User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
60 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: CANON 5d mark 2 mi 3 mü?

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow CANON 5d mark 2 mi 3 mü?

mrb arkadaşlar..

Yakın bir zamanda profesiyonel bir makine almak niyetindeyim.. Uzun zamandır ara ara araştırıyorum. Canon'da niyet kıldım gibi.. Bir arkadaşım 2 makineden birinden bir gıcık kaptın mı onu almazsın demişti gerçekten de doğru çıktı. Nikon'un gerçekten fotoğraftaki renk kalitesi canon'dan iyi,video'da ise Canon bariz bir şekilde önde fakat 2'sini de elime aldığımda lens ile makine arasında dönen yere tam parmağımı oturttuğumda Nikon'da dönmekte zorlanıyor, Canon'da ise böyle bir sıkıntı olmuyor.. Neden parmağını ortasına atıyorsun diye soranız olacaktır, bende bilmiyorum ama Nikon'da her seferinde oraya denk geliyor, Canon'da ise elimi lense attığımda dönen kısma gelmiyor, bu da Nikon'dan uzaklaşmama yetti doğrusu..

Gelelim asıl konumuza, biliyorum bu işler bütçe meselesi, benim bu zamana kadar Canon 650d alma niyetim vardı fakat bir kere alıcam tam olsun iyisi olsun derken kendimi Canon 5d mark 2 ve 3'de buldum.. Bütçem mark 2'ye yetmekte fakat biraz daha zorlayıp mark 3 de alabilirim, ama yok sen ilk defa kullanıcaksın sana 650d yeter diyeniniz olacak mı merak içerisindeyim.. Bu arada Nikon'un 7000d modeli de kafamı biraz da olsun karıştırmakta.. Şimdiden vereceğiniz fikirler benim için önemli, tşk ederim..
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

denizalpakinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bro ilk DSLR ın olacaksa çok pro bişeyle başlamaya gerek yok tabi bütçe sıkıntın yoksa alınabilir.Bi süre MARK II kullandım çok başarılı bi alet yapmışlar.Hayırlı olsun şimdiden.
    Astra H (Sold)e46 Compact (Wrecked)e46 Coupe (Sold)207Rc(Sold)Focus St(Sold)Astra Bertone(Sold)R56 CooperS(Sold)
    RCZ(Sold)A5(Sold)

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söküp gelicem ben sadece donla geliceeem

Tuncer M. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.techturkey.com/forum/memb...-gundogdu.html

Canon forumundan tanıdığım kadarıyla kendisi 5d mark2 kullanmakta ve de mark3 de inceledi. Kendisine öm yoluyla ulaşmanızı tavsiye ediyorum.
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olay hep filmlerde olur sanıyordum

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5d butun serisini ve 60d kullandim;
    Ne amacla kullanicagini soylersen bende yardimci olmak isterim
    Experience is what you get when you don't get what you want.

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nikonda bakmalısınız bence
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce fotoğraf makinesi kullanmışlığın var mı abi ? 5d çok hard bi makine bence zorlanabılırsın eğer daha önce kullanmıslıgın yoksa. bende baslangıc olarak nikon d5100 aldım beni yeterince memnun bıraktı

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende nikonun hangi modelinde sorun yaşadın onu sorabilirmiyim ?

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence 5d gibi bir makinayla fotoğraf hayatına başlamayın. Bütçe meselesi tabi ama sonra ucuz fiyata satılıyor kaçırıp alamıyoruz üzülüyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha önce fotoğraf makinesi kullanmışlığın var mı abi ? 5d çok hard bi makine bence zorlanabılırsın eğer daha önce kullanmıslıgın yoksa. bende baslangıc olarak nikon d5100 aldım beni yeterince memnun bıraktı
    Neresi hard, film degilki: hemde P modu var miss

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk makinaniz mutlaka giris seviyesi bi slr olsun, cunku mark serisi size cok karisik gelecektir. 650 d ile baslamanizi eger bu isi severseniz devam etmenizi tavsiye ederim. Zira bu ise bir araba parasi dokup makinenin profesyonelliginden dolayi bu isten vazgecenler var. Ben 450d kullandktan sonra 50d kullanmaya basladigimda epey bir sure zorlandim.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2 aydır 650d kullanıyorum daha yeniyim yavaş yavaş bu makineyle öğreniyorum herşeyi gercekten yeniyseniz hiç gerek yok şu an 5d mark 2 ye

650d cok cok işinizi görür .. zaten fotoğrafcılık biraz hayal gücü eğer makinenizde hayal gücünün ötesine gidemeyecek şeyler olursa bu sefer mark2 veya mark 3 e geçersiniz

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam kendi izlenimlerimi aktarayım.İlk aldığında yabancı bir alet oluyor.İlk 20 pozu A modunda çekiyorsun.Vs...Manuel mod tamamen yaratıcılığına kalmış.5D çok güzel bir alet.Ben 1000D kullanıyorum.Çok da memnunum.Size söyleyeceğim en önemli şey kozmetik olarak makineyi dikkatli kullanın.Darbe olmadan zaten kolay kolay bozulacak bir alet değil.Ben 1500 lira civarına güzel bir takım düzebilirim.1450 civarına mâl ettim kendi ekipmanımı.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama yok sen ilk defa kullanıcaksın sana 650d yeter diyeniniz olacak mı merak içerisindeyim..
    sana 650D fazla bile..

ne markı? şaşırdınızmı
    ilk motorun yamaha 600RR olması gibi mark serisi

HKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana 650D fazla bile..

ne markı? şaşırdınızmı
    Şahsen ben bu konuda katılmıyorum.

Ehliyetini alan bir çoçuğa GT3 RS almak saçma olabilir ama bu iş farklı sonuçta.

Tehlike arz eden bir durum yok ortada. Bütçesi müsaitse tüm makinelerin mantığı aynı sonuçta. Ne ile başlamak istiyorsa başlayabilir. A yada P moduna alacak çekim yapacak ilk etapta. Daha sonra M modunu öğrenicek devam edicek.

Bunun icin 500D ile başlayıp sonra 60D, sonra 7D, daha sonra Mark 2-3 almasına lüzum yok. Bu sizin bahsettiğinizden daha maliyetli bir secenek olur.

Kişisel tavsiyem, önce iyi düşünüp karar vermek. SLR ile yüksek kalite profesyonel fotograf çekmek mi istiyorsunuz? Sadece özel günlerde iyi bir makine ile fotoğraf çekmek mi? Bu işi öğrenip profesyonel fotoğraf çekeceğim diyorsan ve set için 5000 TL + ödeyecek(ve seni sıkıntıya sokmayacak) bir bütçen varsa Mark 2 alabilirsin. Yeterli olur. Mark 3 ile Mark 2 arasındaki fiyat farkı bence özellik açısından gereksiz fazla. Fiyatına göre Mark 2 çok başarılı bir makina. Ben 1.5 sene kadar kullandım. Ancak sadece özel günlerde iyi fotoğraf çekmek istiyorum diyorsanız kesinlikle SLR a paranızı kaptırmayın. Alır bir SLR-Like serisi makine devam edin. (CanonPowershot, Fujifilm S5*** serisi vb. gibi)

İyi fotoğraf çekmek, makineye hakim olmak, iyi bir göze sahip olmak ve sanatsal düşünebilmekten geçiyor bana göre. Tercih edeceğiniz makine sadece size yol dostu olacaktır. Yoksa ne fotoğraflar çekildi bugüne kadar 350D ve altı serisi makinelerle 5D sahipleri bile çekemedi. Siz beceremedikten sonra 1D serisi bile olsa fark etmiyor bunuda unutmayın.

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizalpakinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bro ilk DSLR ın olacaksa çok pro bişeyle başlamaya gerek yok tabi bütçe sıkıntın yoksa alınabilir.Bi süre MARK II kullandım çok başarılı bi alet yapmışlar.Hayırlı olsun şimdiden.
    broo janta bir sıra gelmedi gitti önce afrika şimdi de foto makine, bro mark 2 iyi mi diyorsun? yoksa baya mı iyi?

Alıntı Tuncer M. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.techturkey.com/forum/memb...-gundogdu.html

Canon forumundan tanıdığım kadarıyla kendisi 5d mark2 kullanmakta ve de mark3 de inceledi. Kendisine öm yoluyla ulaşmanızı tavsiye ediyorum.
    tşk ederim bir iletişime geçeyim bakalım ne diyecek

Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5d butun serisini ve 60d kullandim;
    Ne amacla kullanicagini soylersen bende yardimci olmak isterim
    ne amaçla kullanacagımı söylim hem prof'a yakın fotolar çekmek istiyorum hem de güzel videolar çekmek istiyorum hareketli..

Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nikonda bakmalısınız bence
    nikon'a baktım fakat dediğim gibi lens'lerde sıkıntı var gibi geldi bana, sogudum açıkcası biraz..

Alıntı JusticeF0rALL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha önce kullanmışlığım kısa bir süre var, cok uzun süre kullanmadm, fakat canon 650d'nin açma kapama olayı cok hoşuma gitti dogrusu hard bir makine derken ?

Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende nikonun hangi modelinde sorun yaşadın onu sorabilirmiyim ?
    valla elime 3200d de aldım 7000d de.. hepsinde sorun aynı sanki, tam ortaya aldıgımda parmagımı dönmekte zorlanıyor, fakat Canon'da böyle bir skıntı yok her şekilde dönuyor, sanırım malzeme kalitesinden..

Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence 5d gibi bir makinayla fotoğraf hayatına başlamayın. Bütçe meselesi tabi ama sonra ucuz fiyata satılıyor kaçırıp alamıyoruz üzülüyoruz
    satacagım zaman sana ilk opsiyon tanırım olmaz mı

Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neresi hard, film degilki: hemde P modu var miss
    P modu ? amatorler için mi oluyor?

Alıntı omerbeytekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk makinaniz mutlaka giris seviyesi bi slr olsun, cunku mark serisi size cok karisik gelecektir. 650 d ile baslamanizi eger bu isi severseniz devam etmenizi tavsiye ederim. Zira bu ise bir araba parasi dokup makinenin profesyonelliginden dolayi bu isten vazgecenler var. Ben 450d kullandktan sonra 50d kullanmaya basladigimda epey bir sure zorlandim.
    zorladıgı için bıktırıyo mu yoksa. ben ögrenmeye açık bir insanım aslında.. herkes sanırım 650d ile başla diyo bu durumda

Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2 aydır 650d kullanıyorum daha yeniyim yavaş yavaş bu makineyle öğreniyorum herşeyi gercekten yeniyseniz hiç gerek yok şu an 5d mark 2 ye

650d cok cok işinizi görür .. zaten fotoğrafcılık biraz hayal gücü eğer makinenizde hayal gücünün ötesine gidemeyecek şeyler olursa bu sefer mark2 veya mark 3 e geçersiniz
    hayal gücüm kuvvetlidir mesela deniz kenarı bir okulda egitim alıcam bu yaz, hemen kurdugum hayal; okuldan cıkar cıkmaz mayolarla denize okuldan atlamak gibi bi hayale kapılmıştım

Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam kendi izlenimlerimi aktarayım.İlk aldığında yabancı bir alet oluyor.İlk 20 pozu A modunda çekiyorsun.Vs...Manuel mod tamamen yaratıcılığına kalmış.5D çok güzel bir alet.Ben 1000D kullanıyorum.Çok da memnunum.Size söyleyeceğim en önemli şey kozmetik olarak makineyi dikkatli kullanın.Darbe olmadan zaten kolay kolay bozulacak bir alet değil.Ben 1500 lira civarına güzel bir takım düzebilirim.1450 civarına mâl ettim kendi ekipmanımı.
    ilk zamanlarda yabancı gelecek ama tanışıcaz inş, girişken biriyim aslında ben genelde A modunda çekerim gibime geliyo, kendi ayarlasın M mod'da da değişik şeyler çıkıyo galiba..? makine zaten sürekli çantasında olur bi diğer sorum ise 650d'ler sanırım yagmur kar'a dayanıklı değil mark 2 bu konuda nasıl? dayanıklı mı? yarın birgün yagmur'da camera'yı su'dan kaçırmak da istemiyorum..

Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana 650D fazla bile..

ne markı? şaşırdınızmı
    ben hızı severim.. pejo 207'den e92 320d'ye atladım mesela, şimdi de porsche ondan sonra da italyanlara atlamayı planlıyorum aslında, çok mu gereksiz olur mark?

Alıntı HKA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahsen ben bu konuda katılmıyorum.

Ehliyetini alan bir çoçuğa GT3 RS almak saçma olabilir ama bu iş farklı sonuçta.

Tehlike arz eden bir durum yok ortada. Bütçesi müsaitse tüm makinelerin mantığı aynı sonuçta. Ne ile başlamak istiyorsa başlayabilir. A yada P moduna alacak çekim yapacak ilk etapta. Daha sonra M modunu öğrenicek devam edicek.

Bunun icin 500D ile başlayıp sonra 60D, sonra 7D, daha sonra Mark 2-3 almasına lüzum yok. Bu sizin bahsettiğinizden daha maliyetli bir secenek olur.

Kişisel tavsiyem, önce iyi düşünüp karar vermek. SLR ile yüksek kalite profesyonel fotograf çekmek mi istiyorsunuz? Sadece özel günlerde iyi bir makine ile fotoğraf çekmek mi? Bu işi öğrenip profesyonel fotoğraf çekeceğim diyorsan ve set için 5000 TL + ödeyecek(ve seni sıkıntıya sokmayacak) bir bütçen varsa Mark 2 alabilirsin. Yeterli olur. Mark 3 ile Mark 2 arasındaki fiyat farkı bence özellik açısından gereksiz fazla. Fiyatına göre Mark 2 çok başarılı bir makina. Ben 1.5 sene kadar kullandım. Ancak sadece özel günlerde iyi fotoğraf çekmek istiyorum diyorsanız kesinlikle SLR a paranızı kaptırmayın. Alır bir SLR-Like serisi makine devam edin. (CanonPowershot, Fujifilm S5*** serisi vb. gibi)

İyi fotoğraf çekmek, makineye hakim olmak, iyi bir göze sahip olmak ve sanatsal düşünebilmekten geçiyor bana göre. Tercih edeceğiniz makine sadece size yol dostu olacaktır. Yoksa ne fotoğraflar çekildi bugüne kadar 350D ve altı serisi makinelerle 5D sahipleri bile çekemedi. Siz beceremedikten sonra 1D serisi bile olsa fark etmiyor bunuda unutmayın.
    60d ile 650d arasında iyi olan 650d sanırım.. fakat 60d yi nikon 7000d ile kıyaslıyorlar ve nikon bariz önde.. iyi düşünüp karar vermek istiyorum dediğiniz gibi, fakat kafam karışıyor, ilk etapta full frame işi, canon 650d'ler full frame değil bildiğim kadarıyla.. daha iyi çekim için ff olması önemli değil midir? bir de mark'lar da odak noktaları daha da fazla.. yanlış bir tercih yapmak istemiyorum açıkcası?
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @blumenberg
    sizin temel fotograf egitiminiz var mi?

yagmura dayanikli makina ya 7D alacaksiniz yada mark3

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    600d kullanıyorum 1 seneden fazla oldu
    geçen arkadaşın mark 2 sini aldım bi denemek için.
    Uzaya fırlatılmaya hazır bi uydu gibi geldi bana
    Fazla komplike
    Everyday I ** çapuling...

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fazla odak noktasi sizi yanıltmasın odak noktası biraz göz boyama ..

Mark serileri gercekten cok farklı cihazlar.. 650d Pratik e hafife alınmayacak bir makine bence 650 d alın güzel bi lens tripot işinizi çok rahat görür.

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    600d kullanıyorum 1 seneden fazla oldu
    geçen arkadaşın mark 2 sini aldım bi denemek için.
    Uzaya fırlatılmaya hazır bi uydu gibi geldi bana
    Fazla komplike
    Eğer böyle düşünüyorsanız kusura bakmayın ama herhalde çoğunlukla sadece AUTO modunda resim çektiğinizi düşünürüm. Mk2-3 gibi full frame bir makine ile daha ucuz seri arasında temel ayarlarda pek bir fark yoktur. Burada paranın esas gittiği yer sensör kalitesi ve ullanılan malzeme kaliteidir. Yoksa Manuel moddada en basit makine ile en pahalı makine arasında hiçbir fark yok diyebiliriz. tabiki birisinde 5 birisinde 55 tane af noktası olabilir ama, 5 noktayı kullanımasını bilene 55 noktayı kullanmak sorun olmaz. Aynı şekilde diyafram ve enstantene ayarlarındada temelde hiçbir fark yoktur.

Bu sebeple imkanı olan kişi MK3 ile başlasa bana kalırsa hiçbirşey değişmez.
    Ali Can Calis

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)