Ahmet abim mutlaka otomatik olmak zorunda :( yoksa senin ilanı biliyorum keşke imkan olsaydı...
Printable View
cümlenin başında abim diye başladım ve hep siz diye hitap ettim :)
konumuz bu değil practica ve saygıda kusur ettiğimi düşünmüyorum kimse 4/4 lük değil kimse en iyi bilen değildir
hitap şeklimde kusur varsa yinede kusura bakmayın
306 otomatik denmiş.
Şöyle anlatayım; hem hemşehrim hem de sınıf arkadaşım olan bir arkdaşımın babası emekli banka müdürü. Banka da makam (!) aracı olarak kullanılan bir otomatik 306 sahibiydiler, kilometre sayacı 60binler civarındayken satalım dediler. Araç otomatik, sedan ve yanılmıyorsa deri döşemeli filandı. Gayet temiz ve sağlıklıydı tabi bir kaç hararet vakasını problemden saymazsak...
Ve yaklaşık 3 ay ilanda kaldıktan sonra en son bir üniversite öğrencisine 11bin ya da 12bin civarına satıldı. Çocuk çok ısrar etmiş ve aracı almıştı.
Ben şahsen anneme bir araç alacak olsam; şekilden şemalden önce ilk olarak onun güvenliğini, daha sonra sorunsuzca ve güvenle sürüş yapabilmesini göz önünde bulundururdum. Parça sıkıntısı, beygi gücü vs sonraki konular olurdu benim için.
Ben de size Practica önermek için girdim konuya, ama yazılanları görünce dayanamadım. (Anne konu olunca biraz daha özenli davranmak gerekir diye düşünüyorum.)
Allah kolaylık versin. :)
tempra vereyim sana otomatiğe çevirirsin...:icon_wack:icon_wack:D
Praktika alınır tabiki sorunsuzluk... PUG nedir, *** torbası gibi... kapıma koymam...
Burkay bakma sen o yorumlara practica iyidir :D şekli şemali yerinde mazda = sorunsuz araba anne için kullanılacaksa sorunsuz ve sağlam olmalı bence sen mazda üzerine yoğunlaş.
Edit: mazda enjeksiyonlu sanırım yoksa honda eg de eklenebilir seçeneklere ama practica yakıt ve sorunsuzluk olarak eg'den öndedir diye düşünüyorum
Neyse arkadaşlar bence hiç uzatmayalım bu meseleyi. Ben kolay kolay hiç kimseye küçüğümde olsa boş boş konuşma demem... Banada söylenmesini istemem, bu nedenle o olayı kapatıyorum. Zaten nickleri aklımda tutan birisi olmadığım için muhtemelen başka bir konuda hatırlamam bile arkadaşı, normal bir şekilde yazarım...
Konuyu açan arkadaşa faydalı olması açısından...
İstanbulda Practica konusunda çok sıkıntı yaşamazsın... Eski bir practica sahibi ve şuan çok büyük bir tampon ve kaporta tedarikçisinin müdürü olan arkadaş bir çok mazda modelinin (MPSte dahil) parçalarını getirtti... Daha geçen gün 60 tlye Astina sis farları aldık... aynalar 80-90 tl falandı yanılmıyorsam... Volvo desem pahalı denir ama onun bile parçaları var... farlar 120 sisler 60 tl gibi... kaporta parçalarının fiyatlarını sormadım...
306 iyi araç olabilir ama iki tanıdığım arkadaşta illallah ettiler... Şans meselesi biraz...
Practica fiyatlarına gelince... Evet biraz yüksek fiyatlarda... muadili olan 97-98 model familialardan daha fazlası verilmez mantık olarak ama bu birazda alıcının biçtiği fiyat ile ilgili... Mesela c70 ile s70 arasında sadece tasarım farkı vardır. Normalde bir çok s70 daha dolu olmasına rağmen s70 fiyatına gitmez... Arz talep meselesidir bu.
İstanbul'da olup parçadan korkmanın hiç anlamı yok. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın... Bu aracın motoru familia ile aynı kod değildir. Çamurluklarıda farklıdır. Frenlerine güvenmemekte fayda var. O yıllardaki bir çok araç kadar tutar lakin güncel araçlarla kıyaslanamaz... Hafiftir, az yakar, çok kaçar, ufak tefek dokunuşlarla hem keyifli hem gösterişli olur... Sahiplerinin ortak refleksi aşırı para iştemek yönündedir :) Lakin bu alana kadar sizi üzer, aldıktan sonra sizde aynısını yaparsınız, kimse 6 istemez. istememelidirde zaten. Mesela arkadaşım pert etti 12bin lira para aldı piyasa fiyatlarının şişikliğinden dolayı. Sonrada bende Astina GTyi 2bin lira üste vererek satın aldı :) Buda onun şansıydı...
Çok teşekkür ederim fikirler için. Ya güvenlik önemli bir konu fakat bizim sultana desem ki anne bak bu daha güvenli daha sağlam beton gibi. alacağım cevap şu olur. Ama onun farları kötü :D Bilmem anlatabildim mi?
Bro otomatik zorunluluğu olmasa direk çalardım kapını alırdım valla :D Zerre de düşünmezdim emin ol...
Benzetmeler müthiş :D Sağol abi fikir için...
Hacı iki ihtimal kaldı ya eg ya da practica. bakalım kısmet. 1 haftaya belli olacak.
Abi çok teşekkür ederim değerli yorumların için. Çok yardımcı oldun sağolasın valla.
peugeot alıp da arabaya bindim deme sakın. yazık parana. yırtıp atsan paranı daha karlı. emin ol buna. mazda dayanıklıdır. aynı şekilde toyota da olabilir. ama peugeot için aman diyeyim..
Toyota Starlet'lere biraz göz at bence şuan için bir tane var uygun fiyatta ama belki pazarlıkla düşürülür fiyatları,sonuçta Toyota uzun yıllar kullanılır. Birde Mitsubishi Carisma'ların fiyatları uygun ama hem sedan hemde mekanik/parça olarak nasıllar çok bilmiyorum. Hayırlısı olsun inşallah:)
GDI Carismayı motor arızasından dolayı gözümün önünde perte çıkarttılar... İçim gitti... Ama düz 1.6lar olabilir sanırım...
http://i482.photobucket.com/albums/r...6/SDC12658.jpg
Hadi gelde alma şu fotodan sonra :D
Şansın varsa Sunroof+Klima+otomatiklere denk gelirsin...
eskı kasa polo derım.
practica candır güzeldir.Parçasını bulmak sorun olmaz zaten çokda fazla parça arıcak bir durumun olmaz yeterince saglam ve sorunsuzdur.Otm alıyorsan şanzımanına iyi bir baktırırsınız olur biter.
Düşünebilirsin ama ciddi pazarlık et...
Şunlarada bir bak... maalesef otomatik araç bulmak zordur eski modelde.. Bütçe biraz daha olsa 626 ve s70 falanda önerecektim sana...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1347463/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...11294917/detay
Daihatsularıda bir gözden geçir istersen...
2. ilandaki araba bizim sokakta
al anneye eg kasa 1.5 el veya ex otomatik kullansın hacı diğerlerine bakma bile (eray) :D