aha da arabamda bu
http://img856.imageshack.us/img856/1...1805817880.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Printable View
aha da arabamda bu
http://img856.imageshack.us/img856/1...1805817880.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Abi gelip aracını görmek isterdim ama işimden dolayı yaşadığım şehirden ayrılamıyorum yakın yerlerden bakıp uygun bi araç bulmaya çalışacağım ilgin için teşekkürler
Lastikler bikaç aylık.başka resim istenirse koyabilirim.
Dobloda 1.9 ben kullanıyorum yakıtı öyle abartılacak şekilde fazla değil 50 tl lik mazot koyuyorum beni 1.5 ay idare ediyor tabi fazla kullanmadığımdan konforu iyidir bende aynı şekil Doğan SL den Doblo ya geçtim tofaştan sonra konforu çok iyidir.kalkışı gideri sonuçta 1.9 - 1.3 ler genelllikle yokuşlarda bayılma yapıyor diyorlar. oturduğum semtte 1.9 u bile bayıltan yokuşlar var o yüzden iyiki 1.3 almadım diyorum. Herşeyi 1.3 ile aynı tek sıkıntısı vergisi o kadarda olucak. senin yerinde olsam 1.9 lara bakardım.
1.3 multijet Doblo 1-2-3 şuanda 3 var hepsini kullandık en sağlam kaporta 1. kasadaydı git gide malzemeden çaldılar hafifletmek amaçlı 1.3 75 hp olanlar kalkışta titriyor dik yokuşta kalkmadığı zamanlar oldu el frenı son gaz aniden debriyajdan çekip kaldırıyorduk 1.3 90 lık larda pek titreme yok 1.3 75 hp ile 1.9 arası 1 litre farkediyor diyorlardı frenleri berbat fakat 1.3 lerin torku 195 iken 1.9 ların 200 dü işin ilginç yanı :) 300.350.000 kadar kullandık 2. kasayı kronık problem olarak bir şey yaşamadık ama silecekleri hızlı çalıştırdığımızda düşüyordu araba ve araç hor kullanmaya gelmiyor eğer hor kullanılırsa 150.000 de alırsınız elinize motoru yada mazot pompasını yol tutuş fena değil bir caddy ile kıyaslanamaz tabiki ama yakıt olarak üzmez koltukları rahattır uzun yola gideri var
Doblo güzel güzel olmasınada arkasına bindim bir kaç defa koltuğu çok dik konumda ve acayip derecede sallıyor.
doblo alana kadar ford connect düşünülebilir bence ancak connect biraz fazla yakar
2010 doblomuz var 100.000de ful yetkili servis bakımlı. önden ata çarpmışlığımız var tek kazası o kaput değişmedi ondada. düşünürseniz 21e vericez. Arka kısım tek kapılı yalnız cargo diye geçiyor sanırım
1.3 td motor eğer beklentilerin yüksek değilse seni üzmez. rampada çekmeme durumu olmuyor ama neye göre dersen, bugün atmo 1.2-1.4 araba kadar gidiyor işin açığı. biz 5 ay kadar kullandım 2007 modelini. tabii ki bana göre gitmiyor ve yol tutuşu çok zayıf ama beklentilerinde öncelik performans değilse çok konforlu rahat bir araba. içi oldukça ergonomik ve ferak. hemen hemen bi taksi konforu sunabiliyor. yine dediğim gibi bugünün şartları 1.2-1.4 araç kadar performansı var... performansta demiyim de hani tatmin edici bi çekiş gücü var diyeyim daha doğrusu. ama çok sıkıştırmaya da gelmiyor. agresif kullanıma hiç bir şekilde uygun değil.
ama dediğim gibi normal bi kullanıcıysan fazla fazla tatmin eder, tavsiye ederim...
bu arada son olarak ekliyim. en düşük premio alın, ancak alabilrseniz vip olan versiyonu tavsiye ederim :)
Bu fiyata 2007 falan alırsın kardeş bence pahalı ama güzel araç bunlar aile için...
arkadaşlar yorum yapan yardımcı olan herkese teşekkürler
1.3multijet doblolarda anladığım kadarıyla 2 çeşit var 75hp-90hp bu iki motorun hp farkı nereden kaynaklanıyor?Turboları mı farklı ya da yazılım farkı mı var?
90hp yok... yeni 1.6 donlalarda var 90hp :)
2008 de sıfır 2 tane aldık şirket için herkez kullandı arabayı en son 250 binde motor bakımı yaptırdık ne motorunda nede turbosunda hiç sıkıntı yoktu gerekli bakımları yaptırsan yeterli oluyor. 180 km lere kadar cıktım ama sakıncalı heleki arkası boş ise arka taraf cok sekiyor cunku yakıtı babamda 5.1 bende 5.5 ltre şehir içi babamda 5.9-6.1 bende 6.5 litre yakıyordu umarım yardımcı olmuştur :D motor 1.3 multijet 75 likti ;)
2003 Model 1.9JTD Doblo'muz var 400+km'lerde..Ben hayatımda bu kadar sorunsuz araba olabileceğine inanmazdım..
Yağını , suyunu değiştirip değiştirip kullanıyoruz..Tavsiye ederim..