SErhat. Nickli Üyeden Alıntı
ES'lerin hepsinde disk fren yoktur. 01-03 makyajsız kasaların arkalar kampanadır. Benim aracım ES modeli olmasına rağmen; üstelik 2002 fuar arabası olmasına rağmen disk fren yok arkasında.
Sunroof 01-03 model ES'lerde opsiyoneldir. Nadiren de olsa 04-06 modellerde de sunroofsuz modeller çıkmış.
01-03 model ES'lerin tamamında far yıkama vardır. 04-06 ES'lerde far yıkama yok garip bir şekilde..
Ayrıca 2003'ün 2.yarısında çıkan eski tip Vtec II'lerin de arka tamponu, stopları, göstergeleri ve jantları 04-06 makyajlı kasa ile aynıdır, arkalar disk frendir. Yani ekli tampon, beyaz sinyalli stop, optitron gösterge ve 5 kollu 15" jant vardır.
Bunun haricinde ES'lerde LS'den artı olarak koltuklarda airbagler, otomatik klima(her ne kadar ekranı olmasa da), ısıtmalı yan aynalar, kol dayama, bej iç döşemeler(bazılarında olsa da), ön sis farı gibi farklılıkları mevcut.
Araç ciddi anlamda sorunsuz. Yağına suyuna bak, sür cinsinden. 99.000'de aldım arabayı, şu anda 170.000'e geldi. 5 senedir yaptığım tek işlem yağını, suyunu, bujisini, hava filtresini, yağ filtresini değiştirip binmek oldu.
Aracın frenleri zayıf. Klasik Japon hastalığı sanırım. Neye göre zayıf; mesela aynı model bir Golf'e göre zayıf diyebilirim çok rahat bir şekilde..
Yakıt olarak litre değil de km hesabı yapıyorum. İstanbul ş.içi'nde 35-38 Krş arası yakıyor şu anda. Uzun yolda 90 km/h sabit hızla 22-23 Krş'lara kadar düşürdüğümü bilirim 640 km'lik İstanbul-Bucak yolculuğunda..
Kısaca tavsiye ederim. 106 GTI'dan sonra gidiş olarak aratabilir ama yine de konforlu, ekonomik bir araçtır.
ES, LS temiz olduktan sonra hiç fark etmez derim.
Manueli tavsiye ederim.