mrb arkadaşlar..
Yakın bir zamanda profesiyonel bir makine almak niyetindeyim.. Uzun zamandır ara ara araştırıyorum. Canon'da niyet kıldım gibi.. Bir arkadaşım 2 makineden birinden bir gıcık kaptın mı onu almazsın demişti gerçekten de doğru çıktı. Nikon'un gerçekten fotoğraftaki renk kalitesi canon'dan iyi,video'da ise Canon bariz bir şekilde önde fakat 2'sini de elime aldığımda lens ile makine arasında dönen yere tam parmağımı oturttuğumda Nikon'da dönmekte zorlanıyor, Canon'da ise böyle bir sıkıntı olmuyor.. Neden parmağını ortasına atıyorsun diye soranız olacaktır, bende bilmiyorum ama Nikon'da her seferinde oraya denk geliyor, Canon'da ise elimi lense attığımda dönen kısma gelmiyor, bu da Nikon'dan uzaklaşmama yetti doğrusu..![]()
Gelelim asıl konumuza, biliyorum bu işler bütçe meselesi, benim bu zamana kadar Canon 650d alma niyetim vardı fakat bir kere alıcam tam olsun iyisi olsun derken kendimi Canon 5d mark 2 ve 3'de buldum.. Bütçem mark 2'ye yetmekte fakat biraz daha zorlayıp mark 3 de alabilirim, ama yok sen ilk defa kullanıcaksın sana 650d yeter diyeniniz olacak mı merak içerisindeyim.. Bu arada Nikon'un 7000d modeli de kafamı biraz da olsun karıştırmakta.. Şimdiden vereceğiniz fikirler benim için önemli, tşk ederim..