10 bin ucuzuna bı ay önce en full u astra gtc 1.4 140hp aldım, 10 bin yüklesem 200hp yi aşarım bile üstelik ''KIA'' marka imajıda henüz ülkemizde önyargıları yıkamadı.
bence hala bi almanla kıyaslanamaz
Printable View
aynen öyle golf a3 filan bakar bakar durur nasıl kaliteli araba yapmışlar diye
yeni ceed ortada alman malman bırakmaz ezer geçer valla.parasını son kuruşuna kadar hak ediyor bence.
bi şu yeni çıkan A3 kaliteli hocam bizde audi sürüyoruz ama sen a3 e 70-80 lira çekiyosan hemde 1.4 120 hp e yada golfün en dolusuna aynı para ceed tasarım ve dizayn olarak sollar hepsini ama bi alışılagelmiş bir olay var ya audi volkswagen her zaman ön planda durur
Almanda artık kalite üst segmentlerde başlıyor.. alt segment araçlarında eski kaliteyi aramayında beklemeyinde koreliler o konuda almanları geçdi bana göre..
basit bir örnek veriyim a3 ve golf 7 lerin yakıt depolarında dalga kıran koymamışlar bu yüzden depodan rahatsız edici lakır lukur yakıtın sesi geliyor.. yada yeni kasa a3 lerde rahatsız edici boyutta rüzgar sesini içeri alıyor 100km hızdan sonra.. bunun gibi şeyler almanıda o kadar gözünüzde büyütmeyin nasıl hyundai kia eski hyundai kia değil çok ilerlediler diyorsak almanda eski alman değil alt segmentte kalite çıtasını çok düşürdü eski araçlarına oranla bana göre eski araçları alt segmentte çok daha kaliteli ve titiz üretiyorlardı..
@Darkmoon
Aynen öyle benim 2005 model eski mercedes a serisi aracım son kasa a serisinden malzeme kalitesi olarak daha üstündü.
bir cla mevzusu varki hiç girmiyorum mercedesi çok sevdiğim için.. keşke mercedesde fason bir marka kursa bu cla ve diğer alt segment araçlarını o marka ismi altında üretse en azından kendi markasına leke gelmez..
a3 örneğinden yola çıkarak söyledim ben ya da golf
zaten seat skoda audi ve vw'nin bir alt çıtasında
son zamanlarda incelemedim modelleri donanımları ama bir önce ki kasa leon çıktığında golf5 parasına yada biraz daha ucuza daha dolu alabiliyordun.
Rekabet için bunu sunmak zorundalar ki sunuyorlarda zaten.
60 liraya golf ile aynı donanıma sahip ceed'i kimse almaz, ama aynı fiyata daha fazla şey sunulursa ancak öyle müşteri çekebilir
Aynı fiyat ve donanım seviyesinde tercih kullanıcıya kalmış
abi olay sana kalmış ikisinide test et hangisi daha tatminkar geliyosa octavia 1.6 105 hp ceed 1.6 128 hp dizel olarak düşünürsen arada 2-3 milyar fark var ama şu bir gerçek var ki skoda hepsinden daha kaliteli duruyor seat volkswagenden
kıa bu uzak doğulu diyip geçmeyin
son kia hyundai modellerinde parayı donanıma öderken audi vw gibi markalarda ise sırf marka adına para ödemeye başlandı. koreliler 60 65 civarlarına neredeyse gırtlak araç satarken aynı paraya avrupalılarda neredeyse basic paket ancak alınabiliyor. ama devreye ülkemizdeki saçma pazardan dolayı satarkenki değer kaybı ve zor satılması düşüncesi girince yine de insanlar korelilere uzak duruyor.
kia da öyle keşfedilmemiş yeni bir marka değil türkiyeye yenide girmedi 93 yılından beri türkiyede satılan bir araç.. türkiyede 20 yıllık bir marka.. az çok artık kia nında kronik sorunları varmı yada elektrik sorunları varmı bu yaşına kadar olsa ortaya çıkardı.. eski ceed lerden yada daha eski araçlarından.
tabi bu demek değilki çıkmıycak çıkadabilir ama her marka için bu geçerlidir eski modellerin sorunsuzluğu yada sorunluluğu her zaman yeni modellerin satışında referans olur alıcı alırken.. eski ceedlerde ben herhangi bir kronik sorun arıza duymadım..