yapacağı muhabbetine göre Alman kalpli Avrupalı Japon olcak :D
çok yakın değilimdir opele ama piyasada ki en saçma motorları da opel kullanıyor bana göre yada tr düşünülerek yapılmıyor araçlar. yollarda çok az görüyorum astra veya corsa (diğer markalara göre). bir kere böyle bir motor zaten fiatta mevcuttu kaç zamandır. neden 1.25lt gibi salak bir motor kullandılar bunca zaman onu anlamış değilm de benzinli motorlarda tırt sanırım. binmişliğim yok ama 1.6 turbolardan da memnun kalanları çok görmedim. kimi 180hp gibi gitmemesinden şikayetçi kimi yakıttan. easytroniclere girmiyorum bile :)
benim gözümde çakma almandır, sevmem ama bir atak yapsın isterim. rakipleri arasında çok pasif görüyorum...
Opeli bende pek sevmezdim önceden , ama son kasa astra bana opeli sevdirdi...Bide kalite anlamında vw'den daha iyi bence...
aynen öle valla abi yakıt konusunda sıkıntı yok ben 1.3 cdtida uzun yolda kasmadan 4 litre ortalamayı yakalıyorum bundada o şekilde olur yakıtın çok artacagını sanmıyorum ama artık otomatige geçmek istiyorum bunun içinde opel artık dsg edc tarzı bi şanzıman yapması şart opel yaptımmıda tam yapar sorunsuz sıkıntısız bineriz
Yawrum SiDi diyorum zaten. 1.6 CDTi diyorsun. CDTi fiatın. SiDi yeni bir motor. CDTi da fiat tasarlayıp üretti,aslında ilk Isuzunun üretimi. Fakat onu da şu an Opel üretiyor.
"SIDI Ecotec - petrol Medium Gasoline Engine produced by Adam Opel AG (Spark Ignition Direct Injection)"
"CDTI Ecotec - common rail diesel engines for Opel/Vauxhall cars (Common Rail Diesel Turbo Injection):
originally designed and produced by Fiat (MultiJet) and currently produced by Adam Opel AG;
produced by Isuzu (Circle L)."